Projekty wykonane przez naszych użytkowników. Jeżeli robisz jakąś aplikacje lub mod to pochwal się tutaj.
Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post23 mar 2013, 20:32

Mój błąd, nie wiedziałem o tej drugiej rewizji. Od poniedziałku będę testował sobie wersję Technology Preview modyfikacji. Jeśli nie wykryję poważnych błędów to po świętach udostępnię iso :)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Poof

Posty: 45
Rejestracja: 14 sty 2013, 13:42
    Windows 7 Firefox

Post23 mar 2013, 20:45

I mój myślałem że lab6 było przed main
Doktorze Basen, larum grają! Odsetki trzeba płacić, a ty co, nie wstajesz, za portfel nie chwytasz!

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 8 Opera

Post23 mar 2013, 22:51

A wiadomo jak rozumieć i czytać te oznaczenia buildów?
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post23 mar 2013, 22:56

Conrado967 pisze:A wiadomo jak rozumieć i czytać te oznaczenia buildów?

Tak - www.betaarchive.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=17768
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    Linux Firefox

Post24 mar 2013, 9:55

Conrado967 pisze:A wiadomo jak rozumieć i czytać te oznaczenia buildów?


Kod: Zaznacz cały

Lab01: Base (Kernel)
Lab02: Networking
Lab03: Server
Lab04: Management
Lab05: Main
Lab06: Desktop
Lab07: IIS/COM+


Były to po prostu Virtual Build Labs. Wszelkie dodatkowe fjuczery rozwijały się w danych Lab. Co jakiś czas ich kod był dodawany do gałęzi main, z której potem po testach stabilności powracał do odpowiednich VBL. Jeżeli jakaś funkcja była niestabilna, to jej kod był wycinany albo permanentie, albo powracał później bardziej dopracowany.

System siedmiu Lab został zaniechany po resecie prac, aby szybciej migrować kod do głównej gałęzi.

Stąd wytłumaczenie, dlaczego 4042.main ma jeszcze stary skin Plex, a 4042.Lab06 już Slate nie pozostawia żadnych wątpliwości.

Warto wspomnieć o istnieniu gałęzi integracyjnych między main, a poszczególnymi Lab. Miały one dodany sufix _n do nazwy Lab, np. Lab06_n/ Ten VBL był bardzo rozbudowany(dużo programistów wprowadzało zmiany do kodu w obrębie jednego Lab, przez co wprowadzane były one szybciej, zanim mogły być dokładniej przetestowane), dlatego podjęto decyzję o utworzeniu właśnie takiej "przejściowej" gałęzi. Był to więc punkt krytyczny między main a Lab06, stąd tak duża niestabilność tych buildów.

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5101
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post25 mar 2013, 0:13

System siedmiu labów w których niezależnie kompilowano buildy był największym idiotyzmem przez który Longhorn skończył jak skończył. Gdy doszli do 4080 i wyższych przestali panować na kodem co było widać m.in w 4084 który wyciekł, ale co z tego skoro jest tak niestabilny że nawet nie da się go zainstalować.
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 166 Mhz (P54C)
    Micronics M55HI-PLUS
    64MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster Vibra 16C
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Compaq P2:
    Compaq Deskpro PD
    Pentium II 400Mhz Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
    HDD 6 GB Quantum
    Windows NT4

Compaq P1:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

486 DX4:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    24 MB Ram SIMM (72 pin)
    Tritent TVGA9000 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

486 DX2:
    Intel 486 DX2 66 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

386:
    AMD 386 DX 40 Mhz
    Morse 386 M3
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 124MB ST3144AT
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

Poof

Posty: 45
Rejestracja: 14 sty 2013, 13:42
    unknown unknown

Post25 mar 2013, 8:54

urban92 pisze:System siedmiu labów w których niezależnie kompilowano buildy był największym idiotyzmem przez który Longhorn skończył jak skończył. Gdy doszli do 4080 i wyższych przestali panować na kodem co było widać m.in w 4084 który wyciekł, ale co z tego skoro jest tak niestabilny że nawet nie da się go zainstalować.

Da sie trzeba miec to iso co ma ponad 500mb
Doktorze Basen, larum grają! Odsetki trzeba płacić, a ty co, nie wstajesz, za portfel nie chwytasz!

Awatar użytkownika

kadet

Moderator
Posty: 184
Rejestracja: 18 cze 2012, 17:46
Lokalizacja: Szczecinek
Kontaktowanie:
    Windows 8 Firefox

Post25 mar 2013, 14:20

Cóż, nie wiem z kim (lub chyba bardziej czym) pozamieniali się na głowy opracowując taki system. Przecie mając 7 niezależnych zespołów pracujących nad tym samym będzie tyle zbędnych powtórzeń kodu, że szok. Każdy lab zaimplementuje sobie jakąś funkcję po swojemu, a potem jak przyjdzie merge robi się bajzel, nic dziwnego, że nic z tego nie wyszło.
Obrazek Obrazek
Lenovo z580: CPU: Intel Core i3
2350m, GPU: NVIDIA 630m RAM: 8GB System: Kafel
Złom: CPU: Intel Pentium D 805, GPU: ATI radeon x1600 Pro, RAM: 1,5GB, Zasilacz: Logic 300W. System: Kafel
Lat ma 6 a radzi sobie lepiej niż niektóre nowe :D

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post25 mar 2013, 14:43

Longhorna zarzucili pewnie dla tego, że nie umieli się odnaleźć w błędach i powtórkach tego samego. Po 2 woleli łatać XP.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 15:23 przez lukaszuk1995, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Ciastex

Posty: 46
Rejestracja: 10 cze 2012, 0:55
    Windows Opera

Post25 mar 2013, 14:58

lukaszuk1995 pisze:Longhorna zarzucili pewnie dla tego, że nie umieli się odnaleźć w błędach i powtórkach tego samego.

Odkrycie roku. Przecież to już było powiedziane :P
..2@#$!2.asD?.CXdlccccccc
Acc@$^$?ss Vi%^$@#ion at #@$!..dvvvvvsf.!@?
TerM#?nat%@EEEEEEEEEEEEEEEEEEeeeeD578$%$#@

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Chrome

Post25 mar 2013, 15:06

Poof pisze:Da sie trzeba miec to iso co ma ponad 500mb

To znaczy, że im system większy, tym stabilniejszy? :trollface:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post25 mar 2013, 15:22

pc.qwerty pisze:
Poof pisze:Da sie trzeba miec to iso co ma ponad 500mb

To znaczy, że im system większy, tym stabilniejszy? :trollface:

hmm. stabilność rośnie w miarę wzrostu rozmiaru iso :D jeśli iso systemu ma rozmiar 4GB to jak on musi być stabilny :p
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 8 Opera

Post25 mar 2013, 17:12

W takim razie Windows 95 to była masakra przy 50MB :D, a Windows 2000 był mniej stabilny od XP- coś tu nie gra :trollface:.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows 8 Firefox

Post25 mar 2013, 17:19

Ciastex pisze:
lukaszuk1995 pisze:Longhorna zarzucili pewnie dla tego, że nie umieli się odnaleźć w błędach i powtórkach tego samego.

Odkrycie roku. Przecież to już było powiedziane :P

Było. 5 lat temu.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Lewan

Posty: 443
Rejestracja: 28 gru 2010, 10:32
Lokalizacja: Biała Podlaska
Kontaktowanie:
    Windows 7 Internet Explorer

Post25 mar 2013, 17:21

2000 musiał być duuużo bardziej niestabilny od Visty, ;o

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości