Projekty wykonane przez naszych użytkowników. Jeżeli robisz jakąś aplikacje lub mod to pochwal się tutaj.
Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2847
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows XP Opera

Post16 sie 2010, 13:56

Zapraszam do testowania, bo takich opinii nie ma ;)
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1079
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows XP Internet Explorer

Post25 sie 2010, 1:44

Hehe, a może by tak Aero do tego wpakować :] Jak by to ktoś zrobił byloby to pierwsze aero pod klasyczny styl Wina. Jak wygrzebię mój 7-gigabajtowy dysk który niegdyś dzwigał Win XP, to testuję. A i mam pytanko jeszcze: jeżeli to zainstaluję na innej partycji niż C (na C będzie Sigma :]) to czy prócz tapetki coś się spierdo**?

PS: jeżeli myślisz nad R3 to daj ikonki 32-bitowe z xp albo vista.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post25 sie 2010, 5:47

Aero w stylu klasycznym?

ogólnie na moje oko to nie jest przeróbka wizualna, tylko poprawienie 'z umiarem' kilku błędów MS i wgranie łatek. I takie podejście najbardziej mi się podoba, niż własny styl z Bóg wie czym.
Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1079
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows XP Internet Explorer

Post25 sie 2010, 10:32

W sumie tak, ale takie aero w klasycznym bylo by baaardzo oryginalne jak i pod względem pomysłu oraz jak by to ktos nieźle obmyslał to i wykonania. Na plycie komputer świata mam program który robi przezroczystość okienek ale to nie aero, chodzi ciekawie wygląda pod xp, na 2k też pójdzie.

//oryginalne, nie orginalne - R.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post25 sie 2010, 10:34

W2k nie nadaje sie do bajerów typu aero itp.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1079
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows XP Internet Explorer

Post25 sie 2010, 10:53

Cenię ten systemik za to, że jest szybki i mało wymagajacy więc chyba masz rację. Ale ikonki mozna by dać xpekowe.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2847
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows Vista Opera

Post25 sie 2010, 15:17

Wersji R3 nie ma i nie będzie, to ostatnia wersja Fresza (o czym mówi napis na bootscreenie "the last breath of NT 5.0" - ostatni oddech jądra NT 5.0). Co do instalacji na innej partycji niż C, poza tapetą nie powinno nic się spieprzyć.

Aero i Windows 2000? W życiu. Standardowe ikony podkreślają klimat starego, dobrego 2k.

Thx za opinię o systemie :)
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2191
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post25 sie 2010, 19:40

Dziwne. Czy to tylko u mnie tak jest, że partycja "C:" jest zawsze tą, z której się uruchamia, nawet jak jest podrzędna?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post25 sie 2010, 19:53

Windows Vista i wyższe przypisują zawsze literkę C partycji systemowej.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post25 sie 2010, 21:05

Zainstalowałem kiedyś windows 2000 na D:\ względem samego siebie. :^
Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5072
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post26 sie 2010, 12:08

W kilku przypadkach, kiedy np. zainstalujemy XP na partycji FAT32 obok już zainstalowanego Win 98, do z poziomu XP dysk z XP będzie miał literkę D: a ten z Win98 C: (XP wtedy automatycznie robi sobie partycje rozszerzoną a nie podstawową). Podobnie zdarzało się z Longhornami i innymi wersjami w przypadku instalacji obok systemu starszego.
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 100 Mhz (P54C)
    Gemlight GMB-P54SPS
    16MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster AWE64 ISA
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Drugi Compaq:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

Drugi 486:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    32 MB Ram SIMM (72 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

Królestwo Rdzy (486 za 5zł z Allegro):
    Intel 486 DX 25 @ 33 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1079
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows XP Firefox

Post28 sie 2010, 23:26

Rublik why nie ma autostartu?? Czy jak wypale to będzie sie dało zbootowac??
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2382
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post28 sie 2010, 23:29

Jak nie ma autostartu to znajdź po prostu na płycie setup.exe, chyba, że instalacja z pod innego systemu całkiem wywalona. Jak wypalisz to musi odpalić.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1079
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows XP Firefox

Post29 sie 2010, 0:19

Niema setup.exe, a pobrałem pierwszy part 209 715 200 bajtów, drugi part 185 494 769 bajtów

Dobra to ja Cie trzymam za słowo, bo to moja ostatnia płyta z LightScribe.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2191
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post29 sie 2010, 8:19

Nie masz normalnych płyt?
ObrazekObrazek

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości