Projekty wykonane przez naszych użytkowników. Jeżeli robisz jakąś aplikacje lub mod to pochwal się tutaj.
Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows Vista Opera

Post29 sie 2010, 10:51

Instalacja systemu jest możliwa tylko z poziomu DOS-a.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post29 sie 2010, 11:05

Dodam, że są 4 dyskietki startowe w 2k, które mogą poratować :)
Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1081
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post29 sie 2010, 11:51

PisarzKsiazkowicz pisze:Nie masz normalnych płyt?


Robię sobie okładki i nadruki na płyty na których mam jakiegoś unikalnego OS. Jak skończę projekt z W2k FE to dam gdzieś topic z moimi okładkami.

Udało się. zbootowało sie normalnie i jestem w trakcie instalacji.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post29 sie 2010, 11:54

Rublik pisze:Instalacja systemu jest możliwa tylko z poziomu DOS-a.

Błagam, tylko nie "z dosa"! To że gdzieś nie ma kursora myszy, to nie znaczy że jest to DOS :!: :zdegustowany:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1081
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post29 sie 2010, 12:37

CPU does not meet minimum requirement: Streaming SIMD extensions support requirement


Takie cos mi wyskoczyło. Ale mój komp spełnia raczej w 100% wymagania W2k... Poprzednim razem jak instalowałem 2k tego nie było.

Wyskoczyo to podczas rejestrowania skladników a nazwa okienka to chyba Xaudio...
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post29 sie 2010, 12:40

Zapewne sprawa jakiegoś addona.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows Vista Opera

Post29 sie 2010, 12:42

Mimo tego błędu instalacja idzie dalej? Widocznie któryś program (addon) wymaga SSE, a ty go nie masz :P
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1081
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post29 sie 2010, 12:43

Tak idzie już sie java zainstalowała. Co to SSE?
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows Vista Opera

Post29 sie 2010, 12:50

Z Wikipedii:

SSE (ang. "Streaming SIMD Extensions") jest nazwą zestawu instrukcji wprowadzonego w 1999 roku po raz pierwszy w procesorach Pentium III firmy Intel. SSE daje przede wszystkim możliwość wykonywania działań zmiennoprzecinkowych na 4-elementowych wektorach liczb pojedynczej precyzji (48 rozkazów). Ponadto wprowadzono jedenaście nowych rozkazów stałoprzecinkowych w zestawie MMX, a także dano możliwość wskazywania, które dane powinny znaleźć się w pamięci podręcznej.

SSE to również zmiany w architekturze procesora: dodano 8 rejestrów XMM o rozmiarze 128 bitów oraz 32-bitowy rejestr kontrolny MXCSR; w 64-bitowych wersjach procesorów (AMD64, EM64T) dostępne jest jeszcze 8 dodatkowych rejestrów XMM. Rejestry 128-bitowe, na zawartości których wykonywana jest większość rozkazów SSE (nazywane w asemblerze xmm0, xmm1, ..., xmm15), stanowią zupełnie odrębne komórki pamięci – w odróżnieniu od rejestrów MMX nie zostały zamapowane na inne rejestry.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post29 sie 2010, 12:50

Instrukcje procesora = SSE

a tamten komunikat często spotykałem przy tłumaczeniu instalatora longhorna ;P
Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1081
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post29 sie 2010, 12:53

Aha dzięki za info.

Juz po instalacji włączył sie elegancko później znowu wyłączył a teraz powtórka z Longhorna czyli sterowniki.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows Vista Opera

Post29 sie 2010, 12:54

Na jakim procku instalowałeś?
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post29 sie 2010, 12:56

Możesz sprawdzić programem CPU-Z czy twój proc obsługuje SSE.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1081
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post29 sie 2010, 12:58

Mam AMD Duron 750 mhz. Później sprawdzę czy obsługuje.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows Vista Opera

Post29 sie 2010, 12:58

SSE jest obsługiwany od Pentiumów III i Celeronów na Socket 370, Duronów Morganów i Athlona XP.

Ty pewnie masz Durona na starszym jądrze, Spitfire.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości