Dyskusja o tym co można kopnąć kiedy Software przestanie działać.
Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 579
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post15 gru 2016, 23:27

Męczę się z tym problemem już tydzień i za nic nie mogę tego ogarnąć. Podczas instalacji Windowsa 7 X64 niezależnie od wersji wywala przy 89% rozpakowywania plików błąd 0x80070570. Do tej pory próbowałem różnych obrazów, instalacji przez LAN czy z pendrive, podmieniałem RAM, napęd a nawet płytę główną (na identyczną) bo była po strzale pioruna, dysk bez bad sektorów i nadal bez skutku. Co może być winne?

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1081
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 10 Opera

Post16 gru 2016, 9:52

Może jednak dysk? To, że dysk nie ma badów nie oznacza od razu, że jest w 100% sprawny, albo że współgra z resztą zestawu. Spróbuj z całego zestawu wymienić tylko dysk na inny.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 971
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 10 Chrome

Post16 gru 2016, 13:54

Spróbuj tego:
Try the steps given below and check if you are able to install Windows 7.
Clean install on a formatted hard drive:
1.Set your Bios so that CD is the first boot device. Boot off the CD.
2. When you get to Install Now down in the bottom left hand corner Click on Repair my computer.
3. Click next when it's looking for windows installations.
4. At the Choose recovery tool window click Command Prompt.
5. Then type Xcopy "Type in the DVD ROM drive letter" then colon c:\Win7 /e /h
6. You will then get a message that says
Does C:\Win7 specify a file name or a directory <F=file, D=directory>?
Press D for directory.
This will take 4 to 5 minutes depending on the speed of your DVD drive.
7. Type c: hit enter.
8. Type CD Win7 then hit enter.
9. Then type setup.exe

Check if the installation process has started or not.
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad P580 | Intel Core i5 3210M @ 3.1 GHz| nVidia GeForce GT630M | 16GB RAM Kingston | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Windows 7 Pro x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 579
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post16 gru 2016, 22:16

Dzięki, ale powyższe sposoby zdały się na nic, ale udało się. Winny jest albo obraz, albo moja nagrywarka. Rozwiązałem to tak: Przełożyłem dysk z komputera klienta do mojego i jako że też mam u siebie AMD athlon 64 pierwszy etap instalacji zacząłem u siebie, potem przełożyłem dysk do komputera klienta i dokończyłem instalacje. Ale też nie było tak kolorowo. Płyta, na którą miałem nagrany obraz AIO była już podjechana (napęd u klienta jej nie czytał) więc nagrałem w końcowym efekcie ze 3 płyty z tego samego obrazu. Na moim komputerze też wywaliło mi ten błąd, więc tknęło mnie, żeby sprawdzić tę starą płytę i bingo. Instalator rozpakował pliki do końca. I tu się pojawia pytanie: Jakim cudem ten sam obraz nagrywany na tym samym komputerze na tej samej nagrywarce tym samym programem na innych płytach nie działa?

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2113
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post17 gru 2016, 7:45

a) płyty gorszej jakości,
b) obraz uległ uszkodzeniu na Twoim dysku. Sprawdź MD5.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler: pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.

Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler: pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 579
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post19 gru 2016, 0:33

Obraz uszkodzony, wszystko w temacie.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: WolfX i 1 gość