Dyskusja o tym co można kopnąć kiedy Software przestanie działać.
Awatar użytkownika

puszekkk

    Windows 8.1 Opera

Post12 lis 2015, 10:36

Laptop to Toshiba Satellite L300-14X. Co jakiś czas zawiesza się Shift, przez co nie można normalnie pisać i włączyć Firefoxa. Reinstalacja systemu nie pomogła. Na laptoku siedzi 7 Proffesional. Co może być przyczyną, jak to naprawić?

Awatar użytkownika

WPMaster

    Windows 10 Opera

Post12 lis 2015, 10:37

Problemem jesteś ty...

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2212
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 10 Opera

Post12 lis 2015, 10:48

Dodając swoje 3 grosze do rozmowy na poziomie:
ahahahaha odbyt ahahahaha

A teraz wracając do tematu:
Nie wiem jak Ty, ale ja bym sprawdzał inną klawiaturę, bo mogłeś zamordować shifta po prostu.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

puszekkk

    Windows 8.1 Opera

Post12 lis 2015, 10:57

Dodam jeszcze że na jakiś czas pomaga wylogowanie i zalogowanie (bez wyłączania komputera).

Awatar użytkownika

WPMaster

    Windows 10 Opera

Post12 lis 2015, 10:59

Zainstaluj tam kafla 8/8.1 32 bit na mojej Tośce (L300D) śmiga aż miło

Awatar użytkownika

puszekkk

    Windows 8.1 Opera

Post12 lis 2015, 11:01

Tyle że to nie jest wina systemu. Czekam na mądrzejsze porady niż:
>pszeinstalój syzdem

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1791
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows 8.1 Opera

Post12 lis 2015, 12:29

Uwaga, spieszę z mądrzejszą poradą - zmień klawiaturę.
Spoilerpokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30GB 5400RPM || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1999r. :)
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 6 GB 4200RPM || Windows 98 SE || 1998r. :)


Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2390
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows Phone Edge

Post12 lis 2015, 14:01

Sprawdź czy to nie jest wina jakiegoś programu, który niedawno zainstalowałeś.

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1035
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 7 Opera

Post12 lis 2015, 15:53

Mądra porada - 99% problemów z komputerem siedzi naprzeciw monitora.
Sprawdź pod jakimś LiveCD, czy masz ten sam problem.
Mój PC:
Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | ATI Radeon HD5450 1GB | 8 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad Y580 | Intel Core i7 3630QM @ 3.4 GHz| nVidia GeForce GTX650M | 16GB RAM Kingston | Kingston mSATA 128GB + 2x HGST 1TB | MacOS Sierra 10.12.6 i Windows 10
Serwer:
HP Thin T610 | AMD G-T56N @ 1.65GHz | Radeon HD 6320 | 6GB RAM Kingston | HGST 500GB + Seagate 2TB | Debian 9 Testing x64
Apple iPhone SE | Apple A9 @1.85 GHz | PowerVR GT7600 | 2GB RAM | 128GB PAMIĘCI | iOS 11.0.2
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |
Inne telefony:
Spoilerpokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 427
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 7 Opera

Post12 lis 2015, 17:41

Wymień po prostu klawiaturę w laptopie. Albo podepnij jakąś pod usb i sprawdź czy na niej działa shift.
Telefony: Samsung Galaxy S3,Samsung Galaxy S3 Mini, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Galaxy Core Plus,Huawei Ascend G620S,Sony Xperia Miro
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:C2D E4500 @ 2.20GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 7
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Awatar użytkownika

WolfX

Posty: 157
Rejestracja: 11 lut 2015, 15:29
Lokalizacja: Legionowo/Warszawa
    Linux Firefox

Post20 lis 2015, 23:00

a może byś wyjął klawisz i usunął paprochy spod niego?

Whiteghost: Gigabyte B150-HD3 DDR4 / Core i5-6400 / Intel HD 530 / 16GB RAM DDR4 2133MHz HyperX Fury / SSD Crucial BX100 120GB / HDD WD Blue 2TB / TT SE Modular 530W / Zalman Z3 Plus White
Latitud: Dell Latitude e6330: Core i5-3340M / Intel HD 4000 / 8GB RAM /SSD Crucial MX100 256GB / HDD Seagate 320GB 5400rpm
Spoilerpokaż
Reszta Kolekcji:

Serwer:
MOBO MiniITX Gigabyte
+Gigabit Ethernet PCI
VIA 1GHz
512MB RAM DDR2
Samsung 2,5" 5400rpm 640GB
Systemowy nośnik; Kingston DTSE9 16GB


Poligony:

P5K:
Asus P5K
Core 2 Quad Q6600 2.4GHz@2.8GHz
6 GB RAM DDR2 800MHz (2x1GB OCZ + 2x2GB Kingston)
WD Blue 250GB Sata
Seagate 500GB Sata
MSI Geforce GT240
FSP 450W

Dell Optiplex 380
Core 2 Duo 7300
2GB ram (2x1)
Grafika zintegrowana
Seagate 320GB Sata

ASUS AM2:
ASUS M2NPV-VM
AMD Athlon 64 x2 BE-2300 1.9GHz
4GB RAM DDR2 667MHz (4x1GB)
Nvidia GeForce 6150 - integra
Seagate 40GB ATA
Samsung 80GB ATA
FSP 400W

Do przegrywania materiałów w szkole:
Acer Aspire ZG5:
Intel Za2godziny Atom N270 1.60 GHz
1.5GB RAM DDR2
Intel GMA 945
HDD Fujitsu 120GB 5400rpm
Windows 7 x86
Arch Linux x86
Bateria sprawna - ponad 3 godziny pracy

Arsenał podpierający ścianę/sufit:
Fujitsu-Siemens Amilo M1450G:
Pentium M 725 1.6@2.13GHz (pinmod)
2GB RAM DDR2
Intel GMA 915
HDD; Brak
Bateria Martwa

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2010:
Pentium M 725 1.6GHz
512MB RAM DDR1 (2x256MB)
Grafika VIA
Chipset VIA
HDD 60GB
Bateria sprawna - kilka minut pracy

Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526
Intel Core 2 Duo T7200 2GHz
2GB RAM DDR2 (2x1)
NV Geforce Go 7600
HDD Seagate 250GB
Windows 7 x86 & Debian Stable LXDE x64
Bateria sprawna - ok. 30 minut pracy

Dell Latitude C840
Mobile Pentium 4-M 2.40GHz
512MB RAM DDR1 (2x256)
60GB HDD ATA
Nvidia Geforce 4 Go 64MB
MATRYCA 1600X1200 :serce:

LG W1 Pro Express Dual
Intel Core 2 Duo T5600 1.83GHz
1.25GB RAM DDR2
Grafika stATI Radeon
Dysku BRAK
Matrycy BRAK
Baterii BRAK

Sempronica
MSI MS-7191
AMD Sempron 3000+
Radeon Xpress 200 (integra)
1 GB RAM
HDD Seagate 80GB
Asus 400W (Delta)

C2D-2:
Foxconn 45CMX
Intel Core 2 Duo 6300 1.86GHz
Nvidia Geforce GT220
2GB RAM DDR2@800MHz
HDD 80GB
Asus 400W (Delta)

P4:
Pentium 4 HT 2.6GHz
1GB DDR1 400MHz(1x1GB)
srATI Radeon 9200SE 64MB AGP z wyjściem TV cinch
Samsung 40GB ATA
Seagate 40GB ATA
Asus 400W (Delta)

Antyki

Powermac G4 AGP
PowerPC G4 450MHz
768MB RAM
Napęd ZIP
HDD 20GB Seagate
Zasilacz Delta Electronics

AthlonXP:
Asrock K7NF2-RAID
AMD Athlon XP 2600+ 2.06GHz
512MB RAM DDR1 (2x256MB)
Nvidia FX5200 AGP
HDD Seagate 20GB
Modeom Feel 400W

Copermajn:
(Desktop Fujitsu)
Pentium III Coppermine 1GHz
512MB RAM
Zintegrowana grafika
HDD 20GB
Zasilacz dedyk 100W

Optimus:
Intel Pentium III 450MHz (Katmai, Slot 1)
192MB RAM
Gigabyte i440BX-8671
Geforce 4 MX440 64MB
Creative SB Vibra 16 CT4180 ISA
Surecom EP320X-R Fast Ethernet
Sparcle Power SPI-235HI (8A na linii 12V, 22A na linii 5V i 14 na 3.3V)
HDD Samsung SpinPoint SV0322A 3.2GB ATA-33 --kilkunastoletni Windows 98SE
HDD 13GB -- świeży 98SE

PC Acer
Intel Pentium 133MHz
Płyta Główna AT
32MB RAM SIMM 72pin
S3 Trio PCI
Karta sieciowa 3Com EtherLink XL TPO 10Mbps
HDD 1GB

IBM Thinpad 390:
Pentium MMX
32MB RAM
HDD 20GB
Windows 98 --Również kilkunastoletni

IBM Thinkpad 380D:
Pentium MMX @152MHz
16MB RAM
Windows 95

Razem sztuk 22

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: robi_10, Yahoo [Bot] i 11 gości