Dyskusja o tym co można kopnąć kiedy Software przestanie działać.
Awatar użytkownika

WolfX

Posty: 157
Rejestracja: 11 lut 2015, 15:29
Lokalizacja: Legionowo/Warszawa
    Windows 10 Opera

Post29 maja 2016, 17:32

Robi wrażenie, nie powiem

Whiteghost: Gigabyte B150-HD3 DDR4 / Core i5-6400 / Intel HD 530 / 16GB RAM DDR4 2133MHz HyperX Fury / SSD Crucial BX100 120GB / HDD WD Blue 2TB / TT SE Modular 530W / Zalman Z3 Plus White
Latitud: Dell Latitude e6330: Core i5-3340M / Intel HD 4000 / 8GB RAM /SSD Crucial MX100 256GB / HDD Seagate 320GB 5400rpm
Spoilerpokaż
Reszta Kolekcji:

Serwer:
MOBO MiniITX Gigabyte
+Gigabit Ethernet PCI
VIA 1GHz
512MB RAM DDR2
Samsung 2,5" 5400rpm 640GB
Systemowy nośnik; Kingston DTSE9 16GB


Poligony:

P5K:
Asus P5K
Core 2 Quad Q6600 2.4GHz@2.8GHz
6 GB RAM DDR2 800MHz (2x1GB OCZ + 2x2GB Kingston)
WD Blue 250GB Sata
Seagate 500GB Sata
MSI Geforce GT240
FSP 450W

Dell Optiplex 380
Core 2 Duo 7300
2GB ram (2x1)
Grafika zintegrowana
Seagate 320GB Sata

ASUS AM2:
ASUS M2NPV-VM
AMD Athlon 64 x2 BE-2300 1.9GHz
4GB RAM DDR2 667MHz (4x1GB)
Nvidia GeForce 6150 - integra
Seagate 40GB ATA
Samsung 80GB ATA
FSP 400W

Do przegrywania materiałów w szkole:
Acer Aspire ZG5:
Intel Za2godziny Atom N270 1.60 GHz
1.5GB RAM DDR2
Intel GMA 945
HDD Fujitsu 120GB 5400rpm
Windows 7 x86
Arch Linux x86
Bateria sprawna - ponad 3 godziny pracy

Arsenał podpierający ścianę/sufit:
Fujitsu-Siemens Amilo M1450G:
Pentium M 725 1.6@2.13GHz (pinmod)
2GB RAM DDR2
Intel GMA 915
HDD; Brak
Bateria Martwa

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2010:
Pentium M 725 1.6GHz
512MB RAM DDR1 (2x256MB)
Grafika VIA
Chipset VIA
HDD 60GB
Bateria sprawna - kilka minut pracy

Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526
Intel Core 2 Duo T7200 2GHz
2GB RAM DDR2 (2x1)
NV Geforce Go 7600
HDD Seagate 250GB
Windows 7 x86 & Debian Stable LXDE x64
Bateria sprawna - ok. 30 minut pracy

Dell Latitude C840
Mobile Pentium 4-M 2.40GHz
512MB RAM DDR1 (2x256)
60GB HDD ATA
Nvidia Geforce 4 Go 64MB
MATRYCA 1600X1200 :serce:

LG W1 Pro Express Dual
Intel Core 2 Duo T5600 1.83GHz
1.25GB RAM DDR2
Grafika stATI Radeon
Dysku BRAK
Matrycy BRAK
Baterii BRAK

Sempronica
MSI MS-7191
AMD Sempron 3000+
Radeon Xpress 200 (integra)
1 GB RAM
HDD Seagate 80GB
Asus 400W (Delta)

C2D-2:
Foxconn 45CMX
Intel Core 2 Duo 6300 1.86GHz
Nvidia Geforce GT220
2GB RAM DDR2@800MHz
HDD 80GB
Asus 400W (Delta)

P4:
Pentium 4 HT 2.6GHz
1GB DDR1 400MHz(1x1GB)
srATI Radeon 9200SE 64MB AGP z wyjściem TV cinch
Samsung 40GB ATA
Seagate 40GB ATA
Asus 400W (Delta)

Antyki

Powermac G4 AGP
PowerPC G4 450MHz
768MB RAM
Napęd ZIP
HDD 20GB Seagate
Zasilacz Delta Electronics

AthlonXP:
Asrock K7NF2-RAID
AMD Athlon XP 2600+ 2.06GHz
512MB RAM DDR1 (2x256MB)
Nvidia FX5200 AGP
HDD Seagate 20GB
Modeom Feel 400W

Copermajn:
(Desktop Fujitsu)
Pentium III Coppermine 1GHz
512MB RAM
Zintegrowana grafika
HDD 20GB
Zasilacz dedyk 100W

Optimus:
Intel Pentium III 450MHz (Katmai, Slot 1)
192MB RAM
Gigabyte i440BX-8671
Geforce 4 MX440 64MB
Creative SB Vibra 16 CT4180 ISA
Surecom EP320X-R Fast Ethernet
Sparcle Power SPI-235HI (8A na linii 12V, 22A na linii 5V i 14 na 3.3V)
HDD Samsung SpinPoint SV0322A 3.2GB ATA-33 --kilkunastoletni Windows 98SE
HDD 13GB -- świeży 98SE

PC Acer
Intel Pentium 133MHz
Płyta Główna AT
32MB RAM SIMM 72pin
S3 Trio PCI
Karta sieciowa 3Com EtherLink XL TPO 10Mbps
HDD 1GB

IBM Thinpad 390:
Pentium MMX
32MB RAM
HDD 20GB
Windows 98 --Również kilkunastoletni

IBM Thinkpad 380D:
Pentium MMX @152MHz
16MB RAM
Windows 95

Razem sztuk 22

Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 310
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post21 cze 2016, 21:11

Uwaga. Chwale sie :)

Kupilem 3 nowe monitory od samsunga. Z freesynkiem i zakrzywiona matryca. Podobno najnowsza nowosc, nie ma jeszcze zadnych testow w sieci a samo zakrzywienie jest wieksze niz u starszych braci

Obrazek

Do cytryny bez skladania siedzien to to sie zmiescic nie chcialo. A ze jestem leniwy...

Obrazek

Roziwazalem problem 3 monitora bez koniecznosci rozkladania siedzien

Obrazek

Obrazek

do tego calego bajzlu kupilem gta 970. Ktos bystry moglby powiedziec. Chwila, do 3 monitorow z freesynkiem kucma kupil geforca? WTF

Obrazek

A no tak. Tego gtxa kupilem za 950zl z gwarancja (uzywka) ludziom sie w dupach poprzewracalo od nowych 1070 i "stare" 970 sprzedaja za pol darmo. Czekam na nowe radoslawy dlatego ta konfiguracja jest na przeczekanie. Do tego gtxa kupilem tez i3 6100 3.7mghz. powinien dac rade

Obrazek

Co do monitorow to tak naprawde jakies pol godziny temu je wlaczylem i skonfigurowalem nvidia surround dlatego ciezko powiedziec cos wiecej oprocz...

Obrazek

sa ladne. bardzo lekkie w porownaniu do moich wczesniejszych lcd 22 hp. Sa rzeczywiscie zakrzywione ale tak naprawde widac caly bajer jak swiecą. Przy wylaczonym ekranie wszystko sie zlewa, matryce z ramkami i tak naprawde widac jeden wielki półkolisty prostokąt.

Obrazek

Jest jeszcze jeden powod dla ktorego kupilem zielona karte a nie czerwona. Moinitory nie maja displayport. moglem kupic podobny, tez zakrzywiony ale z biala ramka tylko bez freesynka ale z DP. Nie chcialem bialej ramki bo mialem przez ostatni miesiac samsunga na PLS w bialej ramce i ladnie wyglada ale nie wyobrazam sobie go w triplu

Obrazek

Obrazek

Tych woreczkow nawet nie otwieram, sa fabrycznie zgrzane i mysle ze to bedzie dobry atut przy odsprzedaży. Mam nadzieje ze te monitory pobeda ze mna dlużej bo niestety sa cholernie drogie a do tego fajowe. Trudno o fajniejsze na ta chwile w tej cenie.

Obrazek

nie sciagalem nalepek do momentu wlaczenia. Na wszelki wypadek gdyby sie okazalo ze któryś monitor trzeba by bylo reklamowac

Obrazek

boleje ze nie mam czym robic lepszych zdjec

Obrazek

Obrazek

Nie mialem czasu nawet rozpakowac nowej plyty i proca. Aktualnie gtx siedzi z dzielnym atlonkiem 5370. Ciekawe jak wypadnie wydajnosc gtxa na atlonie vs i3 6100 :P. Jutro przetestuje

pozdro

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post22 cze 2016, 12:31

To wygląda doskonale. Czy ja dobrze widzę, że te monitory są 27-calowe? Nie jest to zbyt wielkie? Możesz objąć te 3 monitory swoim polem widzenia? :D
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 10 Chrome

Post22 cze 2016, 12:37

mein gott
Spoilerpokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT
iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 310
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post22 cze 2016, 14:59

To wygląda doskonale. Czy ja dobrze widzę, że te monitory są 27-calowe? Nie jest to zbyt wielkie? Możesz objąć te 3 monitory swoim polem widzenia? :D
No jasne ze monitory sa 27 calowe. Plamka 0,31 jest idealna, nie sa za duze. Oczywiste jest tez ze nie da rady objąc wzrokiem 3 monitorow. Jeden ma prawie 63cm dlugosci co przy trzech daje prawie 1.9metra. Sa szersze od dwuskrzydlowego okna ( co zreszta widac). Nie ma potrzeby dążyć do tego zeby patrzec na wszystko jednoczesnie. Mialem do czynienia z ips i pls tej wielkosci i od dlugiego czasu marzyły mi sie trzy 27 calowe kolumbryny, dziala to super. Balem sie o kąty widzenia i odzworowania kolorow ale... Nie widze roznicy miedzy tym samsungiem a samsungiem na pls. Swiecą elegancko

Zrobilem szybki test w lolu i na ta chwile wyglada to tak ze atlonik 5370 podkrecony do 2,35ghz z igpu ma fps w 1920x1080 w okolicach 80fps na ultra low. Natomiast ten sam atlonik z gtx 970 w rozdzielczosci 5760x1080 tez na ultra low ma fps niewiele wyższy (okolice 90-100fps). Ciekawe jaka roznica bedzie na i3 6100.

Obrazek

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post22 cze 2016, 15:02

Nie nastawiałbym się na jakieś duże efekty przy tej konfiguracji. Swoją drogą, tak szeroko a tak nisko. To 1080 daje raka. :x
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 310
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post23 cze 2016, 15:07

jesli bedziemy traktowac lola jako benczmark to wychodzi tak:
Na ultra low w 5760x1080 ma gtx 970 mamy okolo 380fps. to samo tylko na ultra max wychodzi ok. 180fps. Czy to duzo, czy to malo? Nie mam pojecia. Przydalo by sie ptrzetestowac ta konfiguracje w czyms wymagajacym ale nie wiem na co mam ochote i pewnie skonczy sie to tylko na lolu

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post23 cze 2016, 18:37

Zapuść tam GTA V jak możesz.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 310
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post29 cze 2016, 20:40

Zapuść tam GTA V jak możesz.
To kiedy indziej. Na razie paczajcie jakie cudo kupilem :)

Obrazek

Pomyslalem ze zanim zrobie znowu cos zwariowanego, fajnie by bylo rozkminic obudowe mobilna na lanparty albo jakiej wyjazdy. Najprostsze co moze byc to obudowa retro :)

Obrazek

Ten klimat bedzie idealnie pasowal do mojej klawy, mojej drukarki i mojego monitora crt ktory stoi obok. Najtrudniejsze to dobrac taka obudowe retro zeby zmiescic tam wszystko co najwazniejsze i najpiekniejsze. I oto i jest

Obrazek

Zeby chlodzenie sie zmiscilo obudowa musi byc typu "zasilacz ani na gorze, ani na dole tylko zboku". Jak widac V8 gts miesci sie na styk

Obrazek

Prosze bardzo jak żubrówka biala potrafi ladnie wyszyscic proca

Obrazek

Przykre jest jak intel szkoduje swoim klientom amelijonu

Obrazek

Obrazek

To chlodzenie ma wiele wad. Ale ja lubie przesadzac a ten coolermaster jest przesadzony... dlatego go tak lubie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W obudowie zmiesci sie karta o dlugosci 31cm bez koniecznosci cieca koszka na dyski. To duzy plus na przyszłe modyfikacje

Obrazek

mniesci sie to cholerstwo na milimetry. Spróbujcie podlaczyc wtyczke zasilania cpu albo zapomnijcie podlaczyc wiatrakow pod cpu fan... powodzenia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Problem to bedzie z zasilaczem

Obrazek

znalazlem nawet floppy... dyskietkie tez jakas wrzuce dla estetyki

Obrazek

Z zasilaczem jest taki problem ze "nie bylo miejsca, dla Ciebie"...

Obrazek

Wszystko wskazuje na to ze trzeba bedzie rzeźbić. Gdyby karta miala referencyjne chlodzenie, sprawa by sie rozwiazala... ale w tych okolicznosciach.... lipa

Obrazek

Musze jeszcze pomyslec nad cyrkulacja powietrza bo gdy zamkne bude to wszystko w srodku skisnie.

Obrazek

Jak wam sie podoba pomysl?

Awatar użytkownika

WinSxS

Posty: 40
Rejestracja: 03 lut 2016, 20:36
    Windows 10 Opera

Post30 cze 2016, 23:21

Zasilacz ma jeszcze gwarancję? opcja taka, żeby go otworzyć.

Inna opcja to przesunąć zasilacz w stronę koszyka na dyski (a może nawet uciąć koszyk i tam go zamontować)
Mój sprzęt: KLIK

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5178
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows 10 Opera

Post01 lip 2016, 8:50

Rozebrać jakiegoś codegena albo inny rozwalony zasilacz, uzyskać tylną blaszkę z portami i zainstalować żeby zakryć dziurę. Wyprowadzić z gniazda zasilania przewód do zasilacza umocowanego w dowolnie wybranym miejscu obudowy. Będzie ładnie i schludnie. Polecam to miejsce które jest, szkoda demontować koszyk na dyski.

Pomysł fajny :)
Obrazek
Moje maszyny:pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
MSI H87-G43
16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
SSD Crucial MX100 256GB
HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
Windows 10

Testowy-1:
Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
MSI B85-G43
8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
Intel HD Graphics
SSD Samsung 840 120GB + OCZ Vertex 4 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD Toshiba 128GB
HDD 160GB Samsung F1
Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Pentium D 930 @ 3,6Ghz
GA-8i945P Pro
1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
Geforce 8500GT
HDD 80GB WD + 250GB WD
Windows XP

Serwer rev.8:
Pentium G3420 @ 3,2Ghz
Asrock Rack H97M WS
8GB Ram HyperX Fury 1600MHz 10-10-10-30
Intel HD Graphics
SSD 128GB Samsung PM871 M.2
HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
Windows Server 2016

Laptop:
Dell Latitude E6430
Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
8GB Ram DDR3 1333Mhz
Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
SSD Samsung 840 EVO 256GB
HDD Seagate 500GB
Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
Asus CUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR1 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Longhorn 4074

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
24 MB Ram SIMM (72 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Macronix Super VGA 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

WinSxS

Posty: 40
Rejestracja: 03 lut 2016, 20:36
    Windows 10 Opera

Post02 lip 2016, 17:21

Będzie ładnie i schludnie. Polecam to miejsce które jest, szkoda demontować koszyk na dyski.
Bardziej chodzi o niezbyt wydajny przepływ powietrza w tamtym miejscu (dwa wentylatory, oba ciągnące w swoją stronę powietrze)
Mój sprzęt: KLIK

Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 310
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post16 lip 2016, 14:37

Komp skonczony.
Co wymyslilem na zasilacz? Zeby wybrnąć z tej ciasnoty, wycialem otwór w podlodze obudowy zeby zasilacz ciagnal powietrze ze spodu.

Obrazek

Obrazek

Zeby zwiększyć przeswit, użyłem filcowych slizgaczy. Przy stojącej obudowie, wogle nie widac różnicy choć sam zasilacz z pewnoscia ma lzej.

Obrazek

Obrazek

Do tego zeby zmniejszyc kotłowanie sie powietrza, zrobilem przedłużke do wydmuchu z zasilacza i oslonilem grafitowym karbonem ktory mi jeszcze zostal

Obrazek

karta ma mniej wiecej tyle miejsce jak by pracowala w sli wiec nie powinna narzekać

Obrazek

przydałyby sie jakies wientylatory do nadania wlasciwego ruchu powietrza ktorego i tak jest jak na lekarstwo

Obrazek

W zewstawie przejsciowka z 3 pin na molex. nice

Obrazek

bangla

Obrazek

oczywiscie zmierzylem czy wentylator zmiesci sie na wysokosc ale do glowy nie przyszlo mi czy zmiesci sie na grubosc

Obrazek

Moze sie powtarzam ale powiedzenie "bez mlota to *uj nie robota" znowu znalazlo potwierdzenie w prawdziwym zyciu

Obrazek

Przy okazji dowiedzialem sie ze obudowa jest z 2001 roku.

Obrazek

dolny przykręcony a gorny przyklejony klejem na gorąco. nie moze byc mowy o zadnych wibracjach

Obrazek

Z racji ze skonczylem swoj retro pc, czas na test temperatur. Tak wiec przy temp. otoczenia 26st. sprawa ma sie nastepująco:
Przy ustawieniach prędkości obotowej wentyli na silent mode w zamknietej budzie temp. cpu w stresie wynosi 68st a karty (gtx 970) 81 st. co wydaje sie byc zadziwiajaco dobrym wynikiem.
Wrzucę jeszcze jak to wyglada dokladnie i moze zrobie filmik na yt jak to sie prezentuje z monitorami. Testy w grach tez beda (Onset)

pozdro 600

Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 310
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post24 lip 2016, 11:23

Dobra, czas na troche spamu.
Ponieważ czerwony kolor przebijal przez plastiki dajac w nocy ciekawy efekt uznalem ze moze fajnie bylo by to jeszcze uwydatnic. Zamowilem wiec 5m czerwonych ledów

Obrazek

Co juz w dzien widac i przebija przez wszystkie szczelinki (co prawda tutaj buda otwarta ale to nie wazne). Poniewaz obudowa mala a w srodku ciasnota, udalo mi sie upchać jakies niecale 2.5 metra tego czerwonego draństwa

Obrazek

próba uchwycenia krzywizny monitorow

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ledy sa przyklejone od góry i boku tak ze wogle ich nie widac ale amelijon swietnie odbija i rozprasza swiatlo

Obrazek

Obrazek

wszystkie widoczne retro sprzety sa sprawne a z drukarki korzystam na co dzień (rok prod. 2000)
Obrazek
Obrazek

Nagralem tez jak gra sie na 3 monitorach i czy 1080pix rzeczywiscie daje raka. Jest tez GTA5. Link do filmika:

https://youtu.be/Hnv3sCETkdo

Co do wydajnosci to wszystko chodzi zadziwiajaco dobrze na i3 6100 i gtx 970. Battlefield na wysokich, doom3 na srednich, gta na srednio wysokich. Generalnie taka konfiguracja jest swietnym kompromisem pod wzgledem finansowym. Miejmy teraz tylko nadzieje ze wytrwam w tej konfiguracji przynajmniej kilka miesiecy choć strasznie kusi zrobic cos duzego, ciezkiego, swiecacego i widowiskowego. Ale z ta choroba trzeba walczyc. To jest moj trzeci komputer w przeciagu pol roku. Kucma ogarnij sie.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2390
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows Phone Edge

Post24 lip 2016, 16:51

HP 845c? Mam taka sama i tez korzystam caly czas, zaskakujące, ze nie ma problemu kupić do tego tuszu.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości