Dyskusja o tym co można kopnąć kiedy Software przestanie działać.
Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 305
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post02 lis 2015, 20:40

Witajcie
Postanowilem założyć nowy wątek w ktorym bede umieszczal rozne dziwne hardware-owe zboczenia, dziwactwa oraz irracjonalne patenty, albo zeby sie pochwalic :P.
Ponieważ pogodzilem sie z faktem ze mam nasrane w glowe z tymi komputerami i ostatnio zacząłem zmieniac hardware co miesiac a nawet co 2 tygodnie. Przechodząc ze skrajności w skrajnosc ( z 7970 na a10 5800k) uznalem ze warto moze podzielic sie ze swiatem zeby zostalo cos dla potomnych. Co wymyslilem teraz? A no nie minął miesiac od kupna apu a juz kupilem nastepne zabawki... zmiana platformy na am3+ i sli z gtx 285... Poniewaz to dopiero początek, do konca roku wątek rozwinie sie na naprawde ciekawy kącik fetyszysty sprzętowego. :P

Przejdźmy do konkretów. Robiliscie kiedy sli bez mostka sli? :)

Obrazek

Ale moze przedstawmy najpierw głównych zawodnikow... Przed nami boxowy asus oraz gtx od gainwarda. Dla porownaniu 6770 od HIS

Obrazek

karty sa duze, masywne i budza respekt. Zreszta, kto z nas pare lat temu nie marzył o tym potworze... nie mowiac o tandemie...

Obrazek

karty oczywiscie maja posciagane sledzie. Na razie wszystko jest podłączone na pająka ale w planach jest troszke ambitniejsza obudowa z silownikami, podswietleniami, czujnikami, oraz sterowaniem radiowym... cos w typowo moim stylu. Planuje tutaj sie tym pochwalic.

Obrazek

Obrazek

wszyscy zdajemy sobie sprawe ze taki tandem to nie przelewki... a ja im elektronow żałować nie bede...

Obrazek

jesli chodzi o sli bez mostka. Sprawa wyglada tak ze bez mostka nie aktywuje sie nvidia surround. Dzialaja 3 monitory, mozna na nich klikac i ustawiac ale tak naprawde mamy 3 rozdzielczosci z osobna na kazdym monitorze. surround pozwala dac nam jedna rozdzielczosc na 3 monitorach (jeden duzy pulpit) (bez mostka tego nie osiagniemy). Kolejna rzecz do wydajnosc. Bez mostka sli dziala ale wtedy tylko na 1 monitorze. Podczas wstepnych testow okazuje sie ze furmark mimo wlaczonego sli i tak obciaza 1 karte. Domyslac sie mozna ze wydajnosc bedzie wiec podobna do 1 karty. Dolozenie mostka nagle rozwiazuje wszystkie problemy i wszystko dziala i obciąża równomiernie.

Obrazek

O dziwo boxowy asus jest duuzo cichszy od gainwarda. Tempy w idle w okolicach 41 stopniach. Na gainwardzie mam plombe wiec pasta to pewnie kamien. Znajac mnie zapewne pokusze sie o modyfikacje biosu i wyciszenie zestawu w idle oraz "podglosnienie" go w stresie zeby nie katowac pcb temperaturami. (tak zrobilem z 7970 i bylo fajnie :) )

Obrazek

jedyna prawilna konfiguracja połączeniowa. Inne wetkniecie wtyczek sygnalowych do monitorow poprostu nie dziala.

Obrazek

Zasilacz od korsarza z czterema wtyczkami 8pin, 744W na lini 12V oraz roczna gwarancja za 200zl? Oj tak, to byl bardzo dobry zakup :)

Obrazek

porównanie nowego asrocka z troszke biedniejszym asrockiem z apu na pokladzie

Obrazek

Obrazek

Co do procesora. Na zdjeciu wiem ze nic nie widac ale sa to sempron 145 oraz athlon II x3 460. Jeden jak i drugi procesor bedzie testowany w tej konfiguracji. Docelowo ta plyta bedzie miala na swoich barkach kilka fx-ow poczynajac od fx-4xxx ale na razie niech zabawa trwa. Nie mam teraz czasu na testy ale z pewnoscia podziele sie wrazeniami i wynikami w super PI.

Obrazek

Na dzis to tyle. Nie oczekuje ze bedzie sie tutaj wypowiadac. Poprostu bede wrzucal jakie foty albo pisal jak bardzo bez sensu jest testowanie single cpu with multi gpu :). A komputer na lata??... Nuuuuuuuda :P

pozdro 600

Awatar użytkownika

WolfX

Posty: 143
Rejestracja: 11 lut 2015, 15:29
Lokalizacja: Legionowo/Warszawa
    Windows 7 Firefox

Post02 lis 2015, 20:57

spoko
u mnie na razie
Szajsung rf520 i5 4gb nv330m ssd256 ----> Dell Latitude e6330 i5 3gen 8gb ssd256 integra
C2D6300 2gb 120ssd nv220 ----> Sempron 2600+ 2,5gb nv220 hdd80 2 monitory

Ostatni miesiąc mam wybitny - Wymiana laptopa, zrobienie z c2d NASa na celezłomie, ogarnięcie podsieci na drugim routerze, OSMC na raspberry ze sterowaniem przez kore, i na koniec biurowy poligon na sempronie + postawienie na nogi skanera i zapasu 3 monitorów 15", 2 nowe thinkpady na pentiumach mmx. A do tego w ciągu miesiąca mam jeszcze wymianę telefonu, może routera i jeszcze raz stacjonarki.

Nie wiem co się dzieje ale takiego suspensu hadwareowego nie miałem od 5 lat

Whiteghost: Gigabyte B150-HD3 DDR4 / Core i5-6400 / Intel HD 530 / 1x HyperX Fury 8GB DDR4 2133MHz / SSD Crucial BX100 120GB / HDD; WD Blue 250GB, Seagate Barracuda 500GB / TT SE Modular 530W / Zalman Z3 Plus White
Latitud: Dell Latitude e6330: Core i5-3340M / Intel HD 4000 / 8GB RAM /SSD Crucial MX100 256GB / HDD Seagate 320GB 5400rpm
Spoilerpokaż
Reszta Kolekcji:

NAS:
MOBO MiniATX Foxconn 45CMX
+Gigabit Ethernet PCI
Celezłom 420 1,6GHz (Conroe-L)
512MB RAM DDR2
Samsung 2,5" 5400rpm 640GB
Systemowy nośnik; Kingston DTSE9 16GB
FSP 350W
OpenMediaVault 3 x64 (Debian 8)

Poligony:

P5K:
Asus P5K
Pentium Dual-Core e5400 (wersja z VT-x) 2.70GHz
6 GB RAM DDR2 800MHz (2x1GB OCZ + 2x2GB Kingston)
Seagate 80GB Sata
Seagate 160GB ATA
MSI Geforce GT240
FSP 450W

ASUS AM2:
ASUS M2NPV-VM
AMD Athlon 64 x2 BE-2300 1.9GHz
4GB RAM DDR2 667MHz (4x1GB)
Nvidia GeForce 6150 - integra
Seagate 40GB ATA
Samsung 80GB ATA
FSP 400W

Do przegrywania materiałów w szkole:
Acer Aspire ZG5:
Intel Za2godziny Atom N270 1.60 GHz
1.5GB RAM DDR2
Intel GMA 945
HDD Fujitsu 120GB 5400rpm
Windows 7 x86
Arch Linux x86
Bateria sprawna - ponad 3 godziny pracy

Arsenał podpierający ścianę/sufit:
Fujitsu-Siemens Amilo M1450G:
Pentium M 725 1.6@2.13GHz (pinmod)
2GB RAM DDR2
Intel GMA 915
HDD; Brak
Bateria Martwa

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2010:
Celeron M 1.5GHz
512MB RAM DDR1 (2x256MB)
Grafika VIA
Chipset VIA
HDD: rzędzący trup 10GB
Bateria sprawna - kilka minut pracy

Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526
Intel Core 2 Duo T7200 2GHz
2GB RAM DDR2 (2x1)
NV Geforce Go 7600
HDD Seagate 250GB
Windows 7 x86 & Arch Linux XFCE x64
Bateria sprawna - ok. 30 minut pracy

LG W1 Pro Express Dual
Intel Core 2 Duo T5600 1.83GHz
1.25GB RAM DDR2
Grafika stATI Radeon
Dysku BRAK
Matrycy BRAK
Baterii BRAK

Sempronica
MSI MS-7191
AMD Sempron 3000+
Nvidia Quatro FX 550
1 GB RAM
HDD Seagate 80GB
Asus 400W (Delta)

C2D-2:
Foxconn 45CMX
Intel Core 2 Duo 6300 1.86GHz
Nvidia Geforce GT220
2GB RAM DDR2@800MHz
HDD 80GB
Asus 400W (Delta)

P4:
Pentium 4 HT 2.6GHz
1GB DDR1 400MHz(1x1GB)
srATI Radeon 9200SE 64MB AGP z wyjściem TV cinch
Samsung 40GB ATA
Seagate 40GB ATA
Asus 400W (Delta)

Antyki

Powermac G4 AGP
PowerPC G4 450MHz
768MB RAM
Napęd ZIP
HDD 20GB Seagate
Zasilacz Delta Electronics

AthlonXP:
Asrock K7NF2-RAID
AMD Athlon XP 2600+ 2.06GHz
512MB RAM DDR1 (2x256MB)
Nvidia FX5200 AGP
HDD Seagate 20GB
ABC Data 300W (Codegen z innym brandem)

Copermajn:
(Desktop Fujitsu)
Pentium III Coppermine 1GHz
512MB RAM
Zintegrowana grafika
HDD 20GB
Zasilacz dedyk 100W

Optimus:
Intel Pentium III 450MHz (Katmai, Slot 1)
192MB RAM
Gigabyte i440BX-8671
Geforce 4 MX440 64MB
Creative SB Vibra 16 CT4180 ISA
Sieciówka Surecom EP320X-R Fast Ethernet
Sparcle Power SPI-235HI (8A na linii 12V, 22A na linii 5V i 14 na 3.3V)
HDD Samsung SpinPoint SV0322A 3.2GB ATA-33 --kilkunastoletni Windows 98SE
HDD 13GB -- świeży 98SE

PC Acer
Intel Pentium 133MHz
Płyta Główna AT
32MB RAM SIMM 72pin
S3 Trio PCI
Karta sieciowa 3Com EtherLink XL TPO 10Mb
HDD 1GB

IBM Thinpad 390:
Pentium MMX
32MB RAM
HDD 20GB
Windows 98 --Również kilkunastoletni

IBM Thinkpad 380D:
Pentium MMX @152MHz
16MB RAM
Windows 95

Razem sztuk 20

Awatar użytkownika

puszekkk

    Windows 8.1 Opera

Post02 lis 2015, 21:11

Już widzę ile taki potwór żre prądu :D

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    J2ME Opera

Post03 lis 2015, 9:34

"Ty chory pojebie..." :D

Dobrej zabawy życze i zazdroszcze czasu oraz zaangażowania poświęconego na zabawy ze sprzętem.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 305
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post06 lis 2015, 18:58

mamy semprona... mamy athlona x3... co by tu jeszcze...
A moze tak 16GB ramu ktorych nie wykorzystam ale za to ladnie swieca? OK

Obrazek

4 x 4GB ddr3 o taktowaniu 2133mhz

Obrazek

napiecie zasilania 1.65V

Obrazek

Pamieci po podaniu zasilania pulsują czerwonym swiatlem. Kazda kosc zyje wlasnym zyciem i swieci po swojemu czego sie balem ale...

Obrazek

kurcze, wyglada to swietnie

Obrazek

i niech nikt mi nie pisze ze wyglada to odpustowo... odpust dopiero sie zacznie, a kolorem przewodnim bedzie wsciekly czerwony :P

Obrazek

Jesli chodzi o wstepne testy sli to dziala sprawnie, karty maja moc ale... maja tylko 1 gb pamieci a ja mam rozdzielczosc 5040x1050. Oznacza to ze zwykly lol w tej rozdzielczosci na wysokich ustawieniach z wygladzaniem pobiera ponad 700mb vRamu. Duzo jak na taka byle jaką grafike.
Dla przykladu w warthunder na srednich, pamiec kart zapchana jest na maxa a gpu obciążone w okolicach 60-70procent.
Wiem ze wnioski sa oczywiste i latwe do przewidzenia ale fajnie ze moge to pomierzyć osobiscie. Testowalem jeszcze diabolo 3. Chodzi plynnie na wysokich w tej rozdzielczosci, pobiera okolo 700-800mb vram czyli o dziwo malo.
Power consumption jeszcze nie mierzylem, na weekendzie bardziej spenetruje temat jak postawie 64bit system bo na 32bit serce sie kraje jak patrze na te ramy :)

Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 305
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post17 lis 2015, 21:44

No dobra. Lecimy z tym spamem. Jest ciagly progres. Mialo byc po taniosci ale ciagle wydaje coraz wiecej pieniedzy... ale od czego by tu zaczac...

Obrazek

Co my tu mamy...

Obrazek

ahh tak. cooler master v8 gts. Kawal bydlaka

Obrazek

chlodzenie jest duze, ladne z subtelnym podswietlaniem. Obok boxowe chlodzenie athlona II

Obrazek

na tym chlodzeniu dzialal athlon II x3 oraz przez kilka dni fx 4300

Obrazek

plyta glowna jest duża a i ten konan i tak z polowe dlugosci jej zakrywa, na jakiejs plycie mini atx wygladalo by to jeszcze ciekawiej.

Obrazek

chlodzenie mozna zamontowac tak...

Obrazek

albo tak...

Obrazek

miejsca na pamieci jest bardzo duzo i nie ma co sie martwic. Pudelko jest naprawde ladne, akcesoria bogate a dołączona pasta jest niezła. Z wad wymienilbym bardzo ciezki montaż, słaba intrukcje oraz tlumaczenie intrukcji z google translatora. Wentylatory sa 14cm a przy ich max obrotach 1600RPM sa glosne. Na szczescie w idle prawie nic nie slychac.

Obrazek

ze zdjec z internetu mozna odniesc wrażenie ze chlodzenie jest tak duze ze karta nie zmiescila by sie pod pci-e na pierwszym slocie. Dementuje te plotki. Karta lajtowo by weszla

Obrazek

nie robilem jeszcze testow ani oc proca. To przed nami choc najciekawiej to bedzie na jakims 4 modulowym fx... a to tez przed nami. Ramy według mojego spaczonego gustu swietnie pasuja do tego cooler mastera. A to jeszcze nie koniec tych swiecidełek. Zreszta, jesli kupujesz chlodzenie drżzsze od procesora to wiedz ze diabel sie Toba interesuje :)

Obrazek

Kupilem plyte wiurową. Ciężką i grubą. To bedzie fundament kontrukcji. Zamowiony silownik ma 300kg udzwigu... bedize zapas.

Obrazek

sa tez ledy...

Obrazek

RGB... na pilocik... a jakże

Obrazek

delikatna przymiarka wykorzystując atrapy

Obrazek

Obrazek

wszystko sie rodzi w bólach, lzach i smaku krwi w ustach :P (zreszta, jak każda kontrukcja)

Obrazek

jest tez folia carbon. Zastanawialem sie miedzy biala a czarna. oba te kolory pasuja do czerwonego ale uznalem ze pod czarnym carbonem latwiej schowają sie jakies niedoskonalosci... o ile beda

Obrazek

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2115
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post17 lis 2015, 22:21

To chłodzenie wygląda ślicznie.
Ile naliczyłeś złotówek do teraz na to wszystko? Teraz też robię śmieszkowy projekt i tak, znam ten ból rosnących kosztów. :D
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

WolfX

Posty: 143
Rejestracja: 11 lut 2015, 15:29
Lokalizacja: Legionowo/Warszawa
    Windows 7 Chrome

Post17 lis 2015, 22:23

Piękne
Nijak opłacalne
Ale pięknie się zapowiada

// Podwójne zaprzeczenie. ;) // Onset.

Whiteghost: Gigabyte B150-HD3 DDR4 / Core i5-6400 / Intel HD 530 / 1x HyperX Fury 8GB DDR4 2133MHz / SSD Crucial BX100 120GB / HDD; WD Blue 250GB, Seagate Barracuda 500GB / TT SE Modular 530W / Zalman Z3 Plus White
Latitud: Dell Latitude e6330: Core i5-3340M / Intel HD 4000 / 8GB RAM /SSD Crucial MX100 256GB / HDD Seagate 320GB 5400rpm
Spoilerpokaż
Reszta Kolekcji:

NAS:
MOBO MiniATX Foxconn 45CMX
+Gigabit Ethernet PCI
Celezłom 420 1,6GHz (Conroe-L)
512MB RAM DDR2
Samsung 2,5" 5400rpm 640GB
Systemowy nośnik; Kingston DTSE9 16GB
FSP 350W
OpenMediaVault 3 x64 (Debian 8)

Poligony:

P5K:
Asus P5K
Pentium Dual-Core e5400 (wersja z VT-x) 2.70GHz
6 GB RAM DDR2 800MHz (2x1GB OCZ + 2x2GB Kingston)
Seagate 80GB Sata
Seagate 160GB ATA
MSI Geforce GT240
FSP 450W

ASUS AM2:
ASUS M2NPV-VM
AMD Athlon 64 x2 BE-2300 1.9GHz
4GB RAM DDR2 667MHz (4x1GB)
Nvidia GeForce 6150 - integra
Seagate 40GB ATA
Samsung 80GB ATA
FSP 400W

Do przegrywania materiałów w szkole:
Acer Aspire ZG5:
Intel Za2godziny Atom N270 1.60 GHz
1.5GB RAM DDR2
Intel GMA 945
HDD Fujitsu 120GB 5400rpm
Windows 7 x86
Arch Linux x86
Bateria sprawna - ponad 3 godziny pracy

Arsenał podpierający ścianę/sufit:
Fujitsu-Siemens Amilo M1450G:
Pentium M 725 1.6@2.13GHz (pinmod)
2GB RAM DDR2
Intel GMA 915
HDD; Brak
Bateria Martwa

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2010:
Celeron M 1.5GHz
512MB RAM DDR1 (2x256MB)
Grafika VIA
Chipset VIA
HDD: rzędzący trup 10GB
Bateria sprawna - kilka minut pracy

Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526
Intel Core 2 Duo T7200 2GHz
2GB RAM DDR2 (2x1)
NV Geforce Go 7600
HDD Seagate 250GB
Windows 7 x86 & Arch Linux XFCE x64
Bateria sprawna - ok. 30 minut pracy

LG W1 Pro Express Dual
Intel Core 2 Duo T5600 1.83GHz
1.25GB RAM DDR2
Grafika stATI Radeon
Dysku BRAK
Matrycy BRAK
Baterii BRAK

Sempronica
MSI MS-7191
AMD Sempron 3000+
Nvidia Quatro FX 550
1 GB RAM
HDD Seagate 80GB
Asus 400W (Delta)

C2D-2:
Foxconn 45CMX
Intel Core 2 Duo 6300 1.86GHz
Nvidia Geforce GT220
2GB RAM DDR2@800MHz
HDD 80GB
Asus 400W (Delta)

P4:
Pentium 4 HT 2.6GHz
1GB DDR1 400MHz(1x1GB)
srATI Radeon 9200SE 64MB AGP z wyjściem TV cinch
Samsung 40GB ATA
Seagate 40GB ATA
Asus 400W (Delta)

Antyki

Powermac G4 AGP
PowerPC G4 450MHz
768MB RAM
Napęd ZIP
HDD 20GB Seagate
Zasilacz Delta Electronics

AthlonXP:
Asrock K7NF2-RAID
AMD Athlon XP 2600+ 2.06GHz
512MB RAM DDR1 (2x256MB)
Nvidia FX5200 AGP
HDD Seagate 20GB
ABC Data 300W (Codegen z innym brandem)

Copermajn:
(Desktop Fujitsu)
Pentium III Coppermine 1GHz
512MB RAM
Zintegrowana grafika
HDD 20GB
Zasilacz dedyk 100W

Optimus:
Intel Pentium III 450MHz (Katmai, Slot 1)
192MB RAM
Gigabyte i440BX-8671
Geforce 4 MX440 64MB
Creative SB Vibra 16 CT4180 ISA
Sieciówka Surecom EP320X-R Fast Ethernet
Sparcle Power SPI-235HI (8A na linii 12V, 22A na linii 5V i 14 na 3.3V)
HDD Samsung SpinPoint SV0322A 3.2GB ATA-33 --kilkunastoletni Windows 98SE
HDD 13GB -- świeży 98SE

PC Acer
Intel Pentium 133MHz
Płyta Główna AT
32MB RAM SIMM 72pin
S3 Trio PCI
Karta sieciowa 3Com EtherLink XL TPO 10Mb
HDD 1GB

IBM Thinpad 390:
Pentium MMX
32MB RAM
HDD 20GB
Windows 98 --Również kilkunastoletni

IBM Thinkpad 380D:
Pentium MMX @152MHz
16MB RAM
Windows 95

Razem sztuk 20

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2387
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post17 lis 2015, 23:00

Chciałem kupić te ledy z biedry xD

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows 10 Chrome

Post18 lis 2015, 19:39

Eeeej no kucma ja taką płytę mam do dzisiaj ( "atrapę" którą mam do dziś ;)

już wiesz o co mi chodziło - R
Spoilerpokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 10 Chrome

Post18 lis 2015, 19:47

Do dzisiaj?
Spoilerpokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT
iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post19 lis 2015, 20:45

Do dzisiaj, tylko w sygnie jej nie mam ;)
Spoilerpokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

kucma

Zasłużony użytkownik
Posty: 305
Rejestracja: 28 wrz 2011, 15:27
Lokalizacja: teraz juz Warszawa
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post22 lis 2015, 15:33

Ile naliczyłeś złotówek do teraz na to wszystko?
Ja tego nie chce liczyc i nawet nie wiem ile wyniesie calosc ale dla przykladu: cooler master 360zl, silownik 160zl, plexa 120zl, plyta 28zl...

Zamowilem ramiona do monitorow oraz plexi, to chyba ostatnie z bardziej kosztownych zakupow. Powinny dojsc na dniach.

Silowniczek funkiel nowka

Obrazek

skubaniec, pomimo wsunietej rury i tak jest dlugi... za dlugi.

przede mną gruba rozkmina jak schowac to tak zeby nie bylo widac a jednoczesnie zeby dzialalo zgodnie z oczekiwaniami

Obrazek

planuje sterowac tym dwoma przekaznikami ktore powinny zostac mi z maichy olejowej (musze ich poszukac). Odpada wiec sterownik oraz zabezpieczenie/bezpiecznik... powinno sie udac

Obrazek

Poniewaz planuje ulepszyc woltomierze analogowe i chce zeby swiecily razem z kompem, przyda sie troche folii odbijacej swiatlo... Wiem ze troche przesadzilem, bo kupilem jej ze 2 m2 ale nigdy nie wiesz kiedy sie przyda :P

Obrazek

no i oczywiscie prowadnice. Sa zrobione z lichej blachy ale to jedyny wymiar jaki mi pasuje

Obrazek

zeby calosc ladnie sie zgrywala, potrzeny byl tuning optyczny kart

Obrazek

czarny karbon chyba lepiej pasuje od bialego

Obrazek

demontaż chlodzenia gainwarda to maly pikus w porownaniu do boxowego asusa

Obrazek

wydaje mi sie ze tak jest duzo lepiej

Obrazek

doda sie troche piekelnego blasku

Obrazek

Obrazek

i calosc nie powinna glupio wygladac

Obrazek

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 426
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 10 Opera

Post22 lis 2015, 17:22

Świetnie wygląda ta karbonowa obudowa.
Telefony: Samsung Galaxy S3,Samsung Galaxy S3 Mini, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Galaxy Core Plus,Huawei Ascend G620S,Sony Xperia Miro
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:C2D E4500 @ 2.20GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 7
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Awatar użytkownika

BBB

Posty: 95
Rejestracja: 12 wrz 2011, 14:04
    Windows 10 Chrome

Post22 lis 2015, 22:16

Wiesz że w tym siłowniku masz krańcówkę i w gruncie rzeczy wystarczy pstryczek do odwrócenia biegunów?
Obrazek

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości