Strona 51 z 53

Ranking: SuperPi 1M

: 17 mar 2017, 17:27
autor: Captain
To dziwne bo u nas FX 4300 z 4gb ramu i 7mką działają w miarę dobrze.

Ranking: SuperPi 1M

: 17 mar 2017, 19:04
autor: WolfX
Hehs, Te mają 16GB RAM, 2TB dysku i Windows 10
W innych salach są podobne - tyle że na innej platformie - i5 Haswell zamiast FXa i 1TB dyski. Tamte działają naprawdę super.

Ranking: SuperPi 1M

: 17 mar 2017, 19:50
autor: urban92
Założę się że u mnie ta sama firma wygrała przetarg co u was - http://blog.techvortal.pl/index.php/201 ... czemu-nie/

Tyle że na Windows 7 to nawet fajnie działało.

Ranking: SuperPi 1M

: 19 mar 2017, 4:41
autor: robi_10
Bo Windows 10 bez SSD zasadniczo jest nieużywalny. Znaczy się, ogólnie jest niezbyt używalny, ale bez SSD bardziej. 7 czy już nawet nieszczęsny 8.1 sprawują się w takich wypadkach znacznie lepiej. Chyba zawsze będę pełen podziwu dla ludzi, którzy wytrzymują z tanimi laptopami z duetem HDD 5400RPM i dychą na pokładzie...

Ranking: SuperPi 1M

: 19 mar 2017, 8:28
autor: funcek
Kłaniam się nisko w pas, to ja. :D
Wiecie, ostatnimi czasy aż tak mi to nie przeszkadza, chwilowo nie uzywam komputera do niczego nazbyt ambitnego. Niemniej to prawda, ja nawet nie wylaczam lapka tylko go usypiam, bo gdybym miał czekać aż ten system się uruchomi to by mnie huk trafił.

Ranking: SuperPi 1M

: 19 mar 2017, 20:06
autor: urban92
Minister Cyfryzacji powinien ustawą wymusić posiadanie SSD. Wszyscy byliby szczęśliwsi i mniej zestresowani :)

Ranking: SuperPi 1M

: 20 mar 2017, 18:18
autor: Captain
Skoro ja wytrzymuje na 10 z dyskiem 5400rpm na systemowym to ja nie mam jak współczuć :D

Ranking: SuperPi 1M

: 20 mar 2017, 19:42
autor: WolfX
Nie najgorzej, W7+2GB RAM DDR2+Geforce 6150
Obrazek

Ranking: SuperPi 1M

: 26 mar 2017, 14:58
autor: LHrulez
A ja się pytam gdzie update wyników :dontgetit:
Widziałem i3 5200u z 5400rpm na 10, i chodzi to dobrze, nie wiem o co chodzi. Nie zamula, chociaż to pewnie dzięki dosyć mocnym wątkom broadwella. Lepiej w codziennych zadaniach chyba nawet od mojego GX740...

Ranking: SuperPi 1M

: 26 mar 2017, 18:12
autor: WolfX
^yup, dawać apdejt :]

Dostałem lapka w rozliczeniu za robotę:
Obrazek
:orany:
Jedyne co tutaj zrobiłem to dołożyłem ramu do 2GB i zainstalowałem 8.1

Ranking: SuperPi 1M

: 26 mar 2017, 18:42
autor: urban92
Jakim cudem ta Nvidia się uchowała sprawna?

Ranking: SuperPi 1M

: 26 mar 2017, 19:00
autor: WolfX
Nie mam zielonego pojęcia :rotfl:
Ale pomyka na w7 z aero, pomyka na w8.1, żadnych artefaktów....
Może po prostu nie była nadwyrężana.
Generalnie nie jest wlutowana - gpu jest na oddzielnej płytce. Możliwe że po prostu ktoś już ją kiedyś wymienił.

Lapek jest fajny,
Miejsce na 2 dyski, sprzętowy raid... pierwszy raz widzę to w tak starym laptopie

Ranking: SuperPi 1M

: 26 mar 2017, 20:22
autor: funcek
ta 7600 to chyba początki, jak zaczęli ograniczać ołów w lutach? Nieźle, lapek musiał być naprawdę niewiele eksploatowany. A ja do tej pory nie zasadziłem SSD do mojej Życiowej Książki... Cóż, kiedyś swojemu komputrowi to wynagrodzę :P

Ranking: SuperPi 1M

: 26 mar 2017, 20:26
autor: WolfX
Generalnie nie jest wlutowana - gpu jest na oddzielnej płytce. Możliwe że po prostu ktoś już ją kiedyś wymienił.
^This
Rozebrałem, sprawdziłem oznaczenie na rdzeniu.
GF-GO7600T-N-B1.
Czyli zgodnie z tą listą - http://www.sendcomp.pl/zamienniki_nvidia.html
Wersja poprawiona, bez wady bga :trollface:

Ranking: SuperPi 1M

: 26 mar 2017, 20:32
autor: funcek
A więc jednak. :D