Dyskusja o tym co można kopnąć kiedy Software przestanie działać.
Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post24 lut 2013, 14:47

Trzy posty wyżej @janko127 wiesz, że istnieje taki magiczny przycisk EDYTUJ ;)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

robi_10

Zasłużony użytkownik
Posty: 719
Rejestracja: 12 wrz 2011, 17:38
Lokalizacja: Lębork
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post24 lut 2013, 15:58

janko127 pisze:nie mam siły juz do tego
kupie sobie nowy procesor jakis pentium m 750
dziekuje za pomoc!


Nie zdziw się tylko, jak ten procesor po prostu Ci nie ruszy. Ma on wyższe FSB i więcej pamięci L2 (z doświadczenia wiem, że już większa ilość pamięci L2 potrafi sprawić spore problemy w przypadku, gdy laptop nie chce jej obsłużyć). Przed włożeniem go zaktualizuj bios w laptopie do najnowszego. No chyba, że masz potwierdzone informacje z internetu, że laptop faktycznie działa z takim procesorem.

Awatar użytkownika

robi_10

Zasłużony użytkownik
Posty: 719
Rejestracja: 12 wrz 2011, 17:38
Lokalizacja: Lębork
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post20 mar 2014, 0:22

Lekki odkop, ale w końcu dorwałem z powrotem Della Inspiron 1300 i po godzinie mordowania się z drucikiem donoszę, że ten pinmod w nim jak najbardziej działa :)
Bios nadal twierdzi, że jest 1.6GHz, ale CPU-Z już co innego:

Obrazek

BTW. Na zdjeciu w 1-szym poście jest lekka niezgodność, bo zdjęcie przedstawia socket 478, a to mod dla socketu 479 (wiadomo, że to praktycznie to samo, ale lekko się zdziwiłem jak wyjąłem procesor a tam jest jeden otwór więcej ;))

I jeszcze jedno pytanie. Są może jakieś znane mody na tym sockecie, co pozwalają podwyższyć Vcore? Bo ten laptop jest na tyle fajny, że działa na nim SetFSB i jeszcze trochę bym go przetaktował, ale znów OC zatrzymuje się na dotychczasowym rekordzie, czyli FSB 140MHz, więc już na pewno pamięci nie blokują.

Awatar użytkownika

WolfX

Posty: 128
Rejestracja: 11 lut 2015, 15:29
Lokalizacja: Legionowo/Warszawa
    Windows 7 Chrome

Post30 paź 2016, 19:14

Fujitsu-Siemens Amilo 1450g
Chipset i915GM
Zero Problemów, Porównanie SPI:
Obrazek
Obrazek

Whiteghost: Gigabyte B150-HD3 DDR4 / Core i5-6400 / Intel HD 530 / 1x HyperX Fury 8GB DDR4 2133MHz / SSD Crucial BX100 120GB / HDD; WD Blue 250GB, Seagate Barracuda 500GB / TT SE Modular 530W / Zalman Z3 Plus White
Latitud: Dell Latitude e6330: Core i5-3340M / Intel HD 4000 / 8GB RAM /SSD Crucial MX100 256GB / HDD Seagate 320GB 5400rpm

Spoiler: pokaż
Reszta Kolekcji:

NAS:
MOBO MiniATX Foxconn 45CMX
+Gigabit Ethernet PCI
Celezłom 420 1,6GHz (Conroe-L)
512MB RAM DDR2
Samsung 2,5" 5400rpm 640GB
Systemowy nośnik; Kingston DTSE9 16GB
FSP 350W
OpenMediaVault 3 x64 (Debian 8)

Poligony:

P5K:
Asus P5K
Pentium Dual-Core e5400 (wersja z VT-x) 2.70GHz
6 GB RAM DDR2 800MHz (2x1GB OCZ + 2x2GB Kingston)
Seagate 80GB Sata
Seagate 40GB Sata
MSI Geforce GT240
FSP 450W

C2D:
ASUS P5B-MX
Intel Core 2 Duo 6300 1.86GHz
2GB RAM (2x1GB 667MHz)
Gainward Geforce GT220
Maxtor 80GB ATA
Samsung 40GB ATA
Enlight 400W

ASUS AM2:
ASUS M2NPV-VM
AMD Athlon 64 x2 BE-2300 1.9GHz
2GB RAM DDR2 667MHz (2x512MB + 1GB)
GeForce 6150 (integra)
Seagate 40GB ATA
Samsung 80GB ATA
FSP 400W

Do przegrywania materiałów w szkole:
Acer Aspire ZG5:
Intel Za2godziny Atom N270 1.60 GHz
1.5GB RAM DDR2
Intel GMA 945
HDD Fujitsu 120GB 5400rpm
Windows 7 x86
Arch Linux x86
Bateria sprawna - ponad 3 godziny pracy

Arsenał podpierający ścianę/sufit:
Fujitsu-Siemens Amilo M1450G:
Pentium M 725 1.6@2.13GHz (pinmod)
2GB RAM DDR2
Intel GMA 915
Nośnik systemowy; Silicon Power Ultima U03 16GB USB 2.0
Bateria Martwa

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2010:
Celeron M 1.5GHz
512MB RAM DDR1 (2x256MB)
Grafika VIA
Chipset VIA
HDD brak
Bateria sprawna - kilka minut pracy

Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526
Intel Core 2 Duo T7200 2GHz
2GB RAM DDR2 (2x1)
NV Geforce Go 7600
HDD Seagate 250GB
Windows 8.1 x64 & Arch Linux XFCE x64
Bateria sprawna - ok. 30 minut pracy

LG W1 Pro Express Dual
Intel Core 2 Duo T5600 1.83GHz
1.25GB RAM DDR2
Grafika stATI Radeon
Dysku BRAK
Matrycy BRAK
Baterii BRAK

Sempronica
MSI MS-7191
AMD Sempron 3000+
Integra srATI Radeon Xpress 200
1 GB RAM
HDD Seagate 20GB
IBOX 400W

Athlonica:
Gigabyte M61SME-S2 (AM2, nForce 405)
AMD Athlon 64 3000+
Nvidia Geforce 6150SE
2GB RAM DDR2@800MHz
HDD WD 40GB
IBOX 350W

PeCztery:
ECS P4VXASD2 socket 478 - 2x slot DDR1 + 2x slot SDRAM
Pentium 4 2.4GHz
512MB DDR1 (1x512MB)
HDD brak
Zasilacz Noname 300W

Antyki

Dureń:
Jakiś ECS na socket A
AMD Duron 800MHz
256mb RAM SDRAM (1x256MB)
ATI Radeon 9200SE 64MB
HDD Seagate 20GB
Noname 300W

Copermajn:
(Desktop Fujitsu)
Pentium III Coppermine 1GHz
512MB RAM
Zintegrowana grafika
HDD brak
Zasilacz dedyk 100W

Optimus:
Intel Pentium III 450MHz (Katmai, Slot 1)
192MB RAM
Gigabyte i440BX-8671
Geforce 4 MX440 64MB
Creative SB Vibra 16 CT4180 ISA
Sparcle Power SPI-235HI (8A na linii 12V, 22A na linii 5V i 14 na 3.3V)
HDD Samsung SpinPoint SV0322A 3.2GB ATA-33 --kilkunastoletni Windows 98SE
HDD 13GB -- świeży 98SE

PC Acer
Intel Pentium 133MHz
Płyta Główna AT
32MB RAM SIMM 72pin
S3 Trio PCI
Karta sieciowa 3Com EtherLink XL TPO 10Mb
HDD 1GB

IBM Thinpad 390:
Pentium MMX
32MB RAM
HDD 20GB
Windows 98 --Również kilkunastoletni

IBM Thinkpad 380D:
Pentium MMX @152MHz
16MB RAM
Windows 95

Razem sztuk [b]20

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości