Projekt zmodyfikowanego systemu Longhorn 4074.
Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1081
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post11 sie 2014, 18:37

No dla mnie bomba :D!

Obrazek
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

jakubekw1997

Posty: 56
Rejestracja: 20 lip 2014, 18:54
    Tapatalk Firefox

Post13 sie 2014, 12:05

Ludzie ! Udało się ! Stery grafy intela i wifi prosze ! Obrazek

Restart po fixie ... Błąd windows update , kilk OK ... AAAA !!! ZWARIUJĘ !! ... (Niebieski Ekran mrygający na biało , start się pokazuje ... system ok , tylko czemu ten BSOD mnie napastuje za kazdym razem jak wlaczam ??
Ostatnio zmieniony 13 sie 2014, 13:17 przez jakubekw1997, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 968
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Macintosh Safari

Post13 sie 2014, 13:02

No nie za bardzo jest ok, skoro nie masz nawet taskbara :)
Od kiedy bluescrreny "mrygają" na biało ? O napastujących ludzi BSODach tez nic nie słyszałem, lepiej daj sobie spokój z instalowaniem Longhorna, bo to zbyt zaawansowany system dla Ciebie (i nie próbuj mnie zabić, ok ?)
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad P580 | Intel Core i5 3210M @ 3.1 GHz| nVidia GeForce GT630M | 16GB RAM Kingston | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Windows 7 Pro x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

jakubekw1997

Posty: 56
Rejestracja: 20 lip 2014, 18:54
    Windows 8.1 Opera

Post13 sie 2014, 13:19

winuser pisze:lepiej daj sobie spokój z instalowaniem Longhorna, bo to zbyt zaawansowany system dla Ciebie


Mam ochotę cię udusić , bo nie po to wypalalem 2 ostatnie plyty DVD !

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2193
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post13 sie 2014, 13:20

Sądzę iż mogłeś niepoprawnie go zainstalować.

Na jakimś komputerze miałem taki problem, oprócz BSODów objawiało się to również brakiem dźwięku. Sprawdź, czy działa Ci dźwięk. Jeśli nie, spróbuj ponownie. Postępowałeś zgodnie z instrukcją?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post13 sie 2014, 13:22

jakubekw1997 pisze: Mam ochotę cię udusić , bo nie po to wypalalem 2 ostatnie plyty DVD !

Obrazek
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

jakubekw1997

Posty: 56
Rejestracja: 20 lip 2014, 18:54
    Windows 8.1 Opera

Post13 sie 2014, 13:26

NIE PODDAM SIĘ ! ZREALIZUJĘ TO ZA WSZELKĄ CENĘ !!!

Dźwięku to on wgl nie ma ... Ani Wifi ...

Awatar użytkownika

max135

Zasłużony użytkownik
Posty: 266
Rejestracja: 05 sie 2012, 21:37
    Windows 8.1 Internet Explorer

Post13 sie 2014, 13:28



Musiałem xd

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post13 sie 2014, 13:31

Nie poddaj się, bierz życie jakim jest
I pomyśl, że na drugie nie masz szans

Po co ten stres, myślisz, że nie masz nic
Każdy ma - nawet Ty
Czasem trzeba to po prostu znaleźć
Miłość, noc i deszcz, życie też
Dla tego warto starać się
Powiedz, czy naprawdę nic nie jesteś wart
Znajdź to w sobie, tak

There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1764
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post13 sie 2014, 13:42

@kubekw997, instalowałeś zgodnie z instrukcją? Miałeś uruchomić instalator fix'a z poziomu windowsa XP albo nowszego (w przypadku nowszych - jako administrator), będącego obok LH i wskazać partycję z longhornem.

Nic dziwnego że ci nie działa.
Spoiler: pokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

jakubekw1997

Posty: 56
Rejestracja: 20 lip 2014, 18:54
    Windows 8.1 Opera

Post13 sie 2014, 13:53

ZAINSTALOWAŁEM GO W LONGHORNIE !!!

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1764
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post13 sie 2014, 13:56

A Z POZIOMU JAKIEGO SYSTEMU ODPALIŁEŚ INSTALATOR FIX'A ???
Spoiler: pokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

jakubekw1997

Posty: 56
Rejestracja: 20 lip 2014, 18:54
    Windows 8.1 Opera

Post13 sie 2014, 14:07

No mówię , że z LH

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2193
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post13 sie 2014, 14:10

jakubekw1997 pisze:No mówię , że z LH

TAK JAKBY W INSTRUKCJI BYŁO INACZEJ WIESZ

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1081
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post13 sie 2014, 17:11

jakubekw1997 pisze:NIE PODDAM SIĘ ! ZREALIZUJĘ TO ZA WSZELKĄ CENĘ !!!


Proponuje sprzedać komputer... i router...

Poza tym tak ciężko zrozumieć, ze trzeba instalować z poziomu systemu stojącego obok LH z uprawieniami administratorskimi?
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość