Projekt zmodyfikowanego systemu Longhorn 4074.
Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1791
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows Phone Internet Explorer

Post08 gru 2015, 9:08

A ja bym nie wylaczal dhcp, tylko ustawil statyczne ip dla adresu MAC sieciowki, na longhornie tak samo.
Spoilerpokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30GB 5400RPM || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1999r. :)
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 6 GB 4200RPM || Windows 98 SE || 1998r. :)


Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2212
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 10 Opera

Post08 gru 2015, 10:05

nawiązuje połączenie ale bierze IP z kosmosu...
Ciekawostka, to oznacza że nie bierze go w ogóle.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 14:35

Teraz pytać po raz kolejny: Da rady jakoś odpalić WiFi na Sigmie? Dołączony program od TP-Link'a się w ogóle nie włącza, wbudowany Longhornowy program do WiFi nawiązuje połączenie ale bierze IP z kosmosu...
Ja będąc na Twoim miejscu, na routerze wyłączyłbym DHCP i w Longhornie ustawił IP na sztywno. Ale to tylko ja, może jestem mało profesjonalny :trollface:
Próbowałem, tak samo jak wcześniej czyli "jest połączenie ale go nie ma"
Spoilerpokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 14:37

Post do usunięcia :P
Ostatnio zmieniony 08 gru 2015, 15:05 przez xKarolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Spoilerpokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1791
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows 8.1 Chrome

Post08 gru 2015, 14:39

Teraz też wina Edge'a jak rozumiem?

Ach, ci dzisiejsi 25-latkowie...
Spoilerpokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30GB 5400RPM || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1999r. :)
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 6 GB 4200RPM || Windows 98 SE || 1998r. :)


Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 14:51

Ale teraz nie strzeliłem multiposta, więc?
Spoilerpokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1791
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows 8.1 Chrome

Post08 gru 2015, 14:56

Obrazek

Faktycznie ani śladu multiposta.
Spoilerpokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30GB 5400RPM || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1999r. :)
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 6 GB 4200RPM || Windows 98 SE || 1998r. :)


Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 15:03

Dobra, przeprosił, zaraz zedytować.
Spoilerpokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 427
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 8.1 Opera

Post08 gru 2015, 16:48

Kiedyś jak będę miał czas to sprawdzę tą kartę wifi, bo akurat mam ten sam model.
Telefony: Samsung Galaxy S3,Samsung Galaxy S3 Mini, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Galaxy Core Plus,Huawei Ascend G620S,Sony Xperia Miro
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:C2D E4500 @ 2.20GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 7
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 10 Firefox

Post08 gru 2015, 19:24

Programowaniem byście się zajeli a nie systemem sprzed 3 lat ;s
Spoilerpokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT
iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows 7 Firefox

Post08 gru 2015, 19:28

@Captain, to sprawdź i spróbuj uruchomić bo chciałbym zainstalować na tamtego kompa coś nowszego niż Catkiller a Windows 7 niezbyt na tym chodzi xD
Spoilerpokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 427
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 8.1 Opera

Post08 gru 2015, 20:05

Programowaniem byście się zajeli a nie systemem sprzed 3 lat ;s
Pomyśli się. :)
Telefony: Samsung Galaxy S3,Samsung Galaxy S3 Mini, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Galaxy Core Plus,Huawei Ascend G620S,Sony Xperia Miro
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:C2D E4500 @ 2.20GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 7
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 20:19

Programowaniem byście się zajeli a nie systemem sprzed 3 lat ;s
Póki jest dobrym systemem i ktoś go lubi, to czemu nie? Windows 7 ma jakoś 6 lat i jakoś większość ludzi go używa (...i nie zabija kotka)
Spoilerpokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 427
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 8.1 Opera

Post08 gru 2015, 20:38

Hahah, tym zdaniem mnie rozwaliłeś. Systemy w wersji beta/ alpha itd. nie są do codziennego użytku : :rotfl:
Spoilerpokaż
ps.

Nie chodzi mi o Windows 7, tylko o LH
Telefony: Samsung Galaxy S3,Samsung Galaxy S3 Mini, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Galaxy Core Plus,Huawei Ascend G620S,Sony Xperia Miro
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:C2D E4500 @ 2.20GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 7
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5178
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows 10 Opera

Post08 gru 2015, 23:07

Po pierwsze primo: Longhorn nie obsługuje WPA2, więc jeśli już uporaliście się ze sterownikami pozostaje wam przełączyć się na WEP albo sprawdzić czy gdy karta sieciowa nie obsługuje WPA2 można przełączyć się na WPA.
Obsługę WPA dodali w jakiejś łatce do XP SP1 w 2003 roku, czyli rok przez Longhornem 4074 i okazuje się że obsługa WPA jest już w Longhornie od razu. Bez problemu łączy się z moim TP-Linkiem. Większość ruterów jest przygotowana do obsługi starszego sprzętu i w przypadku kiedy karta sieciowa lub system operacyjny nie obsługują WPA2 to działa WPA, więc jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie że bez absolutnie żadnej modyfikacji Longhorn 4074 jest w stanie połączyć się z 95% ruterów. Wystarczy jedynie włączyć usługi Layer2 i Wireless Configuration.
Dowód na to że działa: http://i.imgur.com/Ark04fZ.jpg

Po drugie primo: Longhorn ma już 11 lat, Sigma to było tylko ładne pudrowanie trupa.
Obrazek
Moje maszyny:pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
MSI H87-G43
16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
SSD Crucial MX100 256GB
HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
Windows 10

Testowy-1:
Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
MSI B85-G43
8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
Intel HD Graphics
SSD Samsung 840 120GB + OCZ Vertex 4 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD Toshiba 128GB
HDD 160GB Samsung F1
Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Pentium D 930 @ 3,6Ghz
GA-8i945P Pro
1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
Geforce 8500GT
HDD 80GB WD + 250GB WD
Windows XP

Serwer rev.8:
Pentium G3420 @ 3,2Ghz
Asrock Rack H97M WS
8GB Ram HyperX Fury 1600MHz 10-10-10-30
Intel HD Graphics
SSD 128GB Samsung PM871 M.2
HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
Windows Server 2016

Laptop:
Dell Latitude E6430
Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
8GB Ram DDR3 1333Mhz
Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
SSD Samsung 840 EVO 256GB
HDD Seagate 500GB
Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
Asus CUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR1 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Longhorn 4074

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
24 MB Ram SIMM (72 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Macronix Super VGA 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości