Projekt zmodyfikowanego systemu Longhorn 4074.
Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1758
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontaktowanie:
    Windows Phone Internet Explorer

Post08 gru 2015, 9:08

A ja bym nie wylaczal dhcp, tylko ustawil statyczne ip dla adresu MAC sieciowki, na longhornie tak samo.
Spoiler: pokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Alcatel One Touch Idol Mini OT6012x

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2191
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 10 Opera

Post08 gru 2015, 10:05

xKarolo pisze:nawiązuje połączenie ale bierze IP z kosmosu...

Ciekawostka, to oznacza że nie bierze go w ogóle.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 14:35

winuser pisze:
xKarolo pisze:Teraz pytać po raz kolejny: Da rady jakoś odpalić WiFi na Sigmie? Dołączony program od TP-Link'a się w ogóle nie włącza, wbudowany Longhornowy program do WiFi nawiązuje połączenie ale bierze IP z kosmosu...

Ja będąc na Twoim miejscu, na routerze wyłączyłbym DHCP i w Longhornie ustawił IP na sztywno. Ale to tylko ja, może jestem mało profesjonalny :trollface:


Próbowałem, tak samo jak wcześniej czyli "jest połączenie ale go nie ma"
Spoiler: pokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 14:37

Post do usunięcia :P
Ostatnio zmieniony 08 gru 2015, 15:05 przez xKarolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Spoiler: pokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1758
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post08 gru 2015, 14:39

Teraz też wina Edge'a jak rozumiem?

Ach, ci dzisiejsi 25-latkowie...
Spoiler: pokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Alcatel One Touch Idol Mini OT6012x

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 14:51

Ale teraz nie strzeliłem multiposta, więc?
Spoiler: pokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1758
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post08 gru 2015, 14:56

Obrazek

Faktycznie ani śladu multiposta.
Spoiler: pokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Alcatel One Touch Idol Mini OT6012x

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 15:03

Dobra, przeprosił, zaraz zedytować.
Spoiler: pokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

Captain

Posty: 414
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 8.1 Opera

Post08 gru 2015, 16:48

Kiedyś jak będę miał czas to sprawdzę tą kartę wifi, bo akurat mam ten sam model.
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 10 Firefox

Post08 gru 2015, 19:24

Programowaniem byście się zajeli a nie systemem sprzed 3 lat ;s
Spoiler: pokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT


iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows 7 Firefox

Post08 gru 2015, 19:28

@Captain, to sprawdź i spróbuj uruchomić bo chciałbym zainstalować na tamtego kompa coś nowszego niż Catkiller a Windows 7 niezbyt na tym chodzi xD
Spoiler: pokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

Captain

Posty: 414
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 8.1 Opera

Post08 gru 2015, 20:05

bsystem pisze:Programowaniem byście się zajeli a nie systemem sprzed 3 lat ;s

Pomyśli się. :)
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

xKarolo

Posty: 37
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:02
    Windows Phone Edge

Post08 gru 2015, 20:19

bsystem pisze:Programowaniem byście się zajeli a nie systemem sprzed 3 lat ;s


Póki jest dobrym systemem i ktoś go lubi, to czemu nie? Windows 7 ma jakoś 6 lat i jakoś większość ludzi go używa (...i nie zabija kotka)
Spoiler: pokaż
Komp(y):

"KłorZłom" - PC do zadań codziennych

MOBO: AS(hit)US P5VD2-VM/S @ Mod na AS(hit)US P5VD2-VM + powolny brick przez Foxconn'a
CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz@2.7GHz
RAM: 3GB DDR2 @ 667MHz
HDD: WD 80GB SATA2 + Seagate 250GB SATA2
GPU: 8600GT @ 650MHz (GPU) / 500MHz (RAM)
PSU: Foxconn 400EBEA który się powoli brickuje
OS: Windows Vista :trollface: (Serio ;)

"Eskejp" - Złomek xDDD

MOBO: ECS K7S5A [prawie najgorsze mobo na Socket A :/]
CPU: Athlon 2000+
RAM: Brak :P
HDD: Jakieś tam są ale nie podpinam ich dopóki nie zdobęde RAMu
GPU: STRACONA GRAFA :C
PSU: Nołnejm LC-cośtam z wtyczką 4pin! :trollface:
OS: Ni ma póki co

"Sępozłom" - Oddany koledze ale bardzo często go odwiedzam

MOBO: ASRock K8NF4-SATA2 która sie powoli brickuje przez nołnejma
CPU: Sempron 2600+ 1.6GHz@2.3GHz (dałby rade wiecej ale wiatrak na 5V :p)
RAM: 768MB DDR1 @ 400MHz
HDD: Szajsung 20GB
GPU: GeForce 6100 :trollface:
PSU: Nołnejm LC-cośtam
OS: Jak mu sie w ogóle udaje odpalić to Windows 7

"Śmierć" - SZIT JAKICH MAŁO ALE DZIAŁA :P

MOBO: ECS K7VZA [najgorsze mobo na Socket A ;)]
CPU: Duron 750 @ jeszcze nie kręcony
RAM: 512MB SDRAM @ 133 MHz
HDD: Sigejt 20GB + Samsung 20GB + Maxtor 40GB
GPU: Riva TNT2 :trollface:
PSU: Dill[er] 200W
OS: Windows XP, za niedługo postawie tam Win 7 XDDDD

"Cwelezłom" - Już nie używany

MOBO: Intel D815BN @ FCPGA2 mod
CPU: Celek 1200MHz
RAM: 512MB SDRAM @ 133MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: Integra w chipsecie :trollface:
PSU: Dell 200W
OS: XP SP0, Win2000 SP4, Win NT4, Win98 i dos :P

"KraszPC" - Poskładałem go dopiero, zapewne będzie służył jako PC użytkowy numer 2

MOBO: MSI KT3V - Moje ulubione mobo w kolekcji, używałem go przez pare lat zanim zmodernizowałem PC
CPU: Athlon 2200+ [cooled by GlacialTech Igloo czy jakoś tak plus wiatrak z zasilacza (zamienione miejscami wiatraki)]
RAM: 768MB DDR @ 400MHz
HDD: 20GB IDE @ 100MB/s UDMA5
GPU: GF 6200 @ jeszcze nie kręcony
PSU: LP-6100B 250W [cooled by JeszczeNieZmienioneRadiatory + wiatrak z coolera CPU]
OS: Windows 7 (jak się uda odpalić WiFi to będzie Sigma OS 3)

"Zje... to znaczy Laptop :trollface:" - Dell Latitude D630 - ZBRICKOWAŁ SIE [WIEM ŻE TO FUNCEK BRICKUJE WSZYSTKO ALE MI SIE TEŻ SIE UDAŁO COŚ ZBRICKOWAĆ]

Awatar użytkownika

Captain

Posty: 414
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 8.1 Opera

Post08 gru 2015, 20:38

Hahah, tym zdaniem mnie rozwaliłeś. Systemy w wersji beta/ alpha itd. nie są do codziennego użytku : :rotfl:
Spoiler: pokaż
ps.

Nie chodzi mi o Windows 7, tylko o LH
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5068
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 10 Opera

Post08 gru 2015, 23:07

Po pierwsze primo: Longhorn nie obsługuje WPA2, więc jeśli już uporaliście się ze sterownikami pozostaje wam przełączyć się na WEP albo sprawdzić czy gdy karta sieciowa nie obsługuje WPA2 można przełączyć się na WPA.

Obsługę WPA dodali w jakiejś łatce do XP SP1 w 2003 roku, czyli rok przez Longhornem 4074 i okazuje się że obsługa WPA jest już w Longhornie od razu. Bez problemu łączy się z moim TP-Linkiem. Większość ruterów jest przygotowana do obsługi starszego sprzętu i w przypadku kiedy karta sieciowa lub system operacyjny nie obsługują WPA2 to działa WPA, więc jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie że bez absolutnie żadnej modyfikacji Longhorn 4074 jest w stanie połączyć się z 95% ruterów. Wystarczy jedynie włączyć usługi Layer2 i Wireless Configuration.


Dowód na to że działa: http://i.imgur.com/Ark04fZ.jpg

Po drugie primo: Longhorn ma już 11 lat, Sigma to było tylko ładne pudrowanie trupa.
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 100 Mhz (P54C)
    Gemlight GMB-P54SPS
    16MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster AWE64 ISA
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Drugi Compaq:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

Drugi 486:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    32 MB Ram SIMM (72 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

Królestwo Rdzy (486 za 5zł z Allegro):
    Intel 486 DX 25 @ 33 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość