Projekt zmodyfikowanego systemu Longhorn 4074.
Awatar użytkownika

Captain

Posty: 414
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 7 Opera

Post30 wrz 2014, 16:43

urban92 pisze:To naprawdę smutne, ale mamy 2014 rok i nawet mikrofalówka ma szerokopasmowy Internet, nie chcesz mi chyba wmówić że nie masz możliwości ściągnięcia 1GB danych?

Ja radziłem sobie jakoś w 2007 roku będąc w Twoim wieku ściągając bety Visty i Longhorny na shakowanych komputerach szkolnych w których odblokowałem sobie konto admina za pomocą pierwszych wersji Wiadra.... W domu miałem Neostradę 128kbps, w szkole wypasioną jak na tamte czasy radiówkę 3Mbps. Nauczycielka która wtedy brała mnie na dywanik za każdym razem kiedy złamałem jej zabezpieczenia była kilka lat później opiekunem moich praktyk, a moje dawne gimnazjum teraz czasami mnie zatrudnia na jakiś czas jak coś im się popsuje. Nie ogarniam co dzieje się teraz z tą młodzieżą. Nie chce wam się czy po prostu nie macie fantazji?

Ta, 2014 rok, a u mnie Orange sobie życzy parę tysięcy za przekopanie kabla po asfalcie aby mieć kablowy internet.
W szkole u mnie jest zakaz noszenia telefonów (ale ja noszę) :P. Praktycznie na wolnych lekcjach jak mam w sali komputerowej ściągałem ISO i jazda nauczyciel mi na to pozwalał bo mnie znał :D.
Teraz, młodzież się psuje, w mojej klasie 3 Gim. jest 3/4 matołów,którzy jak downy próbują rozśmieszać każdego na lekcji...
Wszędzie szajsbook, trollowanie zachowywanie się jak debil ( no właśnie u młodzieży debilizm coraz bardziej jest spotykany ) ...
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 948
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 7 Chrome

Post30 wrz 2014, 17:07

Taka jest prawda, im młodszy rocznik, tym głupszy. Obserwuję to odkąd poszedłem do technikum ;)
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 7 x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.2
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.2
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 61
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows XP Firefox

Post30 wrz 2014, 20:54

Wow ... taka dyskusja :D Ale reasumując .W mojej miejscowości (i love Orange) Pomarańczka nie chce pociągnąć do nas kabla (bo jakimś dziwnym trafem zawsze znalazł się ktoś ,kto podpierdzielił kabel) i muszę się pogodzić z internetem mobilnym .Zasięg łapie tylko Play .Limit mam 18GB (i tak nie starcza) .Jako iż poza mną korzysta (i to bardzo intensywnie) jeszcze 4 osoby ,a tata dostaje nerwicy gdy internet zwalnia z 4mbps do 3mbps (pro antena robi swoje) .Nawet nie chce sprawdzać jego reakcji gdyby internet zwolnił do 16kbps .
Biblioteka jest tak zmontowana że na tym kompie jako admin zaloguję się tylko serwisant ,gdyż te PC mają tylko możliwość bootowania z USB ,a jest wyznaczona osoba która filuje ,czy ktoś czasem nie piraci jakiegoś iso .I nie .Nie próbowałem zbootować go jakimś programem do odczytania hasła admina .
A na informatyce PC są włączane tylko na czas zajęć ,więc nawet jak torrent ruszy to pobiera się tylko jak mam odpalone swoje konto usera (pozdrowienia dla nauczyciela który zablokował dostęp do folderu Pobrane na PC :D )
Kolejna wstrząsająca informacja ... nie posiadam sprawnego smartfona ,(szajsung galaxy y ma uszkodzone wejście ładowania ,a jego naprawa przekracza wartość telefonu)
,a tabletu w ogóle nie posiadam .

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1148
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Opera

Post30 wrz 2014, 21:46

A kolegów nie masz?
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | 2x Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 61
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows XP Firefox

Post30 wrz 2014, 22:16

Ta ... moi koledzy poza Fifą 14 nic nie widzą ,a jako iż nie lubie Fify to na piracenie okienek brak szans

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 948
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows Phone Internet Explorer

Post01 paź 2014, 12:53

To kup sobie pendrive i zapisuj na nim :) Odkąd kupiłem 32 GB prawie nic nie ściągam w domu, w końcu w szkole też jest Internet ;) Gościu od SO też niby mówił "nie zapuszczać torrentów", ale o mega nic nie mówił :P Może ktoś to wydzielić do nowego tematu, bo się offtopic spory zrobił ?
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 7 x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.2
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.2
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 61
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows 7 Internet Explorer

Post01 paź 2014, 13:02

Jestem teraz na informatyce i zassysam sigme :D ale mam problem ,gdyż PC nie wykrywa modemu ,który robi za czytnik kart pamięci

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 948
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows Phone Internet Explorer

Post01 paź 2014, 13:19

I nie wykryje, bo nie zainstalujesz sterowników od niego, masz pewnie ograniczone konto :P
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 7 x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.2
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.2
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 61
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows 7 Firefox

Post01 paź 2014, 14:07

mam konto admina ,bo instaluje na VBoxie Ubuntu .Wykrywa sam modem ,ale karty jako urządzenia masowego nie wykrywa

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post01 paź 2014, 14:25

To trzeba mieć admina, żeby coś postawić na VBoxie?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 61
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows 7 Firefox

Post01 paź 2014, 14:40

Tak

Awatar użytkownika

Captain

Posty: 414
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 7 Opera

Post01 paź 2014, 15:31

pc.qwerty pisze:To trzeba mieć admina, żeby coś postawić na VBoxie?

Pewnie musiał najpierw zainstalować VBoxa na koncie Admina przez UAC :)
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 61
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows 8.1 Chrome

Post02 paź 2014, 21:24

Dobra ... mam Sigmę na swoim domowym PC ,lecz na VBoxie po instalacji dostaje takie coś ...

Obrazek

Czo to ?

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 7 Chrome

Post02 paź 2014, 21:35

IT'S A TRAP!!!
Spoiler: pokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT


iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5068
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post02 paź 2014, 21:40

Piękny błąd kernela. Za nowa wersja Virtualbox. Spróbuj na tej: https://www.virtualbox.org/wiki/Download_Old_Builds_3_2

Nie możesz do jasnej cholery założyć nowego tematu? Problem dotyczy Sigmy a nie Wiadra LE...
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 100 Mhz (P54C)
    Gemlight GMB-P54SPS
    16MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster AWE64 ISA
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Drugi Compaq:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

Drugi 486:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    32 MB Ram SIMM (72 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

Królestwo Rdzy (486 za 5zł z Allegro):
    Intel 486 DX 25 @ 33 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość