Projekt zmodyfikowanego systemu Longhorn 4074.
Awatar użytkownika

miki100

Zasłużony użytkownik
Posty: 163
Rejestracja: 13 sie 2010, 6:43
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:
    Linux Opera

Post08 wrz 2012, 17:59

A może coś ze sterownikami zrobić ? Bo te z visty nie działają a można by było wkompilować :P
Chcesz coś kompilować, czyli dobrze rozumiem, że masz kod źródłowy podsystemu sterowników Visty?
I co tu można zrobić ze sterownikami w Sigmie? Co najwyżej odpalać instalator w trybie zgodności z XP, ew. napisać program, który by wypakował pliki i zainstalował przez inf...
Spoilerpokaż
openSUSE Leap (x64), Plasma 5
ASUS P5K/EPU | Xeon E5410 2,3 GHz | 4GB DDRII | Gigabyte Geforce GTS 450 | Sound Blaster Audigy | WD VelociRaptor 800HLFS

Awatar użytkownika

LHrulez

Posty: 136
Rejestracja: 28 kwie 2010, 20:02
    Windows XP Firefox

Post08 wrz 2012, 18:35

Widać jak ktoś się nie zna, to potem będzie takie głupoty wypisywał jak @PLUS.
LH jest oparty na server 2003 RC1, vista na server 2003 SP1, do tego jądro róźni się znacznie od LH, bliżej LH do XP niż do visty (chodź posiada kilka rzeczy vistowych jak domyślną obsługę protokołu ipV6, ubogi, ale jest sidebar i kilka innych).
Intel Core i5 2500K~4,5ghz
Asrock P67 Pro3
Sapphire HD7950 OC@1150/1250mhz
Goodram 4GB 1333MHZ CL9
Seagate ST500DM002
OCZ CXS-500W-EU (CoreXStream)
SilenntiumPC Brutus 410
Thermalright MUX-120

Awatar użytkownika

TheTytan007

Posty: 19
Rejestracja: 13 cze 2012, 16:04
    Windows Vista Chrome

Post08 wrz 2012, 18:37

Dało by się zintegrować office 2007 lub w miarę możliwości 2010 bo mam zamiar wgrać ten system na mojego drewniaka a przydał by się jakiś pakiet biurowy :P

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post08 wrz 2012, 20:53

A może ja wolę LibreOffice lub sam notatnik?
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Lewan

Posty: 443
Rejestracja: 28 gru 2010, 10:32
Lokalizacja: Biała Podlaska
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post08 wrz 2012, 20:55

Widać jak ktoś się nie zna, to potem będzie takie głupoty wypisywał jak @PLUS.
LH jest oparty na server 2003 RC1, vista na server 2003 SP1, do tego jądro róźni się znacznie od LH, bliżej LH do XP niż do visty (chodź posiada kilka rzeczy vistowych jak domyślną obsługę protokołu ipV6, ubogi, ale jest sidebar i kilka innych).
A tak wgl, to prefix buildu (6.0) jest jak w Viście, więc niektóre programy niechodzące w XP mogą tu odpalić. Blizej nie mogę stwierdzić, jakie, bo takich nie znam, ale z pewnością są takie.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1084
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post08 wrz 2012, 21:16

ale z pewnością są takie.
Szczerze wątpię. Pokusiłbym się o stwierdzenie, że NIE.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2211
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Series 60 Opera

Post08 wrz 2012, 22:50

Popieram Konrada, ten numerek wersji właściwie utrudnia sprawę, gdyż aplikacje szukają typowo Vistowych API, których nie ma ani w XP, ani LH, bo prawdopodobnie powstały po resecie prac.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post09 wrz 2012, 12:12

Dało by się zintegrować office 2007 lub w miarę możliwości 2010 bo mam zamiar wgrać ten system na mojego drewniaka a przydał by się jakiś pakiet biurowy :P
No to sobie doinstaluj ten Office 2007 jak już musisz, działa przecież.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

TheTytan007

Posty: 19
Rejestracja: 13 cze 2012, 16:04
    Windows XP Opera

Post09 wrz 2012, 15:29

Tylko jest mały problem: nie chce mi się :trollface:

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post09 wrz 2012, 15:43

No to jak ci się nie chce to nie instaluj LH :P

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post09 wrz 2012, 15:46

Tylko jest mały problem: nie chce mi się :trollface:
Fryteczki podać?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post09 wrz 2012, 17:07

Siedź dalej na catkillerze i łudź się, że to nowoczesny system.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

TuxPluxPL

Posty: 11
Rejestracja: 12 kwie 2013, 6:06
Lokalizacja: Gdzieś na Śląsku w mieścinie zwanej Racibórz
    Windows 7 Firefox

Post12 kwie 2013, 14:25

Dodał bym pinball 3D :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Człowiek uczy się na błędach a mniej na postępach.
Rekord repa :trollface: -71

Awatar użytkownika

Ultimate

Posty: 7
Rejestracja: 11 kwie 2013, 7:14
    J2ME Opera

Post12 kwie 2013, 17:46

A ja od razu NFS: Most Wanted 2.

Awatar użytkownika

TuxPluxPL

Posty: 11
Rejestracja: 12 kwie 2013, 6:06
Lokalizacja: Gdzieś na Śląsku w mieścinie zwanej Racibórz
    Windows 7 Firefox

Post12 kwie 2013, 19:14

Ale pinball 3D z windows XP.
Człowiek uczy się na błędach a mniej na postępach.
Rekord repa :trollface: -71

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości