Dyskusja o dawnym fajnym, niewspieranym już systemie i Nokiach serii E i N.
Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1086
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post23 paź 2014, 21:23

Prosszze: http://www.mrcrab.net/nokia.html.

Eee tam nigery na Symbku to nie Ci sami co na Androidzie- tak myślę. Na wszystkich swoich Nokiach nigerowałem softy chociaż CFW wgrywałem tylko na 500 i obyło się bez większego dramatu.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2212
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post23 paź 2014, 21:24

NaviFirm - ale obecnie dostęp jest tylko dla tych którzy sypnęli groszem na utrzymanie.
Mr Crab - http://www.mrcrab.net/nokia/Nokia_500.h ... =111.21.28
Ok, musisz pobierać wszystkie pliki ręcznie, ale sprawdzone i działa, można im ufać.

Ewentualnie mogę poszukać na Drewnianej i upnąć, ale szkoda życia.

^
O, Conrado mnie ubiegł.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post24 paź 2014, 5:30

Ok. To jeszcze tylko mi powiedzcie, czy mogę sobie tym zepsuć brak simlocka i biorę się za instalację.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2212
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Series 60 Opera

Post24 paź 2014, 6:05

Niestety nie możesz, w drugą stronę również - szkoda. Jeśli przeszkadza Ci instalowanie wersji od Plusa (bo ta jest pod linkiem) zawsze możesz poszukać Euro3, które też tam jest.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post26 paź 2014, 12:24

Czyli Euro3 to jest to niebrandowane oprogramowanie na nasz region, więc mogę zainstalować np. to: http://www.mrcrab.net/nokia/Nokia_500.h ... =111.21.28 ?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2212
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post26 paź 2014, 12:38

Czyli Euro3 to jest to niebrandowane oprogramowanie na nasz region, więc mogę zainstalować np. to: http://www.mrcrab.net/nokia/Nokia_500.h ... =111.21.28 ?
Tak.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post26 paź 2014, 16:19

Brick po wybraniu product code z listy:
Obrazek
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1086
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post26 paź 2014, 17:01

Wywal z nazw plików wszystko przed _ włącznie z tym znakiem. Np 5B6072AB_RM750_059H018_111.021.0028_002.vpl -> RM750_059H018_111.021.0028_002.vpl
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post26 paź 2014, 17:04

Dzięki, właśnie Pisarz też mi to poradził na IRCu i już mam Belle Refresh :)
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

exploder

Posty: 176
Rejestracja: 05 gru 2011, 20:20
    Windows 8.1 Internet Explorer

Post26 paź 2014, 17:24

Wywal z nazw plików wszystko przed _ włącznie z tym znakiem. Np 5B6072AB_RM750_059H018_111.021.0028_002.vpl -> RM750_059H018_111.021.0028_002.vpl
Widzę, że błędy i ich rozwiązanie identyczne jak w przypadku Lumii :D
Spoilerpokaż
Obrazek
Spoilerpokaż
MoBo: Gigabyte GA-870A-USB3 + DIY mosfet cooler
CPU: AMD Phenom II X6 1600T @ 3,3 GHz
Cooler: Zalman CNPS10X Performa
Grafika: ASUS GeForce GTX 950 2GB
SSD: Goodram C50 120GB
HDD: WD Caviar Green WD10EZRX 1TB
RAM: 2x4GB Kingston DDR3 1333 MHz CL9 @ 1600 MHz
Zasilacz: XFX Core 550W
Buda: Zalman Z5 Plus
Monitor: LG 24EA53


Telefon: Motorola Moto E LTE
Kaflotablet: Toshiba Encore 2 WT8

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1086
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post26 paź 2014, 19:10

Gratulacje. W N9 mam to samo, a flashuje przez flasher'a.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości