Dyskusja o dawnym fajnym, niewspieranym już systemie i Nokiach serii E i N.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post03 paź 2014, 23:47

No więc mam chyba najnowszą wersję (0.2.1) i wywala mi "dane mobilne niedostępne". W sumie wiem, że są niedostępne, ale przez to nie mogę odpalić strumieniowania po wifi. Działa normalnie po wejściu do ustawień, przestawieniu odtwarzacza na systemowy, wywaleniu błędu systemowym odtwarzaczem i przestawieniu z powrotem. To w ogóle jest w czymś lepsze od nokiowego radia internetowego, poza tym że to drugie ma zezłomowany katalog stacji (dla mnie i tak niepotrzebny)?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2198
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post04 paź 2014, 7:54

Pewnie to jakiś bug z wyborem access pointa przez aplikację.

W zasadzie, CuteRadio jest jeszcze bardziej zezłomowane bo jacyś burżuje postraszyli dewelopera sądem i zwinął interes. Skoro i tak nie potrzebujesz katalogu to zostań przy domyślnym, działa sprawniej.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post04 paź 2014, 13:32

Więc rozumiem, że w kwestii obsługiwanych formatów to i tak wszystko jedno, czego używam?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2198
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Series 60 Opera

Post04 paź 2014, 14:36

Z tego co wiem, cuteRadio używa domyślnego backendu z Qt więc tak.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post06 paź 2014, 20:57

Pisarz, a działa ci na tym nokiowym http://www.bbc.co.uk/worldservice/meta/ ... _au_nb.asx ?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2198
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post14 paź 2014, 10:34

To mi nie działa w ogóle. Domyślna przeglądarka traktuje go jako stream wideo ale też nie jest w stanie go otworzyć. Poza tym, jest w ogóle dostęp do tych streamów spoza UK? Bo VLC na kompie też tego nie rusza, a obsługuje ten protokół.

Weź pod uwagę że to jest jakiś mikrosoftowy protokół do streamowania.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 8.1 Opera

Post14 paź 2014, 11:52

Mi działa ten http://bbcwssc.ic.llnwd.net/stream/bbcwssc_mp1_ws-eieuk, wklejony do aimpa (48 kb/s).
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post14 paź 2014, 14:12

No ja właśnie dzięki tej próbie oswojenia radia internetowego przekonałem się, że to w gruncie rzeczy lipa. BBC nie działa, a jak działa to w 48kbps, Absolute też nie posłucham (niedostępne poza UK) i tyle z tego mam. I to jest podobno prostsze niż włączenie normalnego radia...
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2198
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Series 60 Opera

Post14 paź 2014, 17:02

Łatwiej jest nałożyć na Ciebie restrykcje, nie narzekaj. ^^
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 8.1 Opera

Post14 paź 2014, 18:26

"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post14 paź 2014, 19:34

Działa. Ale czemu wcześniej ktoś mówił, że this service is not available in your country?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 8.1 Opera

Post14 paź 2014, 22:59

Bo nie umiejo szukać.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post15 paź 2014, 14:11

Ale to mi ktoś mówił jak włączyłem linki ze strony.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość