Dyskusja o dawnym fajnym, niewspieranym już systemie i Nokiach serii E i N.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 15:50

Krótkie pytanie: tylko mi to nie działa (wyłącza się)? To na pewno nie jest od zawsze zbrickowane, bo jeszcze całkiem niedawno działało ;_;
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Macintosh Chrome

Post19 sie 2014, 16:25

Po co ci google maps jak mapy nokiowe działają epicko? ;_;
Spoiler: pokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT


iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 16:50

Obrazek
Dlatego, że Microsoft Mobile to kutasiaże
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1079
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post19 sie 2014, 17:13

Podobno jest sposób na zainstalowanie tych najnowszych map co są niby tylko dla Here...
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2191
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post19 sie 2014, 17:19

Spróbuj odpalić mapsy Google z włączonym Wi-Fi.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 17:45

Conrado: bądź tak miły i powiedz o tym coś więcej :P
Pisarz: w życiu bym na to nie wpadł, ale ruszyło. Tylko... dlaczego właśnie tak? Po co mu to WiFi, skoro i tak łączę się przez 3G?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2382
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post19 sie 2014, 18:25

Na androidzie google maps wykorzystuje wifi do ustalania lokalizacji wspomagając tym gps, może tu jest podobnie.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 19:08

Tu jest tak:
Obrazek
Dlatego właśnie nie wiem, po co mu to WiFi potrzebne, tym bardziej że i tak nie łączy się z żadną siecią, ale bez włączonego modułu ruszyć nie chce.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1079
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post19 sie 2014, 19:18

Metoda z komentarza na DP:
Ubij proces aplikacji i wywalić wszystkie pliki map. Szukaj katalogu z z podkatalogiem diskcache. Potem, jak aplikacja będzie się łączyć z internetem to ściągnie najnowsze dostępne mapy. A te są wspólne dla WP, Symbiana, itp.

Nie testowałem,a le chętnie się przekonam czy to działa :).
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 19:52

Nie wygląda zbyt legitnie, ale potem to sprawdzę.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post22 sie 2014, 16:57

Sprawdziłem i nie działa, a na dodatek nie wiem jak teraz się dobić do aplikacji zainstalowanych na E:. W menu nie ma, a na liście zainstalowanych są. Ratunku!!111
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1079
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post22 sie 2014, 17:14

A próbowałeś zainstalować je jeszcze raz? Co to ma w związku z próbą instalacji nowych map?
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post22 sie 2014, 17:19

To może po kolei. Po skasowaniu map jest oczywiście opcja ponownego pobrania, ale instaluje się ta sama wersja, co na skrinie wyżej. Dlatego sądzę, że nie działa, bo zakładam, że mapy Here były aktualizowane od lipca 2013. Brick aplikacji ujawnił się po podłączeniu do komputera po USB w trybie pamięci masowej.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1079
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post22 sie 2014, 20:06

Hmm wygląda tak jakby telefon nie zczaił, że pamięc masowa jest już wolna. Możesz wejsć na nią i coś zapisać albo sczytać np muzykę? Masz kartę pamięci i jakieś aplikacje na niej? Czy ona się tak samo zachowuje?
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3268
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post22 sie 2014, 20:20

Wszystko widoczne w menedżerze plików, działa pamięć masowa i karta, tylko tych cholernych programów nie widać nawet po restarcie.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość