Dyskusja o dawnym fajnym, niewspieranym już systemie i Nokiach serii E i N.
Awatar użytkownika

Slide

Posty: 2
Rejestracja: 29 sie 2010, 19:14
    Windows XP Firefox

Post29 sie 2010, 22:01

Witam, na forum jestem nowy, ale niektorych uzytkownikow juz znam, zarejestrowalem sie dopiero teraz, bo jakos tak mialem troche pracy (wiadomo, w wakacje trzeba zarobic), a w roku szkolnym ogolnie mialem troche nawalu nauki i do kompa dosiadalem sie na gora 2 godziny, w weekendy wypadalo mi to z glowy.

Teraz do rzeczy:

Jesli ktos ma Nokie z Symbianem, ktorego nie chce lamac, a pilnie musi zainstalowac jakas aplikacje, tu pomocna dlon podaja nam certyfikaty, ktorymi podpisujemy aplikacje, kabelkiem lub przez bluetooth'a wgrywamy i mozemy cieszyc sie dzialajacym programem. Dla mnie certyfikaty okazaly sie pomocne, poniewaz nie chcialem w zaden sposob lamac symbiana (Nokia e51), z czym byloby bardzo ciezko, bo mam najnowsza wersje, a chcialem korzystac z kilku aplikacji.

Jesli ktos chcialby posiadac taki certyfikat i klucz certyfikatu, aby moc podpisywac aplikacje, sluze pomoca, poniewaz moge takowe wyrobic. Wystarczy napisac mi PW, w tresci ktorego nalezy podac model telefonu, oraz kod IMEI.

UWAGA! Certyfikaty pozwalaja zainstalowac 99,9% aplikacji, lecz niektore sa na nie oporne, ja na szczescie sie z takimi nie spotkalem.

Pozdrawiam, zycze dobrej i spokojnej niedzieli.

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows XP Chrome

Post29 sie 2010, 22:48

Stara sprawdzona metoda, jednak ostatnio stwierdziłem, że wygodniej jest złamać soft. ;)
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post29 sie 2010, 22:52

Wiadomo, ale nie raz można nieźle skiepścić przy wgrywaniu najnowszego software'u do mobilnej sluchaweczki, przez co można niezłego bigosu narobić. Np. brak zasilania, ja miałem szczęście przy wgrywaniu, chciałem już wgrać, prąd zgasł dosłownie sekundę przed wciśnięciem przycisku do aktualizacji softu :D . Jędrek wie o co chodzi :D .
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows Vista Opera

Post30 sie 2010, 9:29

Certyfikaty to są na hardkora :P
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post30 sie 2010, 10:22

Chyba nigdy tego nie zrozumiem, ale przyzwyczaiłem się do windows mobile, gdzie mam instalkę, sobie instaluję i nie ma możliwości, żeby nie chodziło. Po co to Nokia blokuje ? To znaczy, że jak jestem developerem, napiszę hiper genialną aplikację, i chce ją przetestować na mojej symbianowej nokii, to bez łamania jakichś nokiowych zabezpieczeń się nie da ?

Awatar użytkownika

MOSZEUSZ

Posty: 586
Rejestracja: 08 lut 2008, 17:44
Lokalizacja: Okolice Rzeszowa
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post30 sie 2010, 10:43

Ja wolę podpisywać appsy certyfikatem niż łamać soft (choć nawet nie wiem czy najnowszy soft do N73 się da, choć pewnie tak)
PC #1: Intel Celeron DC e3400 2.6ghz@3,46ghz, 2,5GB RAM DDR2 667, Intel x3100,Samsung 1TB, Gigabyte GA-G31M-ES2L, MS Windows 8 Enterprise x86
PC #2: Intel Core2 Quad q6600 2.4ghz, 3GB RAM DDR2 667, MSI GeForce 9600GT 512MB GDDR3 PreOC, Samsung 1TB, Gigabyte GA-G33M-DS2R, M$ Windows 7 Ultimate x64 PL.
Laptop [ACER 8572G]: Intel Core i3-370M @ 2.4ghz, 4GB RAM DDR3 1333, GeForce GT330M [GPU: 575mhz@650mhz / MEM: 1580mhz@1800mhz],HDD 320GB, MS Windows 8 Enterprise x64
Obrazek

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post30 sie 2010, 12:27

Co do Tych zabezpieczeń - one są na tyle genialne, że da się podrobić certyfikat..... W założeniu miały chronić przed wirusami, lecz jednak lipa z tego wyszła.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

MOSZEUSZ

Posty: 586
Rejestracja: 08 lut 2008, 17:44
Lokalizacja: Okolice Rzeszowa
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post30 sie 2010, 12:40

Z ciekawości, na s60v3 i s60v5 jest dużo wirusów ? Wiem, że na s60v2 trochę tego dziadostwa było.
PC #1: Intel Celeron DC e3400 2.6ghz@3,46ghz, 2,5GB RAM DDR2 667, Intel x3100,Samsung 1TB, Gigabyte GA-G31M-ES2L, MS Windows 8 Enterprise x86
PC #2: Intel Core2 Quad q6600 2.4ghz, 3GB RAM DDR2 667, MSI GeForce 9600GT 512MB GDDR3 PreOC, Samsung 1TB, Gigabyte GA-G33M-DS2R, M$ Windows 7 Ultimate x64 PL.
Laptop [ACER 8572G]: Intel Core i3-370M @ 2.4ghz, 4GB RAM DDR3 1333, GeForce GT330M [GPU: 575mhz@650mhz / MEM: 1580mhz@1800mhz],HDD 320GB, MS Windows 8 Enterprise x64
Obrazek

Awatar użytkownika

Slide

Posty: 2
Rejestracja: 29 sie 2010, 19:14
    Windows XP Firefox

Post30 sie 2010, 22:01

na v5 nie jest jeszcze zle, ale na to sie zapowiada. A v3 jest w tej chwili najbardziej rozpowszechnionym symbianem i jest on na rynku dosyc dlugo, co za tym idzie, zabezpieczenia sa juz poznane z kazdej strony i dla osob ktore chca innym uprzykrzac zycie nie stwarzaja one problemu, chociaz smiem zauwazyc ze najnowszy soft symbianowski ma juz duzo dziurek polatane, i to mnie cieszy :)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość