Dyskusja o mainstreamowym systemie od Google :P
Awatar użytkownika

SG7

Posty: 142
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post16 wrz 2010, 16:02

Czy ktoś z was zetknął się z Androidem albo ma go na telefonie? Czy to dobry system? Jeśli mieliście z nim do czynienia, to jakie są wrażenia? Jak się sprawuje?

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post16 wrz 2010, 16:10

Jeśli chodzi Ci o doświadczenie w punkcie ery - to tak. System baja :D
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2385
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post16 wrz 2010, 16:14

Trochę się bawiłem. Mi osobiście nie bardzo się podoba ze względu na obsługę, ale ja chciałbym mieć explorera z desktopowego Windowsa w telefonie. Jak na zabaweczkę multimedialną to wygodny system i bardzo wygodny.

Awatar użytkownika

SG7

Posty: 142
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post16 wrz 2010, 16:37

A jeśli będziesz wybierał pomiędzy Androidem 3.0 lub Windows Phone 7 - co wybierzesz?

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2385
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post16 wrz 2010, 17:25

Wybiorę wszystko co ma multitasking, taki prawdziwy.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post16 wrz 2010, 17:30

Wybiorę wszystko co ma multitasking, taki prawdziwy.
Android ma multitasking? Bo W7, iPh i reszta - coś niezbyt.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2385
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post16 wrz 2010, 17:46

Android myślę, że ma, chociaż długo się nie bawiłem. Na WM6.5 i niższych się można dokopać do usług systemowych, prorytetów procesów i tym podobnych rzeczy, właściwie analogicznych z stacjonarnym windowsem.

Awatar użytkownika

SG7

Posty: 142
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post16 wrz 2010, 17:47

Prawda. Android ma multitasking. Czy ktoś z was root'ował kiedyś telefon z Androidem?

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2385
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post16 wrz 2010, 17:51

Nie, ale domyślając się twojego pytania: to nie jest skomplikowane. Do wielu telefonów jest narzędzie typu "kliknij i już", wystarczy poszukać w internecie.

Awatar użytkownika

SG7

Posty: 142
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post16 wrz 2010, 17:59

Najgorsze jest to, że nie wiem, czy można zrootować Samsunga Galaxy Spica jednym kliknięciem. Czy lepiej jest wziąć LG Swift czy Samsunga Galaxy Spica?

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2385
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post16 wrz 2010, 19:38

Nie no Galaxy jest raczej szybszy. Co do rootowania wiem, że da się poprzez wgranie innego romu czy coś, ale jakoś specjalnie skomplikowane to nie jest.

Awatar użytkownika

SG7

Posty: 142
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post17 wrz 2010, 14:56

A teraz pytanie - ktoś z forum ma telefon z Andriodem? Nie chodzi mi o pomoc, tylko o to, ile osób na forum ma telefon z Androidem.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2385
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post17 wrz 2010, 15:57

Szczerze chyba nikt, no chyba, że liczyć mnie bo mogę sobie włączyć Androida na Toshibie G900.
Kupuj, będziesz pierwszy ;)

Awatar użytkownika

SG7

Posty: 142
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post17 wrz 2010, 16:39

Musiałbym trafić na okazję. Zastanawiam się - czy brać SE Xperia X10 Mini Pro czy Samsunga Galaxy Spica?

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2385
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post17 wrz 2010, 17:30

Mi osobiście się xperia nie podoba. Ale jest lepsza.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość