Dyskusja o systemie Microsoftu dla smartfonów.
Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5093
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post13 kwie 2015, 11:36

W tym temacie można dyskutować o wykombinowanej instalacji GDR2 do WP 8.1, zamiast Windows 10.

Lista zmian i opis: https://budniu.wordpress.com/2015/04/13 ... -przynosi/

Mi w końcu udało mi się zainstalować GDR2 na mojej Lumii 630. Potrzebowałem buildu wyższego niż 14219, bo inaczej w insiderze od razu instalował się Windows 10, w Play i CV PL nie było nowszej wersji, a Preview for Developers nic nie wykrywał (zezłomowali chyba już kompletnie). Znalazłem soft z wersją systemu 14234... wariant holenderski :D

http://www.windowsmania.pl/romy-346/%5B ... -pl-20077/

Zainstalował się bez problemu, a potem standardowo, podczas pobierania GDR2 odinstalowałem Insidera dzięki czemu nie ściągnął się potem 10.

Obrazek

Więc jak zainstalować GDR2?

1. Musimy mieć wersje systemu wyższą niż 14219, jeśli mamy taką lub niższą i PfD nic nam nie widzi szukamy nowszego romu.
2. Instalujemy Windows Insider, gdy wykryje nam GDR2, podczas pobierania odinstalowujemy Insidera żeby nie wykrył potem Windows 10
3. Profit.
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 166 Mhz (P54C)
    Micronics M55HI-PLUS
    64MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster Vibra 16C
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Compaq P2:
    Compaq Deskpro PD
    Pentium II 400Mhz Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
    HDD 6 GB Quantum
    Windows NT4

Compaq P1:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

486 DX4:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    24 MB Ram SIMM (72 pin)
    Tritent TVGA9000 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

486 DX2:
    Intel 486 DX2 66 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

386:
    AMD 386 DX 40 Mhz
    Morse 386 M3
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 124MB ST3144AT
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post13 kwie 2015, 13:07

Tak po prostu, bez hard resetów żadnych? Jeżeli to takie proste to podkurwię współlokatorowi bo ma jeszcze Cyjana, czy na Cyjanie nie zadziała bo za niski build? Trochę nie rozumiem, myślałem, że potrzebny jest wyższy, bo może obsługuje wtedy aktualizacje przy pomocy karty sd czy coś.

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5093
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post13 kwie 2015, 13:42

lolasher pisze:Tak po prostu, bez hard resetów żadnych?


Bez hard reseta się nie da bo instalując rom z innego product code robimy pełne kasowanie pamięci. Na pocieszenie powiem że aktualizacja do GDR2 przebiega potem bez reseta, dość sprawnie i szybko.

lolasher pisze:czy na Cyjanie nie zadziała bo za niski build?


14219 to też Cyan, systemy z tym numerem były dołączone do styczniowej aktualizacji dla wszystkich Lumii. W marcu wydano aktualizacje oznaczoną numerkiem 14234. Część telefonów z polskiej dystrybucji ma już tę aktualizację, więc przed Windowsem 10 zainstaluje im się GDR2. Telefony które nadal mają starszy build od razu będą zaktualizowane do Windows 10, z pominięciem GDR2. Właśnie dlatego jednym działa GDR2, innym nie.

Spis jaki build jest najnowszy na daną wersję - https://www.microsoft.com/en/mobile/sup ... in-europe/

Żeby wymusić instalację nowszego buildu z którego będziemy mogli zrobić aktualizacje do GDR2 można poszukać aktualizacji w PfD, ale też nie zawsze jest wykrywana, wtedy pozostaje tylko kombinować, w swojej Lumii 630 zainstalowałem właśnie dlatego wersje z Holandii, a w 520 trzeba zainstalować z... Albanii. Każda wersja europejska na 100% ma język Polski, więc nie ma problemów, system tylko będzie musiał sobie ściągnąć polski słownik klawiatury.

Uff... a mówią że na WP nie ma kombinowania i wachlowania romami :P
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 166 Mhz (P54C)
    Micronics M55HI-PLUS
    64MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster Vibra 16C
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Compaq P2:
    Compaq Deskpro PD
    Pentium II 400Mhz Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
    HDD 6 GB Quantum
    Windows NT4

Compaq P1:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

486 DX4:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    24 MB Ram SIMM (72 pin)
    Tritent TVGA9000 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

486 DX2:
    Intel 486 DX2 66 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

386:
    AMD 386 DX 40 Mhz
    Morse 386 M3
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 124MB ST3144AT
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1764
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontaktowanie:
    Windows 10 Chrome

Post13 kwie 2015, 13:51

Tak Urban, ale tutaj wachlujesz nie w poszukiwaniu na którym ROMie działa aparat a na którym Wi-Fi. :trollface:
Spoiler: pokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post13 kwie 2015, 13:56

urban92 pisze:Bez hard reseta się nie da bo instalując rom z innego product code robimy pełne kasowanie pamięci. Na pocieszenie powiem że aktualizacja do GDR2 przebiega potem bez reseta, dość sprawnie i szybko.

Ale ja na 530 będę instalował, mi się bez kombinowania gdr2 robił. Jak kumpel wróci, to ogarnę jaką ma wersję.

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 970
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Tapatalk Firefox

Post13 kwie 2015, 16:14

@urban92, na 520 trzeba wariant Australijski ;)
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad P580 | Intel Core i5 3210M @ 3.1 GHz| nVidia GeForce GT630M | 16GB RAM Kingston | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Windows 7 Pro x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5093
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Internet Explorer

Post13 kwie 2015, 16:31

lolasher pisze:Ale ja na 530 będę instalował, mi się bez kombinowania gdr2 robił. Jak kumpel wróci, to ogarnę jaką ma wersję.


Jeśli miałeś wariant na który był ten nowszy numerek to masz GDR2 od razu bez kombinowania i hard reseta. Jeśli kolega też tak ma to będzie podobnie.
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 166 Mhz (P54C)
    Micronics M55HI-PLUS
    64MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster Vibra 16C
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Compaq P2:
    Compaq Deskpro PD
    Pentium II 400Mhz Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
    HDD 6 GB Quantum
    Windows NT4

Compaq P1:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

486 DX4:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    24 MB Ram SIMM (72 pin)
    Tritent TVGA9000 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

486 DX2:
    Intel 486 DX2 66 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

386:
    AMD 386 DX 40 Mhz
    Morse 386 M3
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 124MB ST3144AT
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post14 kwie 2015, 18:14

Miałem ten wariant holenderski, tylko na mojej 635 coś nie chciał przywracać z kopii zapasowej i wróciłem do BE CV 14219, ale chyba znów zaryzykuję :D
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post15 kwie 2015, 20:36

Na 635 GDR2 po aktualizacji do 14234 zainstalował się bez żadnych problemów i działa bardzo zacnie :)
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Piwollo

Posty: 30
Rejestracja: 01 sty 2010, 17:48
Lokalizacja: Slough [UK]
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post16 kwie 2015, 9:53

Nie wiem czemu, ale nie potrafie sie przekonać do Windows Phone... Za prosty system dla mnie no i aplikacji mało :suchy:

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post16 kwie 2015, 10:12

No w sumie jedyne co do mnie przemówiło na rzecz tego systemu to przelicznik ceny do jakości urządzeń. Gdyby nie to, że musiałem oszczędzać to nie pomyślałbym o zakupie lumii.

Awatar użytkownika

Piwollo

Posty: 30
Rejestracja: 01 sty 2010, 17:48
Lokalizacja: Slough [UK]
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post16 kwie 2015, 10:13

To akurat prawda, to są bardzo tanie smartfony :)

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Opera

Post16 kwie 2015, 10:43

lolasher pisze:No w sumie jedyne co do mnie przemówiło na rzecz tego systemu to przelicznik ceny do jakości urządzeń. Gdyby nie to, że musiałem oszczędzać to nie pomyślałbym o zakupie lumii.


To co byś brał? Ja się zastanawiałem nad Xperią M2 wtedy, do tej pory nie wiem czy dobrze zrobilem, chociaż z Lumii jestem bardzo zadowolony...
Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

WPMaster

    Windows Phone Internet Explorer

Post26 maja 2015, 9:23

A jeśli Insider pokazuje mi takie coś Obrazek Mam Lumie 630 z odpowiednim softem Obrazek liczę na szybką odpowiedź :)

Dobra już zaryzykowałem i zainstalował mi się GDR2
Ostatnio zmieniony 07 lip 2015, 23:09 przez Onset, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Multiposting - warn. // Onset

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post26 maja 2015, 12:46

Ult1me pisze:To co byś brał? Ja się zastanawiałem nad Xperią M2 wtedy, do tej pory nie wiem czy dobrze zrobilem, chociaż z Lumii jestem bardzo zadowolony...

Wiem, że straszny odkop, ale brałbym oczywiście iPhona.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość