Dyskusja o systemie Microsoftu dla smartfonów.
Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 951
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Tapatalk Firefox

Post01 cze 2015, 20:56

Ciekawie - Interop dla każdej Lumii z kartami SD :)
http://www.windowsmania.pl/showthread.php?p=245847
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Dell Latitude E6400 | Intel Core2Duo T9400 @ 2.4 GHz | nVidia Quadro 160M | 8GB RAM Corsair | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Hitachi TravelStar 240GB | Windows 7 Ultimate x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2382
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post01 cze 2015, 21:28

A teraz pytanie, czy to na Win 10 będzie działać...

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5073
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post01 cze 2015, 21:31

Na 10 nie będzie trzeba odblokowywać w większości przypadków, bo będą opcje deweloperskie do włączenia i już.
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 100 Mhz (P54C)
    Gemlight GMB-P54SPS
    16MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster AWE64 ISA
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Drugi Compaq:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

Drugi 486:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    32 MB Ram SIMM (72 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

Królestwo Rdzy (486 za 5zł z Allegro):
    Intel 486 DX 25 @ 33 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2382
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post01 cze 2015, 22:16

Ale włączenie deweloperskich w 10 nie będzie służyło tylko do tego, żeby można było wrzucać xapy przez usb?
Jak ja nie lubię windowsmanii, będą robić pewnie jakieś zabugowane automatyczne skrypty, zamiast po ludzku dla ogarniętych napisać jak to było zrobione.

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 951
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Tapatalk Firefox

Post02 cze 2015, 8:57

lolasher pisze:A teraz pytanie, czy to na Win 10 będzie działać...

Obrazek
Podobno można włączyć UHS-1 dla kartSD, co daje korzyści w wydajności.
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Dell Latitude E6400 | Intel Core2Duo T9400 @ 2.4 GHz | nVidia Quadro 160M | 8GB RAM Corsair | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Hitachi TravelStar 240GB | Windows 7 Ultimate x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2382
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post02 cze 2015, 10:51

winuser pisze:Podobno można włączyć UHS-1 dla kartSD, co daje korzyści w wydajności.

Wat, to nie działa domyślnie na żadnej z Lumii, że aż trzeba tak włączać?

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 951
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Tapatalk Firefox

Post02 cze 2015, 11:25

Z tego co mówią na windowsmanii- tak i dodaje to trochę w wydajności SD ;)
Drugi temat o interopie, rozwiewa nieco wątpliwości: http://www.windowsmania.pl/showthread.php?p=237645
@urban92, w opcjach deweloperskich można tylko przesyłać sobie xapy. Po Interopie można na przykład dodać własny kolor akcentu, wywalić każdą aplikację, dodawać skróty w centrum akcji, zmieniać DPI dla lepszego dopasowania na 5", robić pełne backupy aplikacji na karcie SD, zmieniać dowolnie wygląd i zachowanie systemu itd. Możliwości jest dużo więcej niż po deweloperce.
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Dell Latitude E6400 | Intel Core2Duo T9400 @ 2.4 GHz | nVidia Quadro 160M | 8GB RAM Corsair | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Hitachi TravelStar 240GB | Windows 7 Ultimate x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2382
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post02 cze 2015, 12:18

On wie, co daje interlop, on zawsze jest niepoprawnym marzycielem :P

Piękne to forum, bez zalogowania mogę przeglądać temat, chciałem odpowiedzieć, zalogowałem się i już nie mam uprawnień do oglądania tematu…

A never mind, zostałem już oświecony :3

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 951
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Macintosh Safari

Post10 cze 2015, 21:56

Interop dla każdego urządzenia z kartą SD już dostępny :) http://www.windowsmania.pl/showthread.php?p=248181
Quiet Hours witajcie na 8.1 :)
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Dell Latitude E6400 | Intel Core2Duo T9400 @ 2.4 GHz | nVidia Quadro 160M | 8GB RAM Corsair | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Hitachi TravelStar 240GB | Windows 7 Ultimate x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2382
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Safari

Post10 cze 2015, 22:45

winuser pisze:Quiet Hours witajcie na 8.1

I tak używam romu po angielsku, ale w sumie teraz będzie mógł mi czytać smsy po polsku na słuchawkach.

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 951
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 7 Opera

Post15 cze 2015, 16:01

Nowy sposób na Interopa - juz działa na każdym (w tym u mnie ;) ) - http://forum.xda-developers.com/windows ... p-t3135326
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Dell Latitude E6400 | Intel Core2Duo T9400 @ 2.4 GHz | nVidia Quadro 160M | 8GB RAM Corsair | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Hitachi TravelStar 240GB | Windows 7 Ultimate x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

exploder

Posty: 176
Rejestracja: 05 gru 2011, 20:20
    Windows 8.1 Internet Explorer

Post15 cze 2015, 16:23

Nie jestem w temacie - da się jakoś włączyć equalizer na 520 po interopie?
Spoiler: pokaż
Obrazek

Spoiler: pokaż
MoBo: Gigabyte GA-870A-USB3 + DIY mosfet cooler
CPU: AMD Phenom II X6 1600T @ 3,3 GHz
Cooler: Zalman CNPS10X Performa
Grafika: ASUS GeForce GTX 950 2GB
SSD: Goodram C50 120GB
HDD: WD Caviar Green WD10EZRX 1TB
RAM: 2x4GB Kingston DDR3 1333 MHz CL9 @ 1600 MHz
Zasilacz: XFX Core 550W
Buda: Zalman Z5 Plus
Monitor: LG 24EA53


Telefon: Motorola Moto E LTE
Kaflotablet: Toshiba Encore 2 WT8

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 951
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 7 Opera

Post15 cze 2015, 16:30

Da się, ale nie ma sterowników i nie działa (520 ma chyba ten sam tor audio co 625, może podejda sterowniki ;) ).
Obrazek
http://www.windowsmania.pl/poradniki-22 ... eaks-5954/ - włączyłem sobie obsługę UHS-1.
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Dell Latitude E6400 | Intel Core2Duo T9400 @ 2.4 GHz | nVidia Quadro 160M | 8GB RAM Corsair | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Hitachi TravelStar 240GB | Windows 7 Ultimate x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2191
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post17 cze 2015, 15:22

http://www.pastillilabs.com/home

Jest coś takiego ale na Kafla? Mój ulubiony bajer z Symbiana.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2382
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Windows 10 Edge

Post17 cze 2015, 16:20

Pisarz, imposiblu na tej platformie. Może windows 10 będzie bardziej przychylny z uprawnieniami.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość