Dział dla miłośników radioelektroniki i telewizji. Miejsce wymiany wspomnień, wiedzy i doświadczeń dla DXerów i nie tylko.
Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 8 Internet Explorer

Post21 mar 2013, 19:03

No to pojawiła się oferta nc+. Mam dziwne wrażenie, że silnie rywalizuje z CP nawet w kwestii cen - 60 zł za dość porządny pakiet (bez Canal+) pod względem ilości np. kanałów HD mocno bije tv Solorza.

Myślicie, że to tylko promocja? Brać czy nie brać? Obecnie jestem abonentem C+.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post21 mar 2013, 19:08

I tak podpisując nową umowę zwiążesz się już z nc+.
Wykorzystali fuzję do podwyższenia cen, i na razie moi znajomi (fani ligi hiszpańskiej) hejtują nową ofertę, gdyż zarówno C+ jak i n-ka miały atrakcyjne pakiety, a ta nowa jest jak na razie mocno lipna dla dotychczasowych klientów.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post21 mar 2013, 19:28

Idealna oferta dla ludzi chcących płacić za oglądanie reklam i powtórek.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post21 mar 2013, 20:19

Owszem, btw, nową umowę można podpisać mając jeszcze C+ - nie robią problemu, migrują od razu.

Ogółem Rublik w Cyfrze jest prosta taktyka - co rok zrywać umowę i podpisywać ją na nowo. Nigdy nie dbali o swoich klientów (w porównaniu do ofert przedłużeniowych Play czy Orange). NC+ podoba mi się bardziej od CP dlatego, że ma więcej HD a ich dekodery to polska ceniona myśl technologiczna a nie jakieś sremitelowe gówno.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post21 mar 2013, 20:26

Z Cyfry + najbardziej do gustu przypadły mi gry, szczególnie Labirynt :) A z dekoderów i tak najlepsze (ironia) były Sagemy Polsatu (te ze slotem na kartę bankową)i pierwsze Thomsony C+, co chwilę brick :D
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post21 mar 2013, 20:30

Pf, karty bankomatowe pamiętam jeszcze w C+ wraz z gniazdem modemu :D Do tej pory nie wiem czy ktokolwiek to wykorzystał...
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post21 mar 2013, 20:44

Nie wiem, ja parę razy weszłem tylko w aplikację Invest Banku, która nie wiem w jakim celu była umideszczona w dekoderze TV-SAT ;) Jeszcze (jeżeli mnie pamięć nie myli) slot kart był w którymś z dekoderów WizjiTV.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 20:47 przez lukaszuk1995, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post21 mar 2013, 20:44

To już nie można od operatora zakupić tylko moduł CI, a dekoder dobrać według własnego upodobania?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post21 mar 2013, 20:46

Teraz w większości przypadków karty są parowane z konkretnym dekoderem, choć myślę, że dałoby radę kupić CI, pytanie tylko jak to jest opłacalne.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post21 mar 2013, 20:48

aby zmniejszyć ryzyko piractwa ;)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    Linux Firefox

Post21 mar 2013, 21:06

Ogółem Rublik w Cyfrze jest prosta taktyka - co rok zrywać umowę i podpisywać ją na nowo. Nigdy nie dbali o swoich klientów (w porównaniu do ofert przedłużeniowych Play czy Orange)
mój starszy wyrwał raz na przedłużenie paczkę Canal+ i tuner Pace PVR 500GB(większego syfu nigdy nie widziałem). Na następny rok już go olali(ostatni raz zadzwonili 2 dni przed końcem umowy).
NC+ podoba mi się bardziej od CP dlatego, że ma więcej HD a ich dekodery to polska ceniona myśl technologiczna a nie jakieś sremitelowe gówno.
no, to polskie HD to o kant ch*** rozbić. Ale jak ktoś chce DOBRY tuner to i tak musi sprawić sobie Dreamboxa czy VU+ Duo, a nie spodziewać się cudów techniki po dekoderach robionych na zamówienie dla platformy(choć i tak tunery ADB nie mają konkurencji w porównaniu z chłamem od Polszmatu i S+).
A z dekoderów i tak najlepsze (ironia) były Sagemy Polsatu (te ze slotem na kartę bankową)i pierwsze Thomsony C+, co chwilę brick :D
Nie przypominam sobie tunerów Polsatu ze slotem na kartę bankową(z drugiej strony nigdy nie miałem CP), ale przypominam sobie tunery C+ ze slotem na kartę bankową. To były Mediasaty(Pioneer, Kenwood, Pace, Thomson). To był dość popularny dekoder w Europie, jako że używały go wszystkie platformy od Francuza.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post21 mar 2013, 21:26

aby zmniejszyć ryzyko piractwa ;)
Z tego co wiem, nowe systemy kodowania są na to na tyle odporne, że do piracenia zostaje tylko sharing, który z łamaniem zabezpieczeń nie ma nic wspólnego. Ale tutaj dokładniej mógłby się wypowiedzieć GENERiC ;)
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 8 Internet Explorer

Post21 mar 2013, 21:36


mój starszy wyrwał raz na przedłużenie paczkę Canal+ i tuner Pace PVR 500GB(większego syfu nigdy nie widziałem). Na następny rok już go olali(ostatni raz zadzwonili 2 dni przed końcem umowy).
Teraz jak jest? Żeby mieć Canal+ to trzeba mieć pakiet za 119 zł? Nie można jej dokupić osobno?
Cyfra ma w dupie klienta, takie życie.
no, to polskie HD to o kant ch*** rozbić. Ale jak ktoś chce DOBRY tuner to i tak musi sprawić sobie Dreamboxa czy VU+ Duo, a nie spodziewać się cudów techniki po dekoderach robionych na zamówienie dla platformy(choć i tak tunery ADB nie mają konkurencji w porównaniu z chłamem od Polszmatu i S+)..
No właśnie o ADB mówiłem - nie porównuję tutaj dekoderów dokupionych - btw, to jak jest parowanie karty z dekoderem to własne dekodery... out?
Co do HD - wiem - na 14 studiów TVP tylko jedno jest Full HD (a i tak nadają pewnie w HD Ready i skalują jak całą resztę).
Nie przypominam sobie tunerów Polsatu ze slotem na kartę bankową(z drugiej strony nigdy nie miałem CP), ale przypominam sobie tunery C+ ze slotem na kartę bankową. To były Mediasaty(Pioneer, Kenwood, Pace, Thomson). To był dość popularny dekoder w Europie, jako że używały go wszystkie platformy od Francuza.
Co ciekawe, ja miałem Kenwooda najpierw, później Pioneera - obudowa i system ten sam... Czym one właściwie się różniły? Po co miały slot na kartę bankową?

Btw, Invest Bank dość mocno współpracował z Polsatem swego czasu, zastanawiam się czy jedno i drugie nie było czasem inwestycją Solorza.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post21 mar 2013, 21:55

Nie przypominam sobie tunerów Polsatu ze slotem na kartę bankową(z drugiej strony nigdy nie miałem CP)
Były Sagemy <ze 2 takie miałem ;)>
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post21 mar 2013, 21:57

CP, Sagemy i gry :serce:
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości