Dyskusja o wszelkich urządzeniach przenośnych, tabletach, smartfonach, telefonach komórkowych i innych gadżetach.
Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post21 maja 2010, 5:43

Powie mi ktoś, czym złamać S60v3 fp2 z softem z marca ? (moja n86 musi być złamana!)
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post21 maja 2010, 14:31

Powie mi ktoś, czym złamać S60v3 fp2 z softem z marca ? (moja n86 musi być złamana!)
I pod tym względem WM jest lepsze, nic nie trzeba łamać, wszystko można instalować normalnie.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post21 maja 2010, 17:46

Powie mi ktoś, czym złamać S60v3 fp2 z softem z marca ? (moja n86 musi być złamana!)
I pod tym względem WM jest lepsze, nic nie trzeba łamać, wszystko można instalować normalnie.
Wolę moją fajną N86 z 8gb pamięci, 8mpix aparatem Carl Zeiss z AF, geolokalizacją i wykrywaniem uśmiechu, GPSem, czujnikiem światła, żyroskopem, podstawką, transmitterem FM i funkcją A/V na tv.

NIE CHWAL SIĘ TAK, BO WYBUCHNIESZ! // Onset.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Mozilla

Post21 maja 2010, 18:00

lolasher napisał(a):

Ult1me napisał(a):Powie mi ktoś, czym złamać S60v3 fp2 z softem z marca ? (moja n86 musi być złamana!)


I pod tym względem WM jest lepsze, nic nie trzeba łamać, wszystko można instalować normalnie.



Wolę moją fajną N86 z 8gb pamięci, 8mpix aparatem Carl Zeiss z AF, geolokalizacją i wykrywaniem uśmiechu, GPSem, czujnikiem światła, żyroskopem, podstawką, transmitterem FM i funkcją A/V na tv.
Nie chwal się tą Nokią, bo przy SE mojego brata Twój telefonik wymięka. Btw. WM jest O NIEBO lepszy od Symbiana, a poza tym można w WM ustawiać sobie normalnie IP przy łączeniu się z serwerami non-dhcp, gdzie Symbian przez kilka dobrych lat nie będzie mieć tego...... btw. Masz chociaż pralko-suszarkę do drewna ? Albo spawarkę do modemów ? Albo chociaż głupią lodówkę.... ? Jeżeli nie - to Twój telefon to nie telefon wszystkomający, tylko..... ZŁOM!
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post21 maja 2010, 19:17

WM był dobry, patrząc ta nadchodzący Windows Phone 7 to będzie katastrofa. Producenci oprogramowania powoli się wycofują. Jak się chce robić zdjęcia to kupuje się lustrzankę, dla mnie zdjęcie z telefonu to nie zdjęcie. Moja toshiba służy mi do posiedzenia sobie na necie/gg i słuchania muzyki. A i na symbiana nie ma nawet porządnej nawigacji

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post21 maja 2010, 19:52

WM był dobry, patrząc ta nadchodzący Windows Phone 7 to będzie katastrofa. Producenci oprogramowania powoli się wycofują. Jak się chce robić zdjęcia to kupuje się lustrzankę, dla mnie zdjęcie z telefonu to nie zdjęcie. Moja toshiba służy mi do posiedzenia sobie na necie/gg i słuchania muzyki. A i na symbiana nie ma nawet porządnej nawigacji
Tomtom, ovi maps ;)
Nie chwal się tą Nokią, bo przy SE mojego brata Twój telefonik wymięka. Btw. WM jest O NIEBO lepszy od Symbiana, a poza tym można w WM ustawiać sobie normalnie IP przy łączeniu się z serwerami non-dhcp, gdzie Symbian przez kilka dobrych lat nie będzie mieć tego...... btw. Masz chociaż pralko-suszarkę do drewna ? Albo spawarkę do modemów ? Albo chociaż głupią lodówkę.... ? Jeżeli nie - to Twój telefon to nie telefon wszystkomający, tylko..... ZŁOM!
Na to musi być jakiś program. Wiem, bo różne cuda robiłem na swojej starej nokii, m.in. wpinanie do grupy roboczej.

A tu parafrazując:

Masz chociaż pralko-suszarkę do drewna ? Albo spawarkę do modemów ? Albo chociaż głupią lodówkę.... ? Jeżeli nie - to Twój telefon to nie telefon wszystkomający, tylko..... ZŁOM!

no właśnie, nie. :P

WM był dobry, patrząc ta nadchodzący Windows Phone 7 to będzie katastrofa. Producenci oprogramowania powoli się wycofują. Jak się chce robić zdjęcia to kupuje się lustrzankę, dla mnie zdjęcie z telefonu to nie zdjęcie. Moja toshiba służy mi do posiedzenia sobie na necie/gg i słuchania muzyki. A i na symbiana nie ma nawet porządnej nawigacji
dlatego jestem tak strasznie za Symbianem, i Androidem, bo kierunek, w którym rozwija się WM, to jakaś żenada, ajphonoizacja.

Nie lubie, jak ktoś mówi bez uzasadnienia, że najlepsze jest to czy tamto, gdyż to jest zwykłe trollowanie, czyż nie Onset? Dlatego uzasadnię konkretnie.

Kwestia UI:

Android: ładny, przyjemny systemik, wszystko jest proste, aczkolwiek baaardzo konfigurowalne. Nie trzeba nawet dawać na to nakładki, lekkie, proste i przyjemne. Buttony są duże, łatwo w nie trafić, robi się wszystko intuicyjnie

Symbian: S60v3 fp0 to była porażka, fp1 poprawiło komfort użytkowania, system jednak nie jest zbyt intuicyjny, są używane dziwne skróty na pół ekranu. FP2 - poprawiona logika, dużo opcji zostało przeniesionych, nie ma kobylastych skrótów

fp5 - wygodny, duże buttony. Nie na z tym problemu. ^1 i ^3 się nie bawiłem.

Jest dość konfigurowalny.

WM:

6.1 - bez nakładki to porażka. Wszystko małe, okropnie wyglądające, niespójne.
6.5 - palcówkowe menu Start, i kilka usprawnień, z tego co pamiętam zakładki są większe, jest opcja powiększania, już trochę lepiej.
7 - interfejs prymitywny, uproszczony, duże buttony, zarzucenie projektów z 6.5

Jest bardzo konfigurowany, ale też bardzo skomplikowany, nieintuicyjny, trzeba dużo natapać, by napisać nową wiadomość bez binda etc.



Mam iść dalej?

Android ma coraz większe udziały, Symbian stałe, a WM kuleeejeeeee....
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Mozilla

Post21 maja 2010, 20:02

Nie lubie, jak ktoś mówi bez uzasadnienia, że najlepsze jest to czy tamto, gdyż to jest zwykłe trollowanie, czyż nie Onset?
Ależ ja uzasadniłem to, poparłem to tym, że nie można ustawić ręcznie IP, DHCP 0nly....
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post21 maja 2010, 20:06

Nie lubie, jak ktoś mówi bez uzasadnienia, że najlepsze jest to czy tamto, gdyż to jest zwykłe trollowanie, czyż nie Onset?
Ależ ja uzasadniłem to, poparłem to tym, że nie można ustawić ręcznie IP, DHCP 0nly....
Nie możesz w routerze przydzielić stałego IP na adres MAC telefonu? Nie ma takiej opcji?
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Mozilla

Post21 maja 2010, 20:08

Chodziło mi o Wi-Fi w szkole.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post21 maja 2010, 20:38

Chodziło mi o Wi-Fi w szkole.
Hm... musi być na to progs.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post21 maja 2010, 21:45

Czyli wniosek jest prosty - won stare systemy, android górą.

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Mozilla

Post21 maja 2010, 21:55

Android to bardzo dobry OS. Wbrew pozorom, WM też taki zły nie jest ;) .
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post22 maja 2010, 9:24

Android to bardzo dobry OS. Wbrew pozorom, WM też taki zły nie jest ;) .
WM byłby lepszy (mówię o wersji 7), gdyby platforma programistyczna aż tak się nie zmieniła, byłaby kompatybilność ze starymi aplikacjami i trochę inny interfejs. Bo Metro to porażka.

Android obecnie to najlepszy mobilny OS na rynku. ~2 lata temu wyszedł, już ma duży udział w rynku, wersję 2.2 i mnóstwo telefonów z nim.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2116
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Mozilla

Post22 maja 2010, 13:27

I jest oparty na Linuksie, to jest najważniejsze :P .
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post22 maja 2010, 14:11

Windows Mobile to niestety najgorszy system jaki jest teraz na telefony. Już 500 razy bardziej wole mieć Symbiana 9.5 na nokii 5800, bo to jest chore, że na telefonie za ponad 2000 zł (HTC Touch Pro2) system wyraźnie muli w wielu momentach (np. przeglądanie zdjęć na touch flo 3d). Dodatkowo na system ten praktycznie nie ma porządnych gierek, a nowa wersja tj. 7 wskazuje na to, że będzie tylko gorzej.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości