Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

Twilight

Posty: 37
Rejestracja: 12 maja 2015, 17:42
    Windows 7 Opera

Post15 wrz 2015, 16:46

Już fallouta 3, musiałem przerobić na no-cd bo jakieś problemy z zabezpieczeniami miał (games for windows), ale spoko gra śmiga aż miło mam polską wersje kolekcjonerską, ogólnie za te pieniądze co dałem to supcio(stan pudełek i kompletność -6). Ale mam problem i to duży, dostałem też w paczce oryginalnego Fallouta NewVegas PL, wydanie również games for windows, ale zwykłe nie kolekcjonerka. Wydawca cenega, i tu jest duuuży problem, bo DVD ma jakieś 6GB więc gra tam siedzi, ale przy próbie instalacji i samym zbadaniu plikówst na dvd, okazuje się że to wersja steam o.O Skąd pobrać normalne iso, bo nie nie interesuje skąd będzie instalacja, ale kupuje boxa to to znaczy ze mi się należy prawo użytkowania oprogramowania ;]

PS.GTS250 na riser x16 chodzi dość sprawnie, tylko kompa ani grafiki tyrpnąć nie można bo albo obraz zniknie albo BS wywali :D

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 10 Opera

Post15 wrz 2015, 16:54

Wybrałeś złe forum do zadania tego pytania.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

Twilight

Posty: 37
Rejestracja: 12 maja 2015, 17:42
    Windows 7 Opera

Post15 wrz 2015, 20:15

Dlaczego skoro mam grę wersji BOX?

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post15 wrz 2015, 20:30

Raczej chodzi o to, że za bardzo nikt nie będzie wiedział. I tak z ciekawości, w czym ci steam przeszkadza?

Awatar użytkownika

Twilight

Posty: 37
Rejestracja: 12 maja 2015, 17:42
    Windows 7 Opera

Post15 wrz 2015, 22:11

W tym że na steam jest wersja ENG, a jednak w RPG i to jeszcze takim jak jak Fallout gdzie humor jest specyficzny, podobnie jak nazewnictwo J.Pol to podstawa, tyle że instalator z DVD wywala się i robi same problemy z aktywacja... A to nie windows w oemie, tylko gra boxowa, od cenegi, więc musi pójść ;] I to są DRM, to są zabezpieczenie, systemy aktywacji itd. Gdyby nie to że chce polaka, 2/3h ściągam pirata od RG.Mechine i po problemie, zero aktywacji, kombinowania z no-cd(po co ma się płyta rysować)...

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5161
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows Phone Edge

Post15 wrz 2015, 22:27

Jeśli masz kupioną oryginalną wersje to przysługuje Ci prawo ściągnąć "kopie zapasową".
Obrazek
Moje maszyny:pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
MSI H87-G43
16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
SSD Crucial MX100 256GB
HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
Windows 10

Testowy-1:
Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
MSI B85-G43
8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
Intel HD Graphics
SSD Samsung 840 120GB + OCZ Vertex 4 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD Toshiba 128GB
HDD 160GB Samsung F1
Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Pentium D 930 @ 3,6Ghz
GA-8i945P Pro
1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
Geforce 8500GT
HDD 80GB WD + 250GB WD
Windows XP

Serwer rev.8:
Pentium G3420 @ 3,2Ghz
Asrock Rack H97M WS
8GB Ram HyperX Fury 1600MHz 10-10-10-30
Intel HD Graphics
SSD 128GB Samsung PM871 M.2
HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
Windows Server 2016

Laptop:
Dell Latitude E6430
Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
8GB Ram DDR3 1333Mhz
Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
SSD Samsung 840 EVO 256GB
HDD Seagate 500GB
Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
Asus CUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR1 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Longhorn 4074

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
24 MB Ram SIMM (72 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Macronix Super VGA 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post15 wrz 2015, 23:02

W tym że na steam jest wersja ENG, a jednak w RPG i to jeszcze takim jak jak Fallout gdzie humor jest specyficzny, podobnie jak nazewnictwo J.Pol to podstawa
Ee tam, słownik do ręki, idiomy w google i zobaczysz jak szybko się języka nauczysz, szczególnie, że tłumaczenia zawsze są w jakiś sposób przekłamane (niby żartuję, ale to jest naprawdę bardzo dobry sposób). A tak poważnie skoro masz boksa to przysługuje ci też pomoc techniczna producenta, w końcu zapłaciłeś, więc muszą ci zapewnić, aby działało.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2211
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 10 Opera

Post16 wrz 2015, 0:00

Ja uważam, że język polski w takich sytuacjach (niezależnie czy to jest gra, film, czy może serial) to kpina, często tłumaczenia (gdzie humor jest właśnie specyficzny) uwalają np. gry słowne które w oryginalne są zabawne. A minimalne ogarnęcie języka czy kultury jak najbardziej wystarcza, by wiedzieć o co chodzi.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Twilight

Posty: 37
Rejestracja: 12 maja 2015, 17:42
    Windows 7 Opera

Post16 wrz 2015, 10:27

I sprawa się wyjaśniła, cenega ma mnie zdeczka w 4literach, na szczęście sprzedawca okzał się być uczciwy, i sprawa rozwiązała się następująco:
On mnie na na steam udostępni fallouta nv, oraz ekstra ma mi przesłać metro 2033. A ja mam boxa w dalszym ciągu, oraz klucz licencyjny, wiec mam podkładkę, więc mogę sobie legalnie ściągnąć polskiego pirata... Tak czy siak, stratny nie jestem bo dostane ekstra Metro2033 ;) Jedyny minus to ściąganie prawie8GB z neta, mimo że mam boxa na pułce :/

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1031
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 7 Chrome

Post16 wrz 2015, 11:13

Udostępni Ci grę na STEAMie, w którą gra reszta jego klientów, będziesz miał np. czyjeś osiągnięcia w grze. http://antyweb.pl/jak-to-jest-ze-gre-wa ... a-piataka/
Mój PC:
Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | ATI Radeon HD5450 1GB | 8 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad Y580 | Intel Core i7 3630QM @ 3.4 GHz| nVidia GeForce GTX650M | 16GB RAM Kingston | Kingston mSATA 128GB + 2x HGST 1TB | MacOS Sierra 10.12.6 i Windows 10
Serwer:
HP Thin T610 | AMD G-T56N @ 1.65GHz | Radeon HD 6320 | 6GB RAM Kingston | HGST 500GB + Seagate 2TB | Debian 9 Testing x64
Apple iPhone SE | Apple A9 @1.85 GHz | PowerVR GT7600 | 2GB RAM | 128GB PAMIĘCI | iOS 11.0.2
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |
Inne telefony:
Spoilerpokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Twilight

Posty: 37
Rejestracja: 12 maja 2015, 17:42
    Windows 7 Opera

Post17 wrz 2015, 15:12

Udostępni Ci grę na STEAMie, w którą gra reszta jego klientów, będziesz miał np. czyjeś osiągnięcia w grze. http://antyweb.pl/jak-to-jest-ze-gre-wa ... a-piataka/
Wątpie, bo sprzedał mi boxa w dobrej wierze, bo tak jak ja był przekonany że box to box, więc wątpię... I tak gre dla zasady będę mieć na koncie + plus box z kluczem na pułce, bo jak mówiłem mam już polaka z pepx... A bardziej mnie ta teraz rekompesata za utrudnienia czyli metro interesuje, i chyba w nie pierw zagram jak skończę fallouta 3.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości