Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 417
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 13:10

Od pewnego czasu mam problem z uruchomieniem DSJ3 i DSJ4. Jak próbuję odpalić grę, pojawia mi się komunikat "Clock Error", odrazu po uruchomieniu gry, nie pojawia się nawet menu gry, odrazu na pulpicie wypluwa ten komunikat. Gra działa bez problemu na XP SP3.
Ten problem akurat tyczy się Server'a 2k3, nie mogłem znaleźć rozwiązania poszukując w Goog'ielu.
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post07 lut 2014, 14:24

Wpisz w https://www.google.pl/
clock error dsj3


I pierwszy link.

Spoiler: pokaż
Uwaga! W przypadku problemów z uruchomieniem gry (komunikat "Clock error") należy zainstalować program AMD Dual-Core Optimizer.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 417
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 14:59

Nie pomogło.Nadal jest ten problem
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 980
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 8.1 Chrome

Post07 lut 2014, 15:19

Ponowna instalacja gry nie pomaga ? Ja mam 8.1 i u mnie działa, więc na Server 2k3 tym bardziej powinno. Jak nic to nie da, to spróbuj tryb zgodności z Windows 2000 i Application Verifier.
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad P580 | Intel Core i5 3210M @ 3.1 GHz| nVidia GeForce GT630M | 16GB RAM Kingston | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Windows 7 Pro x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 417
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 15:44

Nie pomogło,wcześniej bawiłem się Application Verifier'em, nie poskutkowało.
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 980
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 8.1 Chrome

Post07 lut 2014, 15:45

No to ja nie wiem, może DSJ nie chce współpracować z Serverem. Używałeś wcześniej jakiegoś trainera/edytora wiatru ?
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad P580 | Intel Core i5 3210M @ 3.1 GHz| nVidia GeForce GT630M | 16GB RAM Kingston | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Windows 7 Pro x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 417
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 17:54

Nie używałem,gram uczciwie.
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość