Dyskusja o systemach firmy Apple na komputery Macintosh.
Awatar użytkownika

Dragon

Posty: 312
Rejestracja: 19 lip 2009, 21:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 16:48

a na moim kompie z sygny można by było postawić jakiegoś mac os'a ( takiego aby dobrze działał ) ??
Obrazek

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 16:59

[quote=""Dragon""]a na moim kompie z sygny można by było postawić jakiegoś mac os\'a ( takiego aby dobrze działał ) ??[/quote]

Co najmniej SSE2. Mamy tylko SSE. Nie.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Dragon

Posty: 312
Rejestracja: 19 lip 2009, 21:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 17:03

czyli można, bo jakoś nie skumałem ( nie jestem żabą ) tego ...
Obrazek

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 17:17

[quote=""Dragon""]czyli można, bo jakoś nie skumałem ( nie jestem żabą ) tego ...[/quote]

Nie.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Dragon

Posty: 312
Rejestracja: 19 lip 2009, 21:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 17:27

szkoda, a jakie inne systemy ( chodzi z innym jądrem niż linux, bsd i nt ) mógł bym postawić na moim kompie ??
Obrazek

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 17:30

[quote=""Dragon""]szkoda, a jakie inne systemy ( chodzi z innym jądrem niż linux, bsd i nt ) mógł bym postawić na moim kompie ??[/quote]
No raczej ciężko. PS. Mac wywodzi się z Uniksów, jest spokrewniony z Linuksem. ;P
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Dragon

Posty: 312
Rejestracja: 19 lip 2009, 21:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 17:41

OpenSolaris - unix a nie linux, nt, bsd
ale jak ciężko to lipa, a jakieś unix'y ?? inne systemy wywodzące się z unix'a, systemy w stylu wszystko w jednym itp.
Obrazek

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 18:14

Ciężko coś znaleźć.

FreeDOS
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2390
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 18:19

Windows 98 xD przecież to nie NT XD

Awatar użytkownika

Dragon

Posty: 312
Rejestracja: 19 lip 2009, 21:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post29 sie 2009, 18:33

owszem to nt ( chyba )( tak mi się wydaje ) tylko jeszcze z wieloma rzeczami z dos'u
Obrazek

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post30 sie 2009, 15:56

98 to nie NT, bo przecież pod maską to DOS jest przecie.

Awatar użytkownika

Dragon

Posty: 312
Rejestracja: 19 lip 2009, 21:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post30 sie 2009, 16:12

no tak zapomniałem, że 98 to DOS z "nakładką"
Obrazek

Awatar użytkownika

Denek

Posty: 245
Rejestracja: 14 lut 2009, 14:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post08 wrz 2009, 10:58

Niedługo zabieram się za instalacje iDeneba Napiszę moją konkretną opinię jak się bardziej zapoznam z systemem.
AMD Athlon 4000+ x2, 2GB RAM Goodram ddr2 800mhz, GeForce 9600 GT 512 mb, Samsung 640gb SATA, Chieftec 450w

Awatar użytkownika

Denek

Posty: 245
Rejestracja: 14 lut 2009, 14:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post20 wrz 2009, 22:33

Panowie, stwierdzam, że jestem uzależniony od maca. Brack docka, przyciski po prawej stronie po prostu mnie irytują... Chyba zainwestuję w MacBooka, bo na Windzie po prostu źle mi się siedzi ;o
AMD Athlon 4000+ x2, 2GB RAM Goodram ddr2 800mhz, GeForce 9600 GT 512 mb, Samsung 640gb SATA, Chieftec 450w

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości