Dyskusja o systemach firmy Apple na komputery Macintosh.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post19 sie 2012, 14:37

Działa, ale muli, bo nie ma akceleracji grafiki.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post19 sie 2012, 14:55

Jakby to była jakaś nowość, snow też nie ma. To dlaczego mi nie bootuje jak zrobiłem update? Jak tam zrobić coś w rodzaju "-v" z chamelegona? Czy też na prawdziwych makach nie ma takich czarów?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post19 sie 2012, 15:03

Ale Snow tak nie muli. :trollface: Są takie czary, ale na VM nie zrobisz. Inna sprawa, że tam się w teorii nie ma co zbrickować. Dla pewności, nastawiłeś VMkę na zgodność z 10.7 i koniecznie x64?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post19 sie 2012, 15:54

Możliwe, że to przez to, że nie przełączyłem zgodności, dobra instaluję na Compalu, co będzie do będzie, instalator powiedział mi, że http://support.apple.com/kb/HT4649, ale w sumie na co mi to wszystko.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post19 sie 2012, 16:00

Ty wgraj chameleona dobrego lepiej, bo ci nie ruszy :trollface:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post19 sie 2012, 16:03

Teraz mówisz? Cztery minuty mi zostały, ratuj. Dobra, jednak spytał czy chcę teraz restartować.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post19 sie 2012, 16:09

Myślałem że to oczywiste. Na FTP jest dobry (r1820). I chyba nie instalujesz przez Install OS X.app?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post19 sie 2012, 16:27

I chyba nie instalujesz przez Install OS X.app?
...

Tego Chameleona też się pewnie nie wgrywało przez kliknięcie dwa razy na niego? Teraz nie mam wcale bootloadera...
UniBootX wgrane na pendrive przez UltraISO ruszy? Bo okazało się, że z pendriva jakoś przypadkiem się go pozbyłem i teraz nawet windowsa nie mogę zabootować.

Podsumowując BRICK...

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post19 sie 2012, 16:41

Kurwełe. Zanim zainstalujesz to trzeba przerobić obraz.
instalacja na PC wygląda dokładnie tak samo jak z Lionem (trzeba zmodyfikować obraz)
.
UniBootX ruszy. Tylko jak będzie się restartować to wstukaj mach_kernel, bo w zasadzie to nie wiem czy ten system zainstalowałeś, czy nie :P

I CHO NA IRCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post20 sie 2012, 6:04

A da radę zmodyfikować obraz i wgrać spod Snowa bez żadnych pendrivów czy płyt?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post20 sie 2012, 11:40

Chyba tak, bo zmodyfikowany obraz sobie podmontujesz i powinien tam być instalator.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post19 sty 2013, 22:12

http://niebezpiecznik.pl/post/twoj-mac- ... ciagnales/
ENJOY YOUR BOTNET

Kod: Zaznacz cały

$ sw_vers -productVersion && sqlite3 ~/Library/Preferences/com.apple.LaunchServices.QuarantineEventsV* 'select LSQuarantineDataURLString from LSQuarantineEvent' 10.6.8 SQL error: no such table: LSQuarantineEvent
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post19 sty 2013, 22:36

Może się tylko inaczej nazywa? :trollface:
Będę miał chwilę to zdam raport z Liona.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sty 2013, 23:59

Nawet jeśli jest, to nie mówi o nim pół internetów.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość