Dyskusja o systemach firmy Apple na komputery Macintosh.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Firefox

Post06 mar 2011, 10:50

Hello World. Zwracam się do was z pytaniem - czy z listy kontaktów Adiuma da się usunąć jakiś kontakt? Bardzo chciałbym to zrobić, ale nie udaje mi się pomimo wielu prób. Usuwam, znika. Restartuję Adium, wraca. Eksportuję nową listę kontaktów na serwer (używając Mirandy na windowsie), instaluję Adium ponownie - niechciany kontakt powraca jak feniks z popiołów. Eksport i import w adiumie przynosi więcej szkód niż pożytku - duplikuje niektóre kontakty.
Tak więc w ostateczności zwracam się z pytaniem na forum. Czy komuś z Was udała się trudna sztuka usunięcia kontaktu z adiuma? :P
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Ubuntu Chrome

Post06 mar 2011, 10:56

AFAIR mi działało normalnie... Wywal wszystkie ustawienia adiuma i sam program i wgraj ponownie.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Firefox

Post06 mar 2011, 10:57

A ustawienia adiuma gdzie są? Bo domyślam się że przeciągnięcie jego ikonki do kosza to nie jest to, co trzeba zrobić :P
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Ubuntu Chrome

Post06 mar 2011, 11:02

$/Library/.adium (chyba)
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Firefox

Post06 mar 2011, 11:33

Ponieważ nic nie działało tak jak chcę, skorzystałem z tego: http://myapple.pl/komunikatory-im-voip/ ... owane.html i dalej jest źle! Włączam adium, pokazują mi się kontakty które zostawiłem w blist.xml, a po chwili wracają na listę te których nie chcę! :wsciekly: Czy adium przy każdym starcie ściąga sobie listę z serwera?

Jeszcze spróbuję z windowsowym gadugadu (fe).
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post06 mar 2011, 12:34

Ja bym polecił przenieść się na inny komunikator, maybe Kadu?
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2115
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post06 mar 2011, 12:54

Nie, tylko nie Kadu - proszę Cie. Jak już to tylko Pidgin.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post06 mar 2011, 13:15

Pidgina też polecam, przez wiele czasu korzystałem z niego :)
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows Vista Firefox

Post06 mar 2011, 13:38

Jak dla mnie adium jest najbardziej zaawansowanym komunikatorem na Mac OS X i przy nim chciałbym zostać :) Kadu używałem, ale jest taki.. zbyt minimalistyczny dla mnie :P

ontopic: Mam dobrą listę na serwerze gadu dzięki pure awesome GG 10, zaraz jak będę na Mac OS X to wgrywam adium (który to już raz, nie liczę :trollface: ), mam nadzieję że teraz to jakoś zadziała.

Małe porównanie gratis:
Obrazek
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post06 mar 2011, 13:41

LOL
ROTFL
LMAO
xD
OMG
Ile procesów :P A zużycie ramu w GG10 mnie zupełnie nie dziwi (ale da się je obniżyć, np. wyłączając słownik i instalując program GGMod+, który m.in. usuwa reklamy i wiele nieprzydatnych bzdetów)
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows Vista Firefox

Post06 mar 2011, 13:44

LOL
ROTFL
LMAO
xD
OMG
Ile procesów :P
Heh, Vista SP2 pół godziny po starcie :chytry:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post06 mar 2011, 13:49

Widocznie masz dużo appsów w tray'u bo ja w życiu tyle nie miałem na Viście :D
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Firefox

Post06 mar 2011, 13:54

Hah, udało się :lolface: Jednak gadugadu może się do czegoś przydać ;) Dzięki wszystkim za pomoc! :zdrowko:
Teraz jeszcze jedna sprawa. Naprawcie browary. Chciałbym wszystkim posłać, a mogę tylko jędrkowi, onsetowi i rublikowi już nie (wtf).

Co do procesów itp. to dla mnie może ich być nie-wiadomo-ile, ważne żeby system był responsywny - a taki jest ;)
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość