Wszystkie informacje i uwagi dotyczące Techvortalu.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post18 lip 2011, 19:41

Ja tam korzystam z Chrome'a tylko dlatego że na nim nie tną mi się filmy na YouTube odtwarzane na celezłomie :trollface:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lip 2011, 19:58

Mówimy jedynie o tym, że google lubi zbierać wszystkie dane dotyczące ludzkiego życia. Już teraz dysponuje największą bazą ludzi na świecie.
I co to ma do Chrome?
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    Windows XP Chrome

Post19 lip 2011, 9:11

dexter, porządny informatyk przechodzi przez wszystkie przeglądarki. Nikt tu nie wskazuje, że chrome jest zły.
Miałem Firefoxa, potem namówiłeś mnie na Operę a potem przeszedłem na Chrome. I pobocznie testowałem Safari, IE i inne typu K-meleon. Więc ja też przechodziłem przez różne przeglądarki i uważam (ale nie wszyscy, muszą podzielać mojego zdania), że Chrome jest najlepszy.

A jeżeli chodzi Ci o zbieranie informacji, to nie zaznaczaj podczas pobierania:

"Opcjonalnie: pomóż udoskonalić przeglądarkę Google Chrome, automatycznie wysyłając do Google statystyki użytkowania i raporty o awarii"

Tak w ogóle, to Chrome pnie się w górę z ilością użyszkodników :trollface:

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post19 lip 2011, 10:30

Lepszy Chrome niż Frajerfoks :]
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post19 lip 2011, 10:54

W Chrome brakuje mi rozszerzenia "Video DownloadHelper" z Firefoxa, pozwala na ściąganie niemal każdego audio/wideo osadzonego we flashu na stronach.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2204
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows XP Opera

Post19 lip 2011, 11:04

A na Operze podobne jest - "Download Media Bar".
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post19 lip 2011, 11:25

Lepszy Chrome niż Frajerfoks
Nie sądze, Fx zużywa zdecydowanie mniej pamięci RAM (przynajmniej w wersji 4.0), tj. podobne wartości jak Opera i znacznie niższe niż IE9 i Chrome. Prędkość renderowania na oko jest taka sama (przecież nie rozróżni się jakiś ułamków sekundy).

//Oczywiście wkradł mi się błąd.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2204
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows XP Opera

Post19 lip 2011, 11:36

Ale nie ja to powiedziałem...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post22 lip 2011, 10:26

Ja mam taką życiową propozycje, a chodzi o linki ze strony, które otwierają się w tej samej karcie co były umieszczone. Fajnie by było to zrobić tak by otwierały sie w osobnych kartach linki wrzucone przez użytkowników. Ułatwi to przeglądanie screenów załączonych przez kogoś na forum. Dziękuje za przeczytanie, dobranoc.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 7 Opera

Post22 lip 2011, 10:32

Poprostu otwieraj je scroolem na myszce -> otwieranie na karcie w tle.
Spoilerpokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT
iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post22 lip 2011, 10:41

Osz zapomniałem o tym...
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    Windows XP Chrome

Post22 lip 2011, 10:49

Osz zapomniałem o tym...
Obrazek

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post22 lip 2011, 11:26

Wiedziałem! Ale zapomniałem o tym "bajerze" :P
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 7 Opera

Post22 lip 2011, 11:34

scroolem możesz też zamykać karty :D

tak przypominam jakbyś zapomniał :trollface:
Spoilerpokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT
iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

2000mini

Posty: 254
Rejestracja: 20 gru 2010, 2:28
Kontakt:
    Windows Opera

Post22 lip 2011, 19:03

Ja mam taką życiową propozycje, a chodzi o linki ze strony, które otwierają się w tej samej karcie co były umieszczone. Fajnie by było to zrobić tak by otwierały sie w osobnych kartach linki wrzucone przez użytkowników. Ułatwi to przeglądanie screenów załączonych przez kogoś na forum. Dziękuje za przeczytanie, dobranoc.
Jako że używasz Opery polecam rozszerzenie

https://addons.opera.com/addons/extensi ... ess/1.0.2/

Bardzo wygodne do otwierania linków w tle :]

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość