Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1030
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 10 Opera

Post06 cze 2017, 11:23

Postawiłem MacOS Sierra na VMWare i Virtualbox, ale nie pozwala zalogować się do AppStore - mieli w nieskończoność po wpisaniu e-maila i hasła. Ponawiam pytanie - ma ktoś czysty obraz OS X (lub obraz sprawnej maszyny wirtualnej, która pozwoli na logowanie do sklepu), który ruszy mi z Unibeastem lub obraz bootowalnego pendrive, w którym podmienię sobie kexty na swoje?
Mój PC:
Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | ATI Radeon HD5450 1GB | 8 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad Y580 | Intel Core i7 3630QM @ 3.4 GHz| nVidia GeForce GTX650M | 16GB RAM Kingston | Kingston mSATA 128GB + 2x HGST 1TB | MacOS Sierra 10.12.6 i Windows 10
Serwer:
HP Thin T610 | AMD G-T56N @ 1.65GHz | Radeon HD 6320 | 6GB RAM Kingston | HGST 500GB + Seagate 2TB | Debian 9 Testing x64
Apple iPhone SE | Apple A9 @1.85 GHz | PowerVR GT7600 | 2GB RAM | 128GB PAMIĘCI | iOS 11.0.2
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |
Inne telefony:
Spoilerpokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post06 cze 2017, 21:46

Głupio ta rada może zabrzmieć, ale spróbuj się zalogować jeszcze raz. Wczoraj był keynote i puścili bete macOS 10.13 i iOS 11, wczoraj nie mogłem się zalogować do sklepu na legitnym macbooku.

Zacznę ściągać sierrę ze sklepu i wrzucę na jakiegoś dropboksa tylko, że z moim internetem to trochę zajmie...

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1030
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 7 Opera

Post06 cze 2017, 22:46

Niestety, nadal mieli po wpisaniu hasła, próbowałem na koncie Polskim i Amerykańskim :P
Spróbuję jeszcze zaciągnąć dmg i puścić z poziomu Clovera zgodnie z tym: http://hamac.pl/topic/13579-instalacja- ... -po-kroku/
Kexty mam wrzucone, na pewno są poprawne pod Sierrę, bo gościu z Reddita na nich zainstalował. Najwyżej nie ruszy mi Wi-Fi to sobie kupię AirPorta :P
Mój PC:
Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | ATI Radeon HD5450 1GB | 8 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad Y580 | Intel Core i7 3630QM @ 3.4 GHz| nVidia GeForce GTX650M | 16GB RAM Kingston | Kingston mSATA 128GB + 2x HGST 1TB | MacOS Sierra 10.12.6 i Windows 10
Serwer:
HP Thin T610 | AMD G-T56N @ 1.65GHz | Radeon HD 6320 | 6GB RAM Kingston | HGST 500GB + Seagate 2TB | Debian 9 Testing x64
Apple iPhone SE | Apple A9 @1.85 GHz | PowerVR GT7600 | 2GB RAM | 128GB PAMIĘCI | iOS 11.0.2
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |
Inne telefony:
Spoilerpokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1030
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 10 Opera

Post07 cze 2017, 10:27

Zacznę ściągać sierrę ze sklepu i wrzucę na jakiegoś dropboksa tylko, że z moim internetem to trochę zajmie...
Nie musisz, w końcu pobrał :) Okazało się, że AppStore sie sypał, bo nie miał aktualizacji. Zaktualizowałem i pobrał poprawnie, teraz zgrywam instalkę UniBeastem na USB, będę instalował :)

Edit:
Sierra zainstalowana, działa świetnie, jak się spodziewałem - nie działa Wi-Fi. Kupiłem http://allegro.pl/show_item.php?item=6801358877 , będe rzeźbił w obudowie, bo fabrycznie mam half-miniPCIe.
Mój PC:
Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | ATI Radeon HD5450 1GB | 8 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad Y580 | Intel Core i7 3630QM @ 3.4 GHz| nVidia GeForce GTX650M | 16GB RAM Kingston | Kingston mSATA 128GB + 2x HGST 1TB | MacOS Sierra 10.12.6 i Windows 10
Serwer:
HP Thin T610 | AMD G-T56N @ 1.65GHz | Radeon HD 6320 | 6GB RAM Kingston | HGST 500GB + Seagate 2TB | Debian 9 Testing x64
Apple iPhone SE | Apple A9 @1.85 GHz | PowerVR GT7600 | 2GB RAM | 128GB PAMIĘCI | iOS 11.0.2
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |
Inne telefony:
Spoilerpokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości