Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

tomekh12

Posty: 190
Rejestracja: 14 wrz 2013, 10:37
    Windows 7 Chrome

Post19 sty 2015, 18:09

Wchodzę w ustawienia maszyny, klikam na "New CD/DVD (IDE)" wybieram ISO z systemem ale Mac mimo to go nie widzi.
Spoilerpokaż
Sprzęty:

Stacjonarne:

#1 - Do odpalania gier aka Stacjonarny

MB: ASRock P43Twins1600
CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz
RAM: 4 GB DDR2 (4 x 1 GB)
GPU: ASUS GejForce GTX 650 2 GB
HDD: Seagate ST500DM002-1BD142 500 GB
ODD: LG GSA-H44N
PSU: Chieftec GPA-450S8
CASE: Zalman Z9 Plus
Cooler: Procek - Oryginalny od Intela, Grafa - Też oryginał, na zasilaczu tak samo
OS: Windows 7 Ultimate x64 PL

Laptopy:

#1 -Do użytku codziennego - Acer Aspire 6920G aka Mocarz

Chipset: Intel PM965 ICH8
CPU: Intel Core 2 Duo T5900 2.20 GHz
RAM: 3 GB DDR2
GPU: nVidia GejForce 9500M GS 512 MB
HDD: Seagate 500 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: Realtek ALC889
OS: Windows 7 Home Premium x64 PL

#2 - HP Compaq nx7400 (R. I. P. 2006-2015, mam tylko części po nim i służy jako "dawca organów") aka szrot

Chipset: Intel i945GM ICH7
CPU: Intel Core Duo T2400 1.83 GHz
RAM: 1,5 GB DDR2
GPU: Intel GMA 950
HDD: Fujitsu 80 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: ADI AD1981HD
OS: Windows 7 Pro x86 PL

#3 - Acer Extensa 2300 (R. I. P. 2004-2014, już jakiś czas leży rozmontowany i podobnie jak wyżej, służy jako "dawca organów") aka GPU Sucker

Chipset: Intel 855GME
CPU: Intel Celezłom M 340 1.73 GHz (teraz siedzi w Celezłomie No LCD)
RAM: 768 MB DDR
GPU: Intel 82855GME (pieczona :trollface: ale i tak nie działa :()
HDD: Toćhiba :P MK5025GAS 80 GB IDE
ODD: Quanta czy jakoś tak, model nieznany
Dźwięk: Conexant AC'97, model nieznany
OS: Catkiller Pro x86 PL (ale na nim nie zabijam kotka)

#4 - Gericom BlockBuster Excellent 5000 (połamany ekran, podobnie jak w "Chujronie" funcka :D) aka Celezłom No LCD

Chipset: Intel 855GM
CPU: Intel Celezłom M 340 1.5 GHz (prosto z GPU Suckera)
RAM: 1 GB DDR
GPU: Intel Extreme Graphics 2
HDD: Samsung 80 GB, model nieznany
ODD: Optiarc DVD-R, model nieznany
Dźwięk: Nieznany
OS: Catkiller Pro PL (tutaj też nie zabijam kotka)

#5 - Compaq Notebook 100 (nie działa, pogięte piny na procku) aka Zabytek

CPU: AMD K6-II 475 MHz
RAM: 32 MB przylutowane do płyty
GPU: Trident CyberBlade i7 AGP
HDD: Hitachi 5,12 GB
ODD: TEAC CD-RW, model nieznany
Dźwięk: nieznany
OS: Windows 98 SE PL

Konsola: X-kloc 360 E 250 GB + Kinkiet. Tag na X-Kloc LIVE: Arkmage2PL

Monitory:
Do PCta od gier: LG 24MP55HQ
Do testów oraz innych starcjonarek: Lenovo ThinkVision L174 17" 1280x1024

Tablet: ASUS Transformer Book T100TA [Atom Z3775, 2 GB RAM, 32 GB SSD (w tablecie) + 500 GB HDD (w stacji dokującej)] aka Szkolny malec (Zazwyczaj używam go tylko w szkole).
Telefon: Lumia 630 (zielona + biała klapka, ja używam zielonej)
Obrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Chrome

Post19 sty 2015, 18:14

To jak zainstalowałeś ten system na VM skoro twierdzisz że maszyna nie widzi obrazu? :zdziwko:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

tomekh12

Posty: 190
Rejestracja: 14 wrz 2013, 10:37
    Windows 7 Chrome

Post19 sty 2015, 18:14

Przy instalacji widziała ale potem już nie.
Spoilerpokaż
Sprzęty:

Stacjonarne:

#1 - Do odpalania gier aka Stacjonarny

MB: ASRock P43Twins1600
CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz
RAM: 4 GB DDR2 (4 x 1 GB)
GPU: ASUS GejForce GTX 650 2 GB
HDD: Seagate ST500DM002-1BD142 500 GB
ODD: LG GSA-H44N
PSU: Chieftec GPA-450S8
CASE: Zalman Z9 Plus
Cooler: Procek - Oryginalny od Intela, Grafa - Też oryginał, na zasilaczu tak samo
OS: Windows 7 Ultimate x64 PL

Laptopy:

#1 -Do użytku codziennego - Acer Aspire 6920G aka Mocarz

Chipset: Intel PM965 ICH8
CPU: Intel Core 2 Duo T5900 2.20 GHz
RAM: 3 GB DDR2
GPU: nVidia GejForce 9500M GS 512 MB
HDD: Seagate 500 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: Realtek ALC889
OS: Windows 7 Home Premium x64 PL

#2 - HP Compaq nx7400 (R. I. P. 2006-2015, mam tylko części po nim i służy jako "dawca organów") aka szrot

Chipset: Intel i945GM ICH7
CPU: Intel Core Duo T2400 1.83 GHz
RAM: 1,5 GB DDR2
GPU: Intel GMA 950
HDD: Fujitsu 80 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: ADI AD1981HD
OS: Windows 7 Pro x86 PL

#3 - Acer Extensa 2300 (R. I. P. 2004-2014, już jakiś czas leży rozmontowany i podobnie jak wyżej, służy jako "dawca organów") aka GPU Sucker

Chipset: Intel 855GME
CPU: Intel Celezłom M 340 1.73 GHz (teraz siedzi w Celezłomie No LCD)
RAM: 768 MB DDR
GPU: Intel 82855GME (pieczona :trollface: ale i tak nie działa :()
HDD: Toćhiba :P MK5025GAS 80 GB IDE
ODD: Quanta czy jakoś tak, model nieznany
Dźwięk: Conexant AC'97, model nieznany
OS: Catkiller Pro x86 PL (ale na nim nie zabijam kotka)

#4 - Gericom BlockBuster Excellent 5000 (połamany ekran, podobnie jak w "Chujronie" funcka :D) aka Celezłom No LCD

Chipset: Intel 855GM
CPU: Intel Celezłom M 340 1.5 GHz (prosto z GPU Suckera)
RAM: 1 GB DDR
GPU: Intel Extreme Graphics 2
HDD: Samsung 80 GB, model nieznany
ODD: Optiarc DVD-R, model nieznany
Dźwięk: Nieznany
OS: Catkiller Pro PL (tutaj też nie zabijam kotka)

#5 - Compaq Notebook 100 (nie działa, pogięte piny na procku) aka Zabytek

CPU: AMD K6-II 475 MHz
RAM: 32 MB przylutowane do płyty
GPU: Trident CyberBlade i7 AGP
HDD: Hitachi 5,12 GB
ODD: TEAC CD-RW, model nieznany
Dźwięk: nieznany
OS: Windows 98 SE PL

Konsola: X-kloc 360 E 250 GB + Kinkiet. Tag na X-Kloc LIVE: Arkmage2PL

Monitory:
Do PCta od gier: LG 24MP55HQ
Do testów oraz innych starcjonarek: Lenovo ThinkVision L174 17" 1280x1024

Tablet: ASUS Transformer Book T100TA [Atom Z3775, 2 GB RAM, 32 GB SSD (w tablecie) + 500 GB HDD (w stacji dokującej)] aka Szkolny malec (Zazwyczaj używam go tylko w szkole).
Telefon: Lumia 630 (zielona + biała klapka, ja używam zielonej)
Obrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Chrome

Post19 sty 2015, 18:19

To zrób tak jak przy instalacji i będzie dobrze :P
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1776
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows 8.1 Chrome

Post19 sty 2015, 18:22

Myślicie, że ja nic nie czytam, czytam bardzo dużo na ten temat i nic mi nie pomaga
Tak uważnie czytasz, że potrzebowałeś wielu długich godzin by wreszcie zrozumieć, że musisz pobrać Workstation w wersji 7.1.
Spoilerpokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

tomekh12

Posty: 190
Rejestracja: 14 wrz 2013, 10:37
    Windows 7 Chrome

Post19 sty 2015, 18:45

To co mam zrobić, żeby system odczytał mi ten obraz? Bo ja robię tak samo jak przy instalacji
Spoilerpokaż
Sprzęty:

Stacjonarne:

#1 - Do odpalania gier aka Stacjonarny

MB: ASRock P43Twins1600
CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz
RAM: 4 GB DDR2 (4 x 1 GB)
GPU: ASUS GejForce GTX 650 2 GB
HDD: Seagate ST500DM002-1BD142 500 GB
ODD: LG GSA-H44N
PSU: Chieftec GPA-450S8
CASE: Zalman Z9 Plus
Cooler: Procek - Oryginalny od Intela, Grafa - Też oryginał, na zasilaczu tak samo
OS: Windows 7 Ultimate x64 PL

Laptopy:

#1 -Do użytku codziennego - Acer Aspire 6920G aka Mocarz

Chipset: Intel PM965 ICH8
CPU: Intel Core 2 Duo T5900 2.20 GHz
RAM: 3 GB DDR2
GPU: nVidia GejForce 9500M GS 512 MB
HDD: Seagate 500 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: Realtek ALC889
OS: Windows 7 Home Premium x64 PL

#2 - HP Compaq nx7400 (R. I. P. 2006-2015, mam tylko części po nim i służy jako "dawca organów") aka szrot

Chipset: Intel i945GM ICH7
CPU: Intel Core Duo T2400 1.83 GHz
RAM: 1,5 GB DDR2
GPU: Intel GMA 950
HDD: Fujitsu 80 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: ADI AD1981HD
OS: Windows 7 Pro x86 PL

#3 - Acer Extensa 2300 (R. I. P. 2004-2014, już jakiś czas leży rozmontowany i podobnie jak wyżej, służy jako "dawca organów") aka GPU Sucker

Chipset: Intel 855GME
CPU: Intel Celezłom M 340 1.73 GHz (teraz siedzi w Celezłomie No LCD)
RAM: 768 MB DDR
GPU: Intel 82855GME (pieczona :trollface: ale i tak nie działa :()
HDD: Toćhiba :P MK5025GAS 80 GB IDE
ODD: Quanta czy jakoś tak, model nieznany
Dźwięk: Conexant AC'97, model nieznany
OS: Catkiller Pro x86 PL (ale na nim nie zabijam kotka)

#4 - Gericom BlockBuster Excellent 5000 (połamany ekran, podobnie jak w "Chujronie" funcka :D) aka Celezłom No LCD

Chipset: Intel 855GM
CPU: Intel Celezłom M 340 1.5 GHz (prosto z GPU Suckera)
RAM: 1 GB DDR
GPU: Intel Extreme Graphics 2
HDD: Samsung 80 GB, model nieznany
ODD: Optiarc DVD-R, model nieznany
Dźwięk: Nieznany
OS: Catkiller Pro PL (tutaj też nie zabijam kotka)

#5 - Compaq Notebook 100 (nie działa, pogięte piny na procku) aka Zabytek

CPU: AMD K6-II 475 MHz
RAM: 32 MB przylutowane do płyty
GPU: Trident CyberBlade i7 AGP
HDD: Hitachi 5,12 GB
ODD: TEAC CD-RW, model nieznany
Dźwięk: nieznany
OS: Windows 98 SE PL

Konsola: X-kloc 360 E 250 GB + Kinkiet. Tag na X-Kloc LIVE: Arkmage2PL

Monitory:
Do PCta od gier: LG 24MP55HQ
Do testów oraz innych starcjonarek: Lenovo ThinkVision L174 17" 1280x1024

Tablet: ASUS Transformer Book T100TA [Atom Z3775, 2 GB RAM, 32 GB SSD (w tablecie) + 500 GB HDD (w stacji dokującej)] aka Szkolny malec (Zazwyczaj używam go tylko w szkole).
Telefon: Lumia 630 (zielona + biała klapka, ja używam zielonej)
Obrazek

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2386
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post19 sty 2015, 18:51

Jesteś pewny, że ten wirtualny napęd nie jest wysunięty? (nie, wybranie innego obrazu nie podłącza automatycznie napędu).

Awatar użytkownika

tomekh12

Posty: 190
Rejestracja: 14 wrz 2013, 10:37
    Windows 7 Chrome

Post19 sty 2015, 18:55

Nie jest wysunięty.
Spoilerpokaż
Sprzęty:

Stacjonarne:

#1 - Do odpalania gier aka Stacjonarny

MB: ASRock P43Twins1600
CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz
RAM: 4 GB DDR2 (4 x 1 GB)
GPU: ASUS GejForce GTX 650 2 GB
HDD: Seagate ST500DM002-1BD142 500 GB
ODD: LG GSA-H44N
PSU: Chieftec GPA-450S8
CASE: Zalman Z9 Plus
Cooler: Procek - Oryginalny od Intela, Grafa - Też oryginał, na zasilaczu tak samo
OS: Windows 7 Ultimate x64 PL

Laptopy:

#1 -Do użytku codziennego - Acer Aspire 6920G aka Mocarz

Chipset: Intel PM965 ICH8
CPU: Intel Core 2 Duo T5900 2.20 GHz
RAM: 3 GB DDR2
GPU: nVidia GejForce 9500M GS 512 MB
HDD: Seagate 500 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: Realtek ALC889
OS: Windows 7 Home Premium x64 PL

#2 - HP Compaq nx7400 (R. I. P. 2006-2015, mam tylko części po nim i służy jako "dawca organów") aka szrot

Chipset: Intel i945GM ICH7
CPU: Intel Core Duo T2400 1.83 GHz
RAM: 1,5 GB DDR2
GPU: Intel GMA 950
HDD: Fujitsu 80 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: ADI AD1981HD
OS: Windows 7 Pro x86 PL

#3 - Acer Extensa 2300 (R. I. P. 2004-2014, już jakiś czas leży rozmontowany i podobnie jak wyżej, służy jako "dawca organów") aka GPU Sucker

Chipset: Intel 855GME
CPU: Intel Celezłom M 340 1.73 GHz (teraz siedzi w Celezłomie No LCD)
RAM: 768 MB DDR
GPU: Intel 82855GME (pieczona :trollface: ale i tak nie działa :()
HDD: Toćhiba :P MK5025GAS 80 GB IDE
ODD: Quanta czy jakoś tak, model nieznany
Dźwięk: Conexant AC'97, model nieznany
OS: Catkiller Pro x86 PL (ale na nim nie zabijam kotka)

#4 - Gericom BlockBuster Excellent 5000 (połamany ekran, podobnie jak w "Chujronie" funcka :D) aka Celezłom No LCD

Chipset: Intel 855GM
CPU: Intel Celezłom M 340 1.5 GHz (prosto z GPU Suckera)
RAM: 1 GB DDR
GPU: Intel Extreme Graphics 2
HDD: Samsung 80 GB, model nieznany
ODD: Optiarc DVD-R, model nieznany
Dźwięk: Nieznany
OS: Catkiller Pro PL (tutaj też nie zabijam kotka)

#5 - Compaq Notebook 100 (nie działa, pogięte piny na procku) aka Zabytek

CPU: AMD K6-II 475 MHz
RAM: 32 MB przylutowane do płyty
GPU: Trident CyberBlade i7 AGP
HDD: Hitachi 5,12 GB
ODD: TEAC CD-RW, model nieznany
Dźwięk: nieznany
OS: Windows 98 SE PL

Konsola: X-kloc 360 E 250 GB + Kinkiet. Tag na X-Kloc LIVE: Arkmage2PL

Monitory:
Do PCta od gier: LG 24MP55HQ
Do testów oraz innych starcjonarek: Lenovo ThinkVision L174 17" 1280x1024

Tablet: ASUS Transformer Book T100TA [Atom Z3775, 2 GB RAM, 32 GB SSD (w tablecie) + 500 GB HDD (w stacji dokującej)] aka Szkolny malec (Zazwyczaj używam go tylko w szkole).
Telefon: Lumia 630 (zielona + biała klapka, ja używam zielonej)
Obrazek

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2386
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post19 sty 2015, 18:59

Zrób jakąś galerię screenshotów, bo już mi się wybraźnia kończy, czekaj zaraz, co?
klikam na "New CD/DVD (IDE)"
Po cholerę robisz cały nowy napęd do tej maszyny?

Awatar użytkownika

exploder

Posty: 176
Rejestracja: 05 gru 2011, 20:20
    Windows 8.1 Internet Explorer

Post19 sty 2015, 19:02

Znalazłem rozwiązanie problemu!
KLIK
Spoilerpokaż
Obrazek
Spoilerpokaż
MoBo: Gigabyte GA-870A-USB3 + DIY mosfet cooler
CPU: AMD Phenom II X6 1600T @ 3,3 GHz
Cooler: Zalman CNPS10X Performa
Grafika: ASUS GeForce GTX 950 2GB
SSD: Goodram C50 120GB
HDD: WD Caviar Green WD10EZRX 1TB
RAM: 2x4GB Kingston DDR3 1333 MHz CL9 @ 1600 MHz
Zasilacz: XFX Core 550W
Buda: Zalman Z5 Plus
Monitor: LG 24EA53


Telefon: Motorola Moto E LTE
Kaflotablet: Toshiba Encore 2 WT8

Awatar użytkownika

tomekh12

Posty: 190
Rejestracja: 14 wrz 2013, 10:37
    Windows 7 Chrome

Post19 sty 2015, 19:03

http://imgur.com/9i2I604,lmsZF4U,FyaKTbO#0

Źle napisałem, nie robię nowego napędu do maszyny.

@exploder

Po co mi MacBook, obejdzie się bez niego.
Spoilerpokaż
Sprzęty:

Stacjonarne:

#1 - Do odpalania gier aka Stacjonarny

MB: ASRock P43Twins1600
CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz
RAM: 4 GB DDR2 (4 x 1 GB)
GPU: ASUS GejForce GTX 650 2 GB
HDD: Seagate ST500DM002-1BD142 500 GB
ODD: LG GSA-H44N
PSU: Chieftec GPA-450S8
CASE: Zalman Z9 Plus
Cooler: Procek - Oryginalny od Intela, Grafa - Też oryginał, na zasilaczu tak samo
OS: Windows 7 Ultimate x64 PL

Laptopy:

#1 -Do użytku codziennego - Acer Aspire 6920G aka Mocarz

Chipset: Intel PM965 ICH8
CPU: Intel Core 2 Duo T5900 2.20 GHz
RAM: 3 GB DDR2
GPU: nVidia GejForce 9500M GS 512 MB
HDD: Seagate 500 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: Realtek ALC889
OS: Windows 7 Home Premium x64 PL

#2 - HP Compaq nx7400 (R. I. P. 2006-2015, mam tylko części po nim i służy jako "dawca organów") aka szrot

Chipset: Intel i945GM ICH7
CPU: Intel Core Duo T2400 1.83 GHz
RAM: 1,5 GB DDR2
GPU: Intel GMA 950
HDD: Fujitsu 80 GB, model nieznany
ODD: Lite-On DS-8A1P
Dźwięk: ADI AD1981HD
OS: Windows 7 Pro x86 PL

#3 - Acer Extensa 2300 (R. I. P. 2004-2014, już jakiś czas leży rozmontowany i podobnie jak wyżej, służy jako "dawca organów") aka GPU Sucker

Chipset: Intel 855GME
CPU: Intel Celezłom M 340 1.73 GHz (teraz siedzi w Celezłomie No LCD)
RAM: 768 MB DDR
GPU: Intel 82855GME (pieczona :trollface: ale i tak nie działa :()
HDD: Toćhiba :P MK5025GAS 80 GB IDE
ODD: Quanta czy jakoś tak, model nieznany
Dźwięk: Conexant AC'97, model nieznany
OS: Catkiller Pro x86 PL (ale na nim nie zabijam kotka)

#4 - Gericom BlockBuster Excellent 5000 (połamany ekran, podobnie jak w "Chujronie" funcka :D) aka Celezłom No LCD

Chipset: Intel 855GM
CPU: Intel Celezłom M 340 1.5 GHz (prosto z GPU Suckera)
RAM: 1 GB DDR
GPU: Intel Extreme Graphics 2
HDD: Samsung 80 GB, model nieznany
ODD: Optiarc DVD-R, model nieznany
Dźwięk: Nieznany
OS: Catkiller Pro PL (tutaj też nie zabijam kotka)

#5 - Compaq Notebook 100 (nie działa, pogięte piny na procku) aka Zabytek

CPU: AMD K6-II 475 MHz
RAM: 32 MB przylutowane do płyty
GPU: Trident CyberBlade i7 AGP
HDD: Hitachi 5,12 GB
ODD: TEAC CD-RW, model nieznany
Dźwięk: nieznany
OS: Windows 98 SE PL

Konsola: X-kloc 360 E 250 GB + Kinkiet. Tag na X-Kloc LIVE: Arkmage2PL

Monitory:
Do PCta od gier: LG 24MP55HQ
Do testów oraz innych starcjonarek: Lenovo ThinkVision L174 17" 1280x1024

Tablet: ASUS Transformer Book T100TA [Atom Z3775, 2 GB RAM, 32 GB SSD (w tablecie) + 500 GB HDD (w stacji dokującej)] aka Szkolny malec (Zazwyczaj używam go tylko w szkole).
Telefon: Lumia 630 (zielona + biała klapka, ja używam zielonej)
Obrazek

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2386
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post19 sty 2015, 19:17

Po co mi MacBook, obejdzie się bez niego.
No właśnie nie zanosi się na to, żebyś sobie poradził bez niego, zajrzyj na pw to raz, dwa ty jesteś pewny, że nie widać tego obrazu, weź wejdź w disk utility i będziesz wiedział co się dzieje. No i jakbym ja miał taki problem to bym po prostu wrzucił obraz na pendrive, skopiował na maszynę i sobie tam spokojnie zamontował.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Chrome

Post19 sty 2015, 20:30

Ktoś pamięta, czy w Snow finder domyślnie pokazuje na biurku zamontowane płyty? :D
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2386
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post19 sty 2015, 20:51

Też już zacząłem się nad tym zastanawiać, ale raczej pokazuje, domyślnie nie pokazuje partycji z dysku twardego.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 8.1 Chrome

Post19 sty 2015, 23:16

Od kiedy retail jest w iso?
Spoilerpokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT
iPhone 5c + Dell e6230

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość