Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 16:44

Bez wywalania kextów też miałem to samo, ale nie wiem czy jest sens się z tym bawić, głównie zależało mi na bluetooth, a jak przeglądam tamten temat, to nic o naprawianiu bluetootha nie piszą. Bo na VM ten bluetooth normalnie jest wykrywany(co prawdanb)
Jak porównywać, to linia po linii.
I co wtedy? Jak będę porównywał "linia po linii" to uzyskam drugie identyczne DSDT i nic mi to nie da, no czymś będą musiały się różnić. :P

Bo ten bluetooth działa na VMware, ale mam wrażenie, że on nie jest tam bezpośrednio przyłączony, tylko to jakaś emulacja (ale z telefonem łączy).

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 16:49

Ale nie porównujesz wszystkiego, tylko poprawki. Ogólnie są rozpisane na tamtym forum, a ty patrzysz jak gość je pozmieniał.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 16:54

No dobra, ale włączy mi to bluetooth? Może HD Audio włączy, ale ono praktycznie zbędne będzie jak będę miał bluetooth.... Bo nie wiem czy warto się jakoś strasznie tak z tym siłować.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 17:02

/me nie wie ale wątpi
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 17:30

Bluetooth miał działać przez jakiś injector, ale nie chodzi, więc nie wiem jak go odpalić.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post11 sie 2012, 20:05

http://upload.techvortal.pl/files/20120 ... 02.52).png
Ruszyło DSDT, okazało się, że coś źle kompilowałem chyba, mam teraz bluetootha, HDA mi wykrywa, ale nie gra i jest ikonka na szaro, do tego nie trzeba jeszcze jakiegoś modowanego kexta? mam go wrzucić czy podmienić za ten oryginalny?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 20:20

Musisz zrobić binpatch AppleHDA.kext, wrzucić LegacyHDA.kext i wpisać poprawkę HDEF do DSDT.
Opcja 2 - voodooHDA od niggera.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post11 sie 2012, 20:23

DSDT mam przeedytowane skoro cokolwiek się pokazuje, jakieś kexty legacy znajduję, ale binpatch? Szo to i jak to?

Dobra znalazłem, że HDA Wizard to może zrobić za mnie, ale co ja mam tam wpisać dla ALC268? Czy też mogę wybrać tam dowolny kodek i i tak będzie chodziło?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 21:16

Nie, musisz mieć binpatch pod alc268 i legacyhda pod alc268, inaczej instaluj niggera.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post11 sie 2012, 21:40

"Podobno" to to http://forum.osx86.org.pl/topics10/alc2 ... 4268c69df4
Ale tu tylko piszą, że binpatch, ale nie piszą w jaki sposób :(

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 21:46

No to może jest już zbinpatchowany, wgraj i sprawdź tylko zrób kopię AppleHDA.kext.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post14 sie 2012, 20:38

Dobra dźwięk jest, trochę mi się nudzi, pewnie przeedytuję pierwszy post i napiszę dokładną instrukcję z instalacją Maka na moim Compalu. Tylko jeszcze jedna sprawa, warto robić update do Mountain Liona? Bo nie chcę, żeby się okazało, że potem znowu połowa sprzętu nie będzie chodziła...

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post14 sie 2012, 21:07

Jak chcesz integrację z botnetami, to tak.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post14 sie 2012, 21:31

Botnetami?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post14 sie 2012, 21:43

Facebook, Twitter i jeszcze sporo innych.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości