Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 13:29

Na dysku z Mac OS'em. Plik sobie nakurwisz w chameleon wizardzie. I przykurw jeszcze smbios (też tam). I spolszczenie wgraj (polish.pkg jest gdzieś tam na płytce z retailem).
Ostatnio zmieniony 01 sie 2012, 13:30 przez pc.qwerty, łącznie zmieniany 1 raz.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 13:29

Kexty najlepiej instalować do /S/L/E
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 13:36

Nie lubię systemów po polsku, zresztą prawdopodobnie wgrałem wszystkie języki z retaila od razu (nie chciało mi się odznaczać, więc jak mnie najdzie to sobie przestawię).

A co robi ten smbios, że taki ważny?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 13:42

Mówi, że twój komputer to MacBook. Jak nie nakurwisz to będziesz miał faile np. z App Store, TeamViewerem i nie uruchomisz power managementu jak będziesz chciał.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 13:46

Ale w infie o sprzęcie już pisze MacBook Pro 4.1 :trollface:

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 13:47

Ale pewnie masz zrąbany numer seryjny, wgraj teamviewer to się przekonasz.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 13:55

Nie ważne i tak zmieniłem na 5.1 :trollface: bo bardziej jest podobny ze względu na kartę graficzną.

Ale dalej nie działa ps/2, jak mi się baterie od niggera w beznadziejnej myszce bezprzewodowej rozładują to stracę maka na zawsze :(

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 14:00

Spróbuj wywalić wszystko co instalowałeś do PS/2, wyruchać cache i uprawnienia, nakurwić ten installer a potem znowu wyruchać.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 14:21

Nie wiem, system jakby omija te kexty, tak jakby urządzenia PS/2 wcale nie były podłączone. Przy okazji to restarty i wyłączania bardzo dziwnie działają i tak jak gdyby chyba od momentu walnięcia smbios komputer kompletnie nie chce się wyłączyć.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 14:23

Wystartuj z RestartFix=Yes i wtedy próbuj. Jak zadziała, to do org.chameleon.boot.plist.
A ten kutasiaż od chomika nie miał tam czegoś na ps/2?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 14:27

No właśnie przejrzałem i nic, on nakurwiał te kexty do jakiegoś Hazard 10.6.6 to może tam mu myszka po prostu działała.

A przy okazji, jaki jest jakiś dobry komunikator na maka dla osoby przyzwyczajonej do WTW? Sens ma odpalanie go przez jakieś pseudo Wine czy co to tam na maka jest.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 14:30

Adium. Nie ma innego dobrego.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 14:41

RestartFix "działa". Przy próbie rebootu komputer "prawidłowo" sam się wyłączył, a następnie był brick przy ponownym włączeniu, trzeba było resetować powerem i dopiero system zaskoczył.

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post01 sie 2012, 14:42

Kadu, IMO Adium jest beznadziejny. :]
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 14:44

Jak wyłączyłeś to trzeba było jeszcze raz wstukać, albo dać do org.chameleon.boot.plist żeby się za każdym razem restartfix włączał.

jedrekk:
>1/10 made me reply
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości