Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 14:44

To już sam nie wiem, w Adium chociaż sobie chat z fejsbuka ustawie.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 14:46

Bo jedrekk trolluje, a w adium ustawisz sobie wszystko (prawie :trollface:).
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1148
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontaktowanie:
    Windows 8 Opera

Post01 sie 2012, 14:54

Kadu obsługuje chociaż porządnie protokół GG (wysyłanie obrazków itd.) a AFAIR jest tam też obsługa XMPP (czyli w rezultacie facebooka też).
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | 2x Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 14:56

Whatever i tak bym najchętniej zrobił WTW, pobawię się jak już myszka będzie działać. RestartFixa nie dodałem, bo on właśnie niespecjalnie działa, więc nie ma sensu.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 14:56

Przecież Adium nightly też bez problemu radzi sobie z GG (obrazków wysyłać nie próbowałem).
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Windows 8 Opera

Post01 sie 2012, 18:05

Nawet mi ruszyły touchpady i klawiatura w laptopie, myszka z tej przejściówki nawet na windowsie po uśpieniu się brickuje, więc nie ma sensu walczyć.

Co zrobić, żeby mi się zegarek nie brickował na windowsie przy przelogowaniu?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post01 sie 2012, 18:12

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\TimeZoneInformation
dodaj DWORD RealTimeIsUniversal, wartość 1
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 22:30


Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post01 sie 2012, 22:32

nightly?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Macintosh Opera

Post01 sie 2012, 22:39

Raczej myślę, że stabilna, wywaliła się sama z siebie od wiszenia w tle.

Kadu tez jakieś lewe, ja chcę WTW. I bluetootha, który miał mi działać na bjinject, a wraz nie chodzi, nie wiem może poszukam nowszej wersji niż ta co była w chomiku.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post01 sie 2012, 22:43

To jak masz stable to wgraj nightly najnowsze z nightly.adium.im, co kilka dni są aktualizacje.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 15:52

Tak jeszcze sobie pomyślałem, ogólnie to się muszę wczytać w cały temat, ale ktoś ma pomysł czemu mi to DSDT nie chce działać? http://forum.osx86.org.pl/topics36/comp ... 83,285.htm nie wiem inna wersja biosu czy coś? I jak w takim razie przystosować do swojego.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 16:02

Jak nie działa? KP dostajesz przy starcie? Gdzie wpakowałeś plik?
Chyba jedyna opcja to wyciągnięcie czystego DSDT i porównanie poprawek.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2384
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontaktowanie:
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 16:11

Na czystym DSDT bootuje, myślałem, że jakieś funkcje z kextami się bootują, to wywaliłem wszystkie co instalowałem, ale nic z tego, jest KP. Może to też być kwestia wersji systemu? Tamten temat jest trochę stary. Tylko, że w jaki sposób mam to porównywać, bo trochę średnio ogarniam budowę tego pliku, masz gdzieś to dobrze opisane?

Dobra na tym samym forum jest o tym cały dział, ale kurcze, z ogarnięciem tego zejdzie mi się do końca wakacji chyba.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 8 Opera

Post11 sie 2012, 16:32

Jak porównywać, to linia po linii. KP masz pewnie dlatego, że wywaliłeś i DSDT i NullCPUPowerManagement.kext (jeśli tak to po starcie z -v będziesz miał wypisany AppleIntelCPUPowerManagement.kext).
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości