Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 12:58

Kupujesz na allegro sieciówkę kompatybilną z OS X'em.
Albo coś na USB. Tylko wtedy nie odpalisz App Store.
Możesz też podk***ić kabel j***ny :trollface:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 13:01

Nie noo... Maka postawię chociaż dla testu, tylko będę musiał często na Windowsie ewentualnie siedzieć.

Wiesz qwerty, jak ktoś kupuje lapka to raczej po to, by to było mobilne, nie? a jak dam kabel j...y to c...j z moją mobilnością :c

no wai żeby postawić wlan?
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 13:02

Na tej karcie co masz to niestety nie.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 13:16

Trudno, spróbuję.. ale to raczej dla testu aniżeli dla stabilnego Maka na lata.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1784
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 13:45

/me ma broadcoma 4318 i może go polecić, bo nie ma z nim problemów na maku
Spoilerpokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 14:20

Ult1me, jaki jest problem ze zmianą karty Wi-Fi w laptopie? Przecież wystarczy odkręcić klapkę od dołu, a tam plomby zazwyczaj nie ma...
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 14:36

Ult1me, jaki jest problem ze zmianą karty Wi-Fi w laptopie? Przecież wystarczy odkręcić klapkę od dołu, a tam plomby zazwyczaj nie ma...
Problem jest taki że nie mam kasy :P
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1784
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 14:51

To zrób se dzień bez alkoholu i już będzie.
Spoilerpokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post18 lut 2012, 15:37

Możesz też podk***ić kabel j***ny
Pamiętam, że to było związane z anteną do fal średnich, ale w jakich dokładnie okolicznościach powstało to wyrażenie?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 15:47

Z tego co pamiętam, pierwszy raz kabel j***ny został podk***iony na IRCu przez bsystema podczas unbrickowywania Fausta.
//kabel j***ny najlepiej się sprawdza na SW :trollface:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 15:52

Z tego co pamiętam, pierwszy raz kabel j***ny został podk***iony na IRCu przez bsystema podczas unbrickowywania Fausta.
Podczas dok***iania France Bleu a nie unbrickowania Fausta. (Wiecie, że było to pół roku temu, a kabel j***ny dalej za oknem? :D )
//kabel j***ny najlepiej się sprawdza na SW :trollface:
Popieram.
Spoilerpokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT
iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 15:55

/me przyznaje się do błędu i przypomina sobie że wtedy nie nak***iał kabla do France Bleu bo to powodowało zastąpienie sygnału w/w rozgłośni rosyjskimi ariami operowymi.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post18 lut 2012, 17:45

Ult1me, jaki jest problem ze zmianą karty Wi-Fi w laptopie? Przecież wystarczy odkręcić klapkę od dołu, a tam plomby zazwyczaj nie ma...
Na klapce nie, ale prawie na pewno będzie na jednej śrubce od karty sieciowej, ja osobiście tam miałem.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 19:00

Kim tam, fifirifi, Windows najwyżej postawię na drugiej patrycji (pozdro Urban ^^).. te, partycja GUID + Windows? Zarabota to?
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 19:06

Kim tam
fuck ju
Zadziała jak zrobisz hybrydę GUID/MBR. Odpalasz Narzędzie dyskowe w instalatorze OS X'a, ustawiasz GUID i robisz dwie partycje: jedną HFS+ i drugą FAT32 (potem możesz przeformatować na co chcesz). I nie ruszasz ich potem, bo się hybrydowe tabele zbrickują.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość