Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

kamiello

Posty: 28
Rejestracja: 26 paź 2010, 15:00
    Windows 7 Opera

Post08 sie 2011, 21:32

Witam!
Jak kilka osób, ja również nie jestem pewny, jaki Hackintosh i przy jakich ustawieniach da się zainstalować na moim PC.

Dane sprzętowe:
Proc. - AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+
Graf. - nVidia GeForce 8500 GT
RAM - GIGABYTE 2GB DDR
HDD - Samsung ST3250310AS 250GB SATAII || Samsung SpinPoint F3 1TB SATAII
Dźwięk - Realtek HD Audio
Płyta główna: GIGABYTE GA-M56S-S3

Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję
Kamil

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1149
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post08 sie 2011, 22:13

Retail, dziękuje za uwagę. Ustaw tylko sobie kontroler SATA w tryb AHCI.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

kamiello

Posty: 28
Rejestracja: 26 paź 2010, 15:00
    Windows 7 Opera

Post08 sie 2011, 23:04

dzięki

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1149
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post08 sie 2011, 23:07

A, tylko jedna uwaga, poszukaj dokładnych instrukcji na http://insanelymac.com. Tam jest gdzieś ładny tutorial co i jak. I nie próbuj uruchamiać przypadkiem Liona bo nie działa na AMD.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3272
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post09 sie 2011, 11:01

Na AMD szału nie będzie :chytry:
Ale tak jak poprzednik napisał: retail.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość