Wszystko co dotyczy tworzenia stron WWW.
Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post17 lut 2013, 9:51

Witam, jak mogę linki w stopce w SMF 2.0.4 aby zamiast WAP2 był napis Wersja Mobilna :
fragment index.template.php mojego stylu:

Kod: Zaznacz cały

echo
   <div id="footer_section"><div class="frame">
      <ul class="reset">
         <li class="copyright">', theme_copyright(),'</li>
         <li><a href="', $scripturl, '?action=sitemap"><span>', $txt['sitemap'] ,'</span></a></li>
         <li><a id="button_xhtml" href="http://validator.w3.org/check?uri=referer" target="_blank" class="new_win" title="', $txt['valid_xhtml'], '"><span>', $txt['xhtml'], '</span></a></li>
         ', !empty($modSettings['xmlnews_enable']) && (!empty($modSettings['allow_guestAccess']) || $context['user']['is_logged']) ? '<li><a id="button_rss" href="' . $scripturl . '?action=.xml;type=rss" class="new_win"><span>' . $txt['rss'] . '</span></a></li>' : '', '
         <li class="last"><a id="button_wap2" href="', $scripturl , '?wap2" class="new_win"><span>', $txt['wap2'], '</span></a></li>
      </ul>';

Przy okazji oceńcie logo mojej strony: Obrazek
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

kadet

Moderator
Posty: 184
Rejestracja: 18 cze 2012, 17:46
Lokalizacja: Szczecinek
Kontaktowanie:
    Windows 8 Firefox

Post17 lut 2013, 10:04

Srsly? Jak byk jest
$txt['wap2']
teraz znajdź plik językowy i w nim zmień coś o identyfikatorze 'wap2' na Wesja Mobilna lub po prostu zamień to $txt['wap2'] na 'Wersja mobilna' ale wtedy stracisz wielojęzykowość :P
Obrazek Obrazek
Lenovo z580: CPU: Intel Core i3
2350m, GPU: NVIDIA 630m RAM: 8GB System: Kafel
Złom: CPU: Intel Pentium D 805, GPU: ATI radeon x1600 Pro, RAM: 1,5GB, Zasilacz: Logic 300W. System: Kafel
Lat ma 6 a radzi sobie lepiej niż niektóre nowe :D

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    Windows Vista Chrome

Post17 lut 2013, 10:15

Dzięki, zadziałało odnośnik jest w pliku index.polish-utf8.php . Jesli ktoś może to proszę o wejście w wersję mobilną forum ( http://mobimod.p.ht/index.php?wap2 ) i zaraportowanie ewentualnych bricków. Z wersji normalnej też możecie wypisać bricki ( http://mobimod.p.ht/index.php ). Wszelkie sugestie i krytyka mile widziane :)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post17 lut 2013, 11:28

Logo na wersji mobilnej to pikseloza. Ciekawe z resztą jest to, ze masz w logu N3310, a nie ma nawet działu Nokia.

Jeszcze jedno, jak się przechodzi z mobilnej wersji do pełnej to nie przekierowuje na te stronę główną tylko tu: http://mobimod.p.ht/index.php?nowap.
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    Windows Vista Chrome

Post17 lut 2013, 11:33

Conrado967 pisze:Logo na wersji mobilnej to pikseloza. Ciekawe z resztą jest to, ze masz w logu N3310, a nie ma nawet działu Nokia.

Jeszcze jedno, jak się przechodzi z mobilnej wersji do pełnej to nie przekierowuje na te stronę główną tylko tu: http://mobimod.p.ht/index.php?nowap.


Logo dawałem na najmniejsze ekrany, a dział Nokia zostanie dodany.
EDIT :
Logo poprawione (teraz jest dodane to z głównego stylu).
Dział Nokia został dodany.
EDIT 2:
Przekierowanie zostało naprawione, przekierowuje do forum w normalnej wersji. (ale działa tylko na komputerze ... Ponieważ dodałem automatyczne włączanie mobilnego stylu na Operze Mini).
EDIT 3:
Przekierowanie działa, kosztem autowykrywania w Operze Mini.
EDIT4:
Logo już nie jest tak rozpikselowane. U mnie w 176x220 nie mieści się na całym ekranie, podejrzewam, że w wyższych rozdzielczościach ten problem nie występuje.
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość