Wszystko o oprogramowaniu Microsoftu.
Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post01 kwie 2009, 13:08

Nie wiem w jakim dziale mam to napisać, więc napiszę w tym. Opłaca się rejestrować na Connectcie? Do czego można uzyskać dostęp po rejestracji tam? Aha jak wynika sprawa z legalnością?(Mam Winde7 7000, ale wolę się zabezpieczyć).

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post01 kwie 2009, 17:38

[quote=""GENERiC""]Nie wiem w jakim dziale mam to napisać, więc napiszę w tym. Opłaca się rejestrować na Connectcie? Do czego można uzyskać dostęp po rejestracji tam? Aha jak wynika sprawa z legalnością?(Mam Winde7 7000, ale wolę się zabezpieczyć).[/quote]



Connect to bardzo funkcjonalna platforma, ale nie licz na nic wielkiego bez zaproszeń. Aktualnie znajdziesz tam z Windowsów: W7 7000 oraz WHS oraz PP1 (oh... ++pp ).


System zaproszeń jest fajny, mam się czym szczycić przynajmniej (Dostałem zaproszenie do Windows Azure, ale na razie to tylko platforma... Nic się tam nie dzieje...)

Legalność? Masz coś takiego jak klucze produktów w panelu

Zaznaczając, większość leaków 7 korzysta z kodowania Bety 1... Nawet najnowszy 7070.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    unknown unknown

Post01 kwie 2009, 18:36

[quote=""Ult1me""]Nawet najnowszy 7070.[/quote]

Pomijając, że nie ma takiego to git
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post01 kwie 2009, 19:18

On trochę jest, a trochę go nie ma http://pcblog.pl/windows-seven-beta-bui ... ia-wzieta/

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5161
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    unknown unknown

Post02 kwie 2009, 0:29

Obecnie najnowsza kompilacja jaką podobno Microsoft posiada na swoich serwerach została oznaczona jako 6.1.7072.0.winmain.090327-1845.
Oddałbym królestwo i dwie dziewice za namiary do ich serwerów

Zauważyłem ciekawą rzecz, kilka lat temu M$ mało mówił o tworzeniu bet, za czasów Longhorna zaczeło się to zmieniać, teraz wiemy na bieżąco o każdym buildzie jaki skompilują. Jak tak dalej pójdzie to w czasie tworzenia Windows 8 Beta każdy będzie znał serwer Microsoftu z "nightly builds" systemu
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2009, 0:38 przez urban92, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Moje maszyny:pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
MSI H87-G43
16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
SSD Crucial MX100 256GB
HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
Windows 10

Testowy-1:
Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
MSI B85-G43
8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
Intel HD Graphics
SSD Samsung 840 120GB + OCZ Vertex 4 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD Toshiba 128GB
HDD 160GB Samsung F1
Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Pentium D 930 @ 3,6Ghz
GA-8i945P Pro
1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
Geforce 8500GT
HDD 80GB WD + 250GB WD
Windows XP

Serwer rev.8:
Pentium G3420 @ 3,2Ghz
Asrock Rack H97M WS
8GB Ram HyperX Fury 1600MHz 10-10-10-30
Intel HD Graphics
SSD 128GB Samsung PM871 M.2
HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
Windows Server 2016

Laptop:
Dell Latitude E6430
Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
8GB Ram DDR3 1333Mhz
Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
SSD Samsung 840 EVO 256GB
HDD Seagate 500GB
Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
Asus CUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR1 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Longhorn 4074

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
24 MB Ram SIMM (72 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Macronix Super VGA 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post02 kwie 2009, 19:38

A jeżeli nie mam 18 lat?

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post07 kwie 2009, 12:42

A można się zarejestrować na jakieś fikcyjne imię? Np. Johan Kupsztajn? Planuję też zakup TechNet. Ale zanim zbiorę 2 200 zł to co najmniej rok minie.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post07 kwie 2009, 13:07

[quote=""GENERiC""]A można się zarejestrować na jakieś fikcyjne imię? Np. Johan Kupsztajn? Planuję też zakup TechNet. Ale zanim zbiorę 2 200 zł to co najmniej rok minie.[/quote]


Możesz, ale lepiej nie. A sam mam 15 lat i tam jestem
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post07 kwie 2009, 15:07

To mam napisać swoje prawdziwe nazwisko?

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post07 kwie 2009, 18:55

Tak.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post07 kwie 2009, 19:48

Już jestem nowym użytkownikiem COnnecta.

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post09 kwie 2009, 15:41

Chciałbym się dopisać do programu. Niestety muszę napisać swoje dane osobowe(Adres zamieszkania itp.). Jest to bezpieczne? Nie obróci się to czasem przeciwko mnie?Używam Longhorna, ale zaraz planuję wgrać W7.

Awatar użytkownika

SzymekRak

Zasłużony użytkownik
Posty: 550
Rejestracja: 09 lip 2008, 10:55
Lokalizacja: /dev/urandom
Kontakt:
    unknown unknown

Post09 kwie 2009, 15:54

Ja w adresie i telefonie wpisałem jakieś bzdury...
install Gentoo
Spoilerpokaż
Główny PC

ASUS P8Z68V
Intel Core i5 2500K
8GB RAM DDR III Patriot
MSI Radeon R9 270 Gaming 2GB
HDD 1TB WD Green SATA2
Plextor M5 Pro 128GB SSD
Arch Linux + Gnome 3
NSA/Windows 10

Lenovo ThinkPad X220

Intel Core i5 2520M 2.5GHz (Sandy Bridge)
8GB RAM DDR3 1600
Intel HD Graphics 3000
Crucial MX300 275 GB
Arch Linux + Gnome 3

HTPC

ASRock AM1B-AM1B-ITX
AMD Athlon 5150
4GB RAM DDR3 1600
Radeon HD 8400(zintegrowana)
320GB HDD
Arch Linux x64 + Kodi + Steam

Testowy

Gigabyte GA-G31M-S2L
Intel Core2Duo E6300
1GB RAM DDR2 533
GeForce 8400GS 512MB
biedo-SSD 120GB(Silicon Power)
Windows 10 Pro i Ubuntu 16.04

Apple Powerbook G4 12"
PowerPC G4 1.5GHz(ma logo Freescale)
1,25GB RAM DDR333
GoForce 5200 64MB
80GB HDD ATA
Mac OS X 10.5.8

Apple iBook G3 12"
PowerPC G3 800MHz
640MB RAM
ATI Mobility Radeon 7500
ADATA SP310 64GB SSD (mSATA + adapter na IDE44)
Mac OS X 10.4.11 + Mac OS 9.2.2

Raspberry Pi - router + printserver

Model B 512MB
4GB SDHC
Arch Linux ARM

Urządzenia przenośne

LG Nexus 4 16GB
Nintendo DS Lite
Nintendo Game Boy Color

Rzadziej używane/zbierające kurz

Dell G1

Pentium 2 400MHz Deschutes
128MB RAM PC133
Integra ATi Rage IIc 2MB
Epicki akcelerator 3dfx Voodoo 2
Windows 98SE

Olivetti M4 P100S

Pentium 100MHz Socket 5
32MB RAM(SIMM 72-pin)
Trident SVGA(zintegrowana)
Zamiast HDD karta Compact Flash Kingston 4GB
Windows 3.11 + Windows NT 4 Workstation

P2

A-Trend ATC-6130
Pentium 2 400MHz@333MHz

Piękne zabytki

HP 95LX 1MB RAM, MS-DOS 3.22
Commodore 64 + nieoryginalny magnetofon
Amiga 500 512K Chip, 512K Slow
Amiga 600 1M Chip
Amstrad CPC6128 + GT65 monitor + 3,5" FDD mod Czasami także powered by Codegen(R)
Nintendo Entertainment System(wersja europejska)
Sony PlayStation SPCH-7504 + jakiś modchip

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość