Wszystko o oprogramowaniu Microsoftu.
Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows Vista Internet Explorer

Post15 wrz 2010, 22:05

Tutaj możecie wypisywać swoje opinie, komentarze na temat IE9.

Ja jestem mile zaskoczony, że beta jest dostępna po polsku :) Pierwsze wrażenie fajne, przeglądarka zużywa mało ramu, ale za bardzo obciąża procesor. Da się przyzwyczaić do tego układu paska adresu i zakładek w jednym miejscu.

Czcionka m.in. na Techvortalu jest inna niż na innych przeglądarkach, ale sądzę, że ta z IE9 jest ładniejsza.

Pierwsze błędy jakie zauważyłem, to właśnie obciążenie procka, oraz IE wysypuje się na niektórych stronach, bądź nie można ich załadować np. acid3. Jest jeszcze dużo do poprawienia.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post15 wrz 2010, 22:30

Na Acid3 pewnie się celowo wysypuje, żeby nikt nie sprawdził jaki ma wynik :D

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows Vista Internet Explorer

Post16 wrz 2010, 17:28

IE9 beta ma humory :P Dziś udało mi się wejść na acid3 i...
Tada :D (bez aero IE 9 wygląda kijowo, wiem :P )
Obrazek
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

SG7

Posty: 142
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post16 wrz 2010, 18:01

Fajnie to wygląda bez Aero, tylko trzeba to dopracować. :D

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5161
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post16 wrz 2010, 20:00

Przetestowałem i fajnie, najbardziej rewolucyjna wersja IE ale... problemy standardowe jak w przypadku bet starszych wersji IE.

Oto galeria screenów z komentarzami. Testowałem IE9 na świeżo zainstalowanym Windows 7 Ultimate x86 w VMware (mam nadzieje że Aero w VM nikogo od ponad roku już nie dziwi).

Pierwsze pytanie: Po co w ogóle aktualizować IE skoro z niego nie korzystam :?: Ponieważ wiele składników systemowych których się nie spodziewamy korzysta z silnika IE i zawsze bezpieczniej jest mieć jego nowszą wersję.

Drugie pytanie: Czemu instalowałem w VM :?: Ponieważ do "standardowych" problemów bet IE należą problemy z ich odinstalowaniem, tak więc można się nieźle zdziwić gdy wyjdzie final. ja się już kilka razy przejechałem na betach IE7. Dlatego nawet kiedy miałem Athlona XP i wirtualizacja była męczarnią bety IE8 testowałem tylko w VM. Na każdym komputerze IE aktualizuje dopiero gdy wyjdzie final.

Obrazek

Obrazek

Plik instalacyjny jest bardzo mały, okazuje się że nowy minimalistyczny i zrobiony od zera instalator pobiera z internetu wszystkie wymagane składniki i samego IE9. Pomysł podpatrzony od Chroma, mamy gwarancję że instalujemy zawsze najnowszą wersję i wszystko co jest potrzebne do jej działania, ale z drugiej strony do instalacji potrzebne jest łącze internetowe (ale raczej nikt normalny nie instaluje przeglądarki nie mając Internetu :P ).

Obrazek

Obrazek

Uruchomienie systemu po instalacji, standardowo wymagane jest ono zawsze przy takiej wielkiej aktualizacji. Przyjrzyjcie się nowej fajnej ikonie :hyhy:

Jak już mówiłem należy liczyć się z problemami, dawno dawno temu kiedy wyszedł IE8 pod Viste a Seven był w fazie Beta instalacja IE8 na Viście powodowała problemy z wyświetlaniem niektórych gadżetów sidebara które do wyświetlenia potrzebują silnika IE. Nie inaczej jest w tym przypadku, spójrzcie na gadżet Kalendarz w Sevenie na screenie powyżej. W ogóle instalacja nowszej wersji IE sprawia że wiele elementów systemowych pozornie nie związanych z przeglądarką zmienia się bo korzysta z silnika IE

Obrazek

Nowy interfejs programu w pełnej okazałości, okienko about. Można się do niego przyzwyczaić, jego projekt jest bardzo podobny do każdej nowoczesnej przeglądarki, a więc Chrome 6, Opery 10.6 lub Firefoxa 4. Klasyczne przeglądarki oparte na rozwijanym menu i normalnych ikonach poszły do lamusa, teraz liczy się jak największa przestrzeń na wyświetlaną stronę (IE9 pod tym względem zostaje w tyle za np. Operą i Chrome przez wielką belkę i przyciski wstecz/dalej z Longhorna), prostota obsługi i ergonomia.

Obrazek

W user agencie nie ma żadnych niespodzianek można łatwo dodać obsługę IE9 do naszego forum i każdej innej strony sprawdzającej user agent.

Obrazek

Acid 3 na 95/100 więc nareszcie IE dogonił konkurencję (wyprzedził np. FF 3.6), jednak animacja jest bardzo powolna, może być to spowodowane silnikiem javascript będącym we wczesnej fazie rozwoju.

Obrazek

Obrazek

Pasek menu można dalej wyświetlić wciskając alt, co jest bardzo wygodne jeżeli nie potrafimy się połapać w nowym interfejsie, można włączyć pasek stanu i co ciekawe pasek poleceń który jest elementem interfejsu IE8 i nie został całkowicie usunięty lecz tylko ukryty i wyłączony.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowy menedżer pobierania w akcji. Jest on połączeniem pomysłów z Longhornowego IE 6.05, Chroma (okno potwierdzenia pobierania na dole strony, na żółtym tle dobrychprogramów nawet trudno je zauważyć) i Firefoxa 3.x. Jest to opcja na którą czekałem od pierwszej zapowiedzi IE8 i byłem zaskoczony gdy jej nie dodali, a przecież ładnie działała w Longhornie.

Na koniec mogę powiedzieć że rozwój przeglądarki idzie w dobrym kierunku, jak tak dalej pójdzie to Internet Explorer nareszcie będzie ustawiany w pojedynku z innymi przeglądarkami jak równy z równym.
Obrazek
Moje maszyny:pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
MSI H87-G43
16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
SSD Crucial MX100 256GB
HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
Windows 10

Testowy-1:
Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
MSI B85-G43
8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
Intel HD Graphics
SSD Samsung 840 120GB + OCZ Vertex 4 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD Toshiba 128GB
HDD 160GB Samsung F1
Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Pentium D 930 @ 3,6Ghz
GA-8i945P Pro
1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
Geforce 8500GT
HDD 80GB WD + 250GB WD
Windows XP

Serwer rev.8:
Pentium G3420 @ 3,2Ghz
Asrock Rack H97M WS
8GB Ram HyperX Fury 1600MHz 10-10-10-30
Intel HD Graphics
SSD 128GB Samsung PM871 M.2
HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
Windows Server 2016

Laptop:
Dell Latitude E6430
Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
8GB Ram DDR3 1333Mhz
Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
SSD Samsung 840 EVO 256GB
HDD Seagate 500GB
Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
Asus CUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR1 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Longhorn 4074

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
24 MB Ram SIMM (72 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Macronix Super VGA 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows Vista Opera

Post16 wrz 2010, 21:20

Na Windows 7 kalendarz nie wyświetla daty, a u mnie na Serverze 2k8 ma białą obwódkę wokół niego, i zmieniła się czcionka:
Obrazek
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post17 wrz 2010, 14:54

Tak mnie zastanawia, ilu ludziom już się posypał Wtw od tej Betki IE9 :rotfl:

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2389
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post17 wrz 2010, 15:55

Dziś WTF mnie poinformował, że mam nie instalować IE9 xD (i oczywiście zapłacić daninę autorowi na Canona jakiegoś).

Awatar użytkownika

Kris

Posty: 334
Rejestracja: 22 lip 2010, 21:20
    Windows 7 Opera

Post17 wrz 2010, 17:12

U mnie lata nawet szybciej WTW a system jakby przyspieszył. Poniżej zamieszczam wyniku testów IE 9 beta
http://windows7.net.pl/test-przegl-dare ... html#p1303 można sobie porównać to do wersji stabilnych jak i beta innych przeglądarek :D
私は怒って、あなたはハハめちゃくちゃだ

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows Vista Opera

Post17 wrz 2010, 18:16

Na Windows 7 kalendarz nie wyświetla daty, a u mnie na Serverze 2k8 ma białą obwódkę wokół niego, i zmieniła się czcionka:
Obrazek
Dziwne rzeczy się dzieją ostatnio :P Najpierw jednego dnia nie ładował się acid3, a drugiego już odpalał bez problemu.

Teraz kalendarz wyświetla mi się tak samo jak u Urbana, wczoraj jeszcze działał :]

Btw. IE9 nie da się odinstalować :P (bynajmniej na 2k8). Nie ma go w Programach i funkcjach w panelu sterowania.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5161
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post17 wrz 2010, 18:28

Btw. IE9 nie da się odinstalować (bynajmniej na 2k8). Nie ma go w Programach i funkcjach w panelu sterowania.
Ja wiedziałem że tak będzie, spójrz na to co pisałem :hyhy:

Hmm, aż dziwne że jakiś portal nie zrobił jakiejś nagrody dla człowieka który odpali IE9 na XP. Bym skorzystał :D
Obrazek
Moje maszyny:pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
MSI H87-G43
16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
SSD Crucial MX100 256GB
HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
Windows 10

Testowy-1:
Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
MSI B85-G43
8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
Intel HD Graphics
SSD Samsung 840 120GB + OCZ Vertex 4 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD Toshiba 128GB
HDD 160GB Samsung F1
Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Pentium D 930 @ 3,6Ghz
GA-8i945P Pro
1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
Geforce 8500GT
HDD 80GB WD + 250GB WD
Windows XP

Serwer rev.8:
Pentium G3420 @ 3,2Ghz
Asrock Rack H97M WS
8GB Ram HyperX Fury 1600MHz 10-10-10-30
Intel HD Graphics
SSD 128GB Samsung PM871 M.2
HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
Windows Server 2016

Laptop:
Dell Latitude E6430
Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
8GB Ram DDR3 1333Mhz
Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
SSD Samsung 840 EVO 256GB
HDD Seagate 500GB
Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
Asus CUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR1 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Longhorn 4074

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
24 MB Ram SIMM (72 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Macronix Super VGA 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Internet Explorer

Post17 wrz 2010, 18:32

Skoro wszyscy testują, to ja też. :D IE 9 jest wyraźnie szybszy niż 8.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1150
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post17 wrz 2010, 19:48

Btw. IE9 nie da się odinstalować (bynajmniej na 2k8). Nie ma go w Programach i funkcjach w panelu sterowania.
Da się poprzez panel odinstalowywania aktualizacji, bo IE tak naprawdę jest aktualizacją.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

Kris

Posty: 334
Rejestracja: 22 lip 2010, 21:20
    Windows 7 Opera

Post18 wrz 2010, 7:37

U mnie na Windows 7 32 bit wszystko jest ok, nie mam żadnych problemów z ie 9 i innymi systemowymi pierdołami korzystającymi z silnika ie, co do waszych problemów to pewne że będą bo to jest beta a nie wersja finalna miejcie to na uwadze, jak macie konto live to możecie zgłaszać takie błędy ms
私は怒って、あなたはハハめちゃくちゃだ

Awatar użytkownika

kobos23

Posty: 86
Rejestracja: 11 lip 2010, 15:33
    Windows XP Internet Explorer

Post08 mar 2011, 19:07

Zauważyłem że na Viście działa lepiej niż na 7 (mniej problemów, szybszy, więcej stron się wczytuje)...Jest dla visty na stornie M$ trza dobrze poszukać xD nawet po pl ale to za pewne wiecie...

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość