Dyskusja i wymiana poglądów o na temat szeroko pojętego oprogramowania.
Awatar użytkownika

Bejbiborn

Posty: 73
Rejestracja: 03 lip 2012, 10:15
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post31 sie 2012, 16:05

Moje wykorzystanie pulpitów:

Ja włączam komputer, matka się drze, że mam iść się uczyć, a nie znowu jakiś techvortal czy coś. Ja krzyczę "Ale ja się uczę!"
I tak: pierwszy dekstop - wikipedia. drugi desktop - cała reszta

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2387
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post31 sie 2012, 17:01

Nie miałem czasu się tym pobawić, bo mi myszka padła na OS X, ale za nim padła, w systemie było coś takiego fajnego jak Spaces i tam była opcja ustawienia sobie, aby określone aplikacje odpalały się na określonych pulpitach wirtualnych. Wtedy nie musimy sami pilnować grupowania aplikacji, co na pewno na początku jest bardzo męczące.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post31 sie 2012, 17:09

Tak, ale w nowych wersjach już tego nie ma. Było zbyt niebezpieczne, podobnie jak fajny ficzer do nakurwienia serwera FTP w preferencjach systemowych.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2387
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post31 sie 2012, 17:20

Ale jakto zbyt niebezpieczne? To w takim razie chyba zostanę na Leosiu...

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post31 sie 2012, 17:34

Normalnie, jest tylko coś co się nazywa mission control i raczej nie działa tak samo.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 8 Opera

Post31 sie 2012, 17:42

2 pulpity FTW!
Spoilerpokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT
iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

Talbot

Posty: 30
Rejestracja: 05 sie 2012, 15:01
    Macintosh Firefox

Post31 sie 2012, 22:44

Jak ma się za dużo otwartych okien to nawet fajne(kilkanaście appsów w tym np. kilka z office), w catkiller po skopiowaniu paru rzeczy z reactos działa natywnie jak w linie. Acz lepsze jest w maćkowe Expose.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości